رئیس فراکسیون جمعیت و خانواده مجلس گفت: با سیاست‌های اشتباه دولت‌های قبل ۲۹ سال را برای بازسازی و نوسازی جمعیت کشور از دست دادیم.

فاطمه محمدبیگی رئیس فراکسیون جمعیت و خانواده مجلس در همایش بزرگ حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که در سالن اجتماعات دانشگاه فرهنگیان قزوین برگزار شد، اظهار داشت: پنجره جمعیتی ما تنها تا شش سال آینده باز است که مفهوم این جمله این است که هفت سال وقت داریم که جمعیت فعلی را جوان‌سازی کنیم تا با کاهش جمعیت مواجه نشویم.

وی با بیان اینکه پنجره جمعیت یک بازه زمانی ۳۵ ساله است، اضافه کرد: بنابراین با سیاست‌های اشتباه دولت‌های قبل ۸۰ درصد از زمان پنجره جمعیتی یعنی ۲۹ سال را برای بازسازی و نوسازی جمعیت کشور از دست دادیم و در سال‌های انتهایی این پنجره قرار داریم.

محمدبیگی ادامه داد: اگر ما در این شش سال انتهایی از حضور مردان و زنان برای فرزندآوری و فرزندپروری بهره نبریم، خانواده‌های ایرانی تا سه دهه آینده پیر و کم‌جمعیت خواهند شد. امروز نیاز است هر خانواده ۳ فرزند را داشته باشد تا بتوانیم جمعیت ۸۵ میلیون نفری امروز کشور را حداقل حفظ و تثبیت کنیم.

نایب‌رئیس کمیسیون جوانی جمعیت مجلس در بخش دیگری از صحبت‌هایش تصریح کرد: اگر نسل امروز حداقل ۳ فرزند در خانواده هایشان نداشته باشند، نسل بعد برای جبران پدیده سالمندی و تک‌فرزندی که ام‌المصائب هستند، مجبور می‌شوند خانواده‌های ۵ فرزندی تشکیل دهند. در حالی که اگر نسل امروز جامعه نخواهد ۳ فرزندی را تجربه کند، قطعا نسل بعد ۴ یا ۵ فرزندی را نمی‌تواند تجربه کند.

محمدبیگی با بیان اینکه رشد فرزندآوری در کشور نیاز به اقناع نخبگانی دارد، گفت: اگر پنجره جمعیت بسته شود و از آن استفاده نکنیم، با رشد ۳ برابری سالمندان در کشور در مقایسه با نرخ رشد جهانی مواجه خواهیم شد و کشور ما در جایگاه نخست بیشترین رشد جمعیت سالمندان در جهان قرار خواهد گرفت.

وی افزود: در چنین شرایطی ابتدا شرکت‌های بیمه ما ورشکسته می‌شوند و نسل جوان امروز که قرار است ۳۰ سال آینده بازنشسته شود، دیگر حامی مالی در دوران بازنشستگی و کهولت نخواهد داشت. چرا که جمعیت نخواهیم داشت که شرکت‌های بیمه ما بخواهند با آن‌ها قرارداد بسته و صندوق‌های حمایت از بازنشستگان را با استفاده از وجوه آن‌ها پر کنند.

انتقاد از تبلیغات منفی علیه فرزندآوری در دهه اخیر
مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین هم در این همایش با بیان اینکه در دنیای امروز نیروی انسانی حرف اول را می‌زند، گفت: تمام کشور‌های دنیا متوجه شدند که نیروی کار جوان انرژی‌دهنده، کمک‌کننده و تسهیل‌کننده برای رشد اقتصادی کشور است و در برابر این جمعیت پیر فقط مصرف‌کننده هستند و نقش منفی در اقتصاد دارند.

نقی سیاهکالی مرادی اضافه کرد: امروز دیگر نمی‌توان روی نفت و ثروت‌های این‌چنینی حساب باز کرد و سرمایه نخست هر کشور نیروی انسانی است. در ضمن قدرت سیاسی کشور‌ها هم امروز بر مبنای جمعیت آن‌ها سنجیده می‌شود و بسیاری از استعداد‌های علمی، هنری و ورزشی از همین نیرو‌های جوان تولید می‌شوند.

وی ادامه داد: اگر کشوری بخواهد که اقتصادش زمین نخورد و در زمینه اقتصادی حرفی برای گفتن داشته باشد، باید بداند که جمعیت جوان کشور تولیدکننده اصلی ثروت محسوب می‌شود. شادابی و نشاط در جامعه بیشتر از طرف جوانان ایجاد و به بدنه اجتماعی تزریق می‌شود.

دبیر شورای آموزش و پرورش استان قزوین با اشاره به نگاه اسلامی به حوزه ازدواج و خانواده گفت: بقا و تولید نسل مهمترین ثمره ازدواج محسوب می‌شود و فرزندآوری هدف اصلی از ازدواج است و تولد فرزندان هم باعث پویایی، گرمی و صفای خانواده‌ها می‌شود و از هر نظر نگاه کنیم، تشکیل خانواده بدون فرزندآوری کاری غیرمنطقی است.

سیاهکالی مرادی افزود: در دو سال گذشته که مدارس ما به خاطر کرونا غیرحضوری بود و دانش‌آموزان به مدارس نمی‌آیند، همه همکاران اذعان می‌کردند که فضای آموزش و پرورش مرده است. آموزش در فضای مجازی بود، اما آن پویایی و زندگی لازم در فضای آموزشی بود.

وی ادامه داد: در یک برهه از زمان در نظام جمهوری اسلامی تبلیغات منفی نسبت به فرزندآوری شد و این‌طور تبلیغ کردند که اگر خانواده‌ای فرزند کمتری داشته باشد، موفقیت بیشتری دارد. شاید والدین با فرزند کمتر بیشتر آرام داشته باشند، اما آن تک‌فرزند آرام و آسایش ندارد و ممکن است آسیب‌های اجتماعی از جمله اضطراب گریبان‌گیر او شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.