علیرضا دلبری مدیر جهاد کشاورزی داورزن گفت: شهرستان داورزن قطب تولید کنجد آبی در استان خراسان رضوی است و در سال جاری ۱۷۰ هکتار از مزارع این شهرستان زیر کشت دانه روغنی کنجد رفته بود که البته این رقم نسبت به سالهای قبل کاهش چشمگیری داشته و به حدود یک سوم رسیده است.
وی افزود: با توجه به سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی، کشت دانه روغنی کنجد در داورزن در ۲ سال گذشته با جایگزینی ذرت علوفهای در مزارع کاهش یافته و از ۵۰۰ هکتار به ۱۷۰ هکتار تنزل یافته است.
مدیر جهاد کشاورزی داورزن ادامه داد: محصول کنجد برداشتی از مزارع شهرستان کویری داورزن از نظر کمی و کیفی در جایگاه ممتازی قرار دارد که عمدتا برای مصارف روغن کشی و نیز استفاده خام دانه کنجد استفاده میشود.
دلبری بیان کرد: دانه کنجد، سرشار از ویتامینها و مواد معدنی آهن، فیبر و منیزیم است که مصرف آن برای محافظت از سلامت قلب، بهبود فشار خون، مبارزه با سرطان، کمک به چربی سوزی و افزایش جذب مواد مغذی مفید است.