سرپرست دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: کالا‌های اساسی استان ذخیره شده و مواردی مانند برنج که ممکن بود بخاطر ایام شب عید در بازار کمیاب شود در حال بارگیری است.

محمدرضا غفاری در جلسه کمیته اقدام مشترک شهرستان شهرکرد گفت: ۳۶ نفر از نانوایان نوع یک و ۲ داوطلب تهیه نان برای مغازه‌ها هستند البته در حال حاضر نیز این فعالیت را انجام می‌دهند و برای رستوران و کبابی‌ها نان تهیه می‌کنند، اما اگر این فعالیت با شناسه بهداشتی باشد قیمت‌ها کنترل می‌شود زیراکه با بسته‌بندی مشخص، مهر، تاریخ انقضا و کد بهداشتی به مغازه‌ها ارسال می‌شود.

رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان شهرکرد ادامه داد: قیمت نان نوع ۲، ۷۵۰ تومان و نان نوع یک ۵۵۰ تومان در نانوایی به فروش می‌رسد.


بیشتر بخوانید


وی افزود: در فرخشهر ۶۰ واحد نانوایی فعالیت می‌کنند و این در حالتی است که ظرفیت شهر برای فعالیت ۲۴ نانوایی است و همین ازدیاد سبب شده که تخلفات نان در این شهر بیشتر از بقیه جا‌ها باشد.

غفاری ادامه داد: طبق مصوبه چهارم اردیبهشت ماه در کارگروه استان صدور مجوز فعالیت نانوایی با پخت آزاد تصویب شد که در این صورت قیمت نان افزایش می‌یابد، اما تاکنون به مردم قول عدم افزایش نان را داده‌ایم پس تا این لحظه با این مصوبه موافقت نشده است.

وی گفت: آرد مورد استفاده کاکولی و نان خشک نیز آزاد اعلام شده و متاسفانه از آرد نوع یک که مخصوص نانوایی‌ها است تأمین می‌شود که این موارد باید مورد بررسی قرار گیرند.

غفاری در پایان بیان کرد: در سال ۹۹ چند پروانه برای نانوایان آزادپز صادر شده که در اتحادیه تعهد داده بودند آرد دولتی دریافت نکنند و با قیمت مصوب نان توزیع کنند، اما برخی از آن‌ها در حال حاضر بدعهدی کرده‌اند و قیمت را بالاتر برده‌اند که در حال بررسی است.

آیت‌الله مظفری نیز در ادامه جلسه گفت: نان در فروشگاه‌ها قیمت‌های متفاوتی دارد و رعایت موارد بهداشتی خیلی در دستور کار قرار نگرفته لذا توزیع نان از نانوایی‌های نوع ۲ به مغازه‌ها مورد توجه قرار گرفت، اما به خاطر درخواست‌های بالا تهیه نان از نانوایی‌های نوع یک نیز به این چرخه اضافه شد.

سرپرست دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری افزود: در فرخشهر افرادی که آرد غیربومی و یا صنعتی دارند نیز به صورت داوطلب برای مغازه‌ها نان تهیه می‌کنند که البته این را با قیمت ۵ هزار تومان به فروش می‌رساند که این موارد باید مورد بررسی قرار گیرد.

وی ادامه داد: تلاش ما این است که نان در فروشگاه برای افرادی که نمی‌توانند در صف نانوایی بایستند تهیه شود، اما این نان باید با کیفیت، شرایط و قیمت مناسبی در کل شهرستان توزیع شود و البته شرایط پخت و بسته‌بندی نان نیز باید بهداشتی و به صورت کنترل شده باشد.

مظفری اظهار داشت: کالا‌های اساسی استان ذخیره شده و مواردی مانند برنج که حس می‌کردیم بخاطر ایام شب عید در بازار کم‌یاب شود در حال بارگیری است.

وی افزود: مشکل تهیه گندم نیز نداریم و میوه شب عید طبق دستورالعمل‌هایی که تازه به دستمان رسیده در حال پیگیری است.

وی در پایان گفت: هر یکشنبه قیمت میوه‌های استان در جلسه قیمت‌گذاری تعیین می‌شود که درخواست کردیم شهردار در میدان میوه و تره بار و در نقاطی که فروش میوه ساماندهی می‌شود حضور داشته باشد، با نظارت دقیق‌تر باید میوه در ماشین‌ها و مغازه‌ها با قیمت مناسب و یکسان در سطح شهرستان عرضه شود.

مظفری افزود: نانوایان، صنف خواروبار فروشی، میوه فروشی و مرغ فروشی‌ها چند روز که بازار روز‌های خوبی نداشت همکاری خوبی با دولت داشتند و خدمات به مردم ارائه دادند و ترس و تهدید نتوانست مانع فعالیت اصناف زیر نظر جهاد کشاورزی شود.

علی‌مراد سلیمیان نیز اظهار داشت: در شهرستان شهرکرد ۳۵۵ نانوایی فعالیت می‌کنند که شناسه بهداشتی برای ۱۹۳ نانوایی صادر شده و ۷۳ نانوایی فعال هستند و شناسه ما بقی به دلایل مختلف باطل شده است.

سرپرست مرکز بهداشت شهرستان شهرکرد با بیان اینکه ۲۹ مورد به تعزیرات معرفی و ۲۰ مورد بخاطر نداشتن شناسه بهداشتی تاکنون جریمه شده‌اند، افزود: ماموران بهداشتی رعایت برخی موارد مانند رعایت آیین‌نامه مواد خوراکی، ماده افزودنی، بسته‌بندی استاندارد با تاریخ انقضا، استفاده از پلاستیک استاندارد و ... را در مراکز توزیع نان بررسی می‌کنند.

وی در پایان گفت: سعی می‌کنیم صدور شناسه بهداشتی را با سرعت بیشتری انجام دهیم و برای تایید شناسه نسبت به موارد جزئی که به سلامت مردم آسیبی نمی‌زنند حساسیت کمتری داشته باشیم تا به اشتغالزایی نیز کمک شود.

علی شریفی در پایان جلسه با بیان اینکه ثبات قیمت در نهاد‌های دامی، تولیدات لبنی و دامی ثابت است و افزایش قیمت نداشتیم، گفت: در تولید مرغ گرم با مازاد تولید مواجه شده‌ایم لذا در قیمت آن در ستاد تنظیم بازار از ۶۳ هزار تومان به ۶۱ هزار تومان کاهش یافت و احتمال زیاد این قیمت پایین‌تر نیز خواهد آمد.

کارشناس اقتصادی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: قیمت مرغ منجمد ۵۳ هزار تومان است که در آبان ماه ۱۲۰ تن توزیع شده است و قیمت جوجه یک‌روزه از ۱۷ هزار به ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان رسید.

وی در پایان ادامه داد: احداث واحد‌های مرغداری با ظرفیت بالا در دست اقدام است که در حال حاضر ۳ الی ۴ داوطلب برای این کار پیش قدم شده‌اند.

منبع: فارس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.