صبح امروز آیین افتتاحیه دوره آموزشی توانمندسازی ۸۰ نفر از روسای شعب و مسئولان خانههای هلال جمعیت هلال احمر استان کرمان با حضور نماینده دبیرکل و مسئول هماهنگی خانههای هلال کشور در اردوگاه شهید باهنر ماهان برگزار شد.
فراهانی، نماینده دبیرکل و مسئول هماهنگی خانههای هلال جمعیت هلال احمر کشور در این مراسم بیان کرد: هلال احمر ساختار داوطلبانه دارد و داوطلبانهترین بخش جمعیت هلال احمر، مربوط به خانههای هلال است که تمامی وظایف و ماموریتهای جمعیت هلال احمر در خانههای هلال با توان مردمی و مشارکتهای داوطلبانه انجام میشود.
او با اشاره به اینکه راه اندازی و فعالیتهای خانههای هلال یک برنامه جدیدی است، افزود: ایده راه اندازی خانههای هلال قبل از سال ۱۳۹۵ شکل گرفت و در طی چندسال گذشته، برنامههای این مراکز در حوزه ملی و بین المللی به خوبی رشد کرده است.
فراهانی با اشاره به اینکه برگزاری این دورههای آموزشی با همکاری فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر در حال برگزاری است، بیان کرد: آموزش و مهارت افزایی جزو وظایف حاکمیتی جمعیت هلال احمر است که به همین دلیل از ظرفیت خانههای هلال استفاده کردیم.
او با اشاره به اینکه کیفی سازی خانههای هلال در اولویت برنامههای جمعیت هلال احمر است، افزود: با فعالیت خانههای هلال ساختار کاغذ بازی اداری تسهیل خواهد شد و ارتباط جمعیت هلال احمر با بدنه مردم و موسسات افزایش مییابد.
نماینده دبیرکل و مسئول هماهنگی خانههای هلال جمعیت هلال احمر کشور بیان کرد: این دوره با حضور اساتید مجرب جمعیت هلال احمر در حوزه مدیریت بحران، آموزشهای تخصصی و همگانی و ارائه مباحث آشنایی با مفهوم خانههای هلال، جلب مشارکتهای محلی برای مدیریت بحران، کلیات امدادونجات و اسکان اضطراری مبتنی بر پاسخ اولیه و محلی، نحوه مشارکت زنان در افزایش تاب آوری جوامع محلی، ارزیابی و نحوه گزارش دهی حوادث از طریق خانههای هلال به مدت ۲ روز برگزار خواهد شد.
او ضمن قدردانی از خدمات و فعالیت جمعیت هلال احمر استان کرمان افزود: کرمان جزو استانهای پیشرو در برنامهها و عرصههای گوناگون جمعیت هلال احمر است.
فعالیت بیش از ۲۵۰ خانه هلال در سطح استان کرمان
رضا فلاح، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه فعالیتهای داوطلبانه دیگر تنها به شعب جمعیت هلالاحمر خلاصه نمیشود،گفت: راهاندازی خانههای داوطلبی هلال، سبب شده فعالیتهای داوطلبانه به داخل خانه شهرها و روستاهای زیادی راه پیدا کند.
او افزود: این خانهها تشکیل شده تا مشارکتهای مردمی افزایش پیدا کند و در کنار آن، آموزش تابآوری در برابر حوادث تمرین شود.
فلاح با اشاره به اینکه بیش از ۲۵۰ خانه هلال در سطح استان فعالیت میکند، بیان کرد: خانههای هلال با هدف نفوذ در لایههای اجتماعی، گسترش آموزش، ارتقای تابآوری جامعه و ترغیب مردم برای ساختن شهرها، روستاها و استانها پس از وقوع حوادث و بلایا ایجاد شده است.
او تصریح کرد: با سابقهترین خانه هلال در استان کرمان به خانه هلال کارخانه لاستیک مربوط میشود که قریب به ۶ سال در این کارخانه راه اندازی شده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان افزود: در سطح کشور، کرمان اولین استانی است که با استفاده از ظرفیت کارخانجات با راه اندازی خانه هلال اقدامات موثر و شایستهای در این مرکز اجرا کرده است.