دلیر جمعه وزیر انرژی و ذخایر آبی تاجیکستان صبح امروز در جریان بازدید از شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران، با بیان اینکه منبع اصلی تولید برق ایران نیروگاههای حرارتی است، گفت: وجود واحدهای مختلف حرارتی در ایران موجب شده تا متخصصان ایرانی توانایی بالایی در تعمیرات نیروگاههای حرارتی داشته باشندکه همین امر میتواند در تعمیر واحدهای حرارتی کشور تاجیکستان کمک کننده باشد.
او با تاکید بر اینکه درصدد توسعه نیروگاههای حرارتی در تاجیکستان هستیم، گفت: هم اکنون یک نیروگاه حرارتی ۴۵۰ مگاواتی در شهر دوشنبه و یک نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی در نزدیکی این شهر قرار دارند که انتظار داریم سرمایهگذاران و متخصصان ایرانی در پروژههای کشور ما حضور داشته باشند.
دلیر جمعه ادامه داد: با توجه به اینکه اکثر امور مربوط به تعمیرات نیروگاههای ایران توسط متخصصان این مجموعه انجام میشود، از این رو علاقهمندیم برای تعمیرات نیروگاههای قدیمی و ترانسفورماتورهای تاجیکستان همکاری داشته و یک کارخانه تعمیراتی مشترک راهاندازی کنیم.
وزیر انرژی و ذخایر آبی تاجیکستان تاکید کرد: در حوزه آب همکاریهای خوبی میان ایران و تاجیکستان وجود دارد که باید این اقدامات در حوزه برق و انرژی توسعه یابد.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی در جریان بازدید وزیر انرژی و ذخایر آبی تاجیکستان از شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران با اشاره به توجه ویژه شرکت برق حرارتی به ساخت داخل گفت: ۵۰ درصد واحدهای نصب شده نیروگاهی در کشور ساخت داخل هستند و بیش از ۹۰ درصد قطعات مورد نیاز توسط متخصصان ایرانی تهیه میشود.
عبدالرسول پیشاهنگ با بیان اینکه ۱۳۲ نیروگاه و ۶۴۰ واحد نیروگاهی در ایران وجود دارد، گفت: ۹۰ هزار مگاوات ظرفیت نصب شده در ایران وجود دارد که از این میزان ۱۲ هزار مگاوات برق آبی، ۵ هزار مگاوات تولید پراکنده، ۵ هزار مگاوات انرژیهای تجدید پذیر و تولید خصوصی صنایع و ۷۲ هزار مگاوات هم ظرفیت حرارتی است.
به گفته او، ۶۷ درصد از تولید برق حرارتی توسط بخش خصوصی و مابقی از سوی بخش دولتی است.
پیشاهنگ به حوزه تعمیرات نیروگاهی از مهر تا اردیبهشت ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: در این بازه زمانی ۱۰۷ هزار مگاوات تعمیرات انجام شده است.
به گفته مدیرعامل شرکت برق حرارتی، تامین قطعه، سوخت، ساعت کارکرد و به روز رسانی از جمله پارامترهایی هستند که زمان تعمیرات نیروگاهی باید درنظر گرفته شوند.
او با بیان اینکه ۴۰ شرکت در زیرمجموعه شرکت مادر تخصصی برق حرارتی درحال فعالیت هستند، گفت: از این تعداد ۱۸ شرکت مالک نیروگاه، ۲۰ شرکت بهره بردار و دو شرکت تعمیرات نیروگاهی و قطعات توربین شهریار هستند.