اسماعیل فراهانی در نشست قطبی مدارس غیردولتی و هیات از تدوین سند راهبردی سازمان مدارس و مراکز غیردولتی خبر داد و گفت: این سند مبتنی بر سیاستهای مقام معظم رهبری در حوزه آموزش و پرورش و بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب، سند تحول دولت مردمی و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تدوین شده است.
وی افزود: این سند که از مهر امسال اجرایی شده چهار ساله بوده و در راستای نظارت هرچه بیشتر بر کیفیت فعالیت مدارس غیردولتی تدوین شده است.
وی تصریح کرد: طبق سند تدوین شده مدارس غیردولتی باید وضعیت مدرسه در آیتمهای اعلام شده به آنها را در یک سامانه وارد کرده و بر اساس این آیتم ها، سطح مدرسه ارزیابی و بر اساس آن شهریه این مدارس تعیین میشود.
فراهانی گفت: بر اساس این سند نظارت و کنترل بیشتری بر فعالیت مدارس در آیتمهای اعلامی خواهد بود تا شهریه بر اساس عملکرد آنها تعیین شود.
مدیرکل مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش به دیدگاه منفی جامعه نسبت به مدارس غیردولتی اشاره کرد و افزود: بسیاری معتقدند که این مدارس تک بعدی بوده و فقط در حوزه آموزش فعالیت کرده و فعالیت چندانی در حوزه پرورش دانش آموزان ندارند، در همین راستا در این سند در نظر داریم که عمده کار را در حوزه فعالیتهای پرورشی مدارس غیردولتی متمرکز کنیم تا این نگاه منفی جامعه را به یک نگاه مثبت تبدیل کنیم.
این مسئول گفت: در فعالیتهای پرورشی تمرکز ما بر برنامههای مختلفی است که از جمه آن برگزاری جشن تکلیف برای دانش آموزان دختران پایه سوم و چهارم دبستان، توجه به نماز جماعت و حضور روحانیون در مدارس، تاکید بر حفظ قرآن و حمایت از دانش آموزان حافظ قرآن و توجه به برنامههای هنری است.
وی با اشاره به استقبال از مدارس غیردولتی در امسال، درتشریح چرایی این استقبال گفت: با حضوری شدن فعالیت مدارس پس از دو سال شیوع کرونا، با توجه به افت تحصیلی دانش آموزان، والدین تمایل بیشتری برای تحصیل فرزندان خود در مدارس غیردولتی دارند و باید با افزایش فعالیتهای پرورشی دانش آموزان این استقبال را حفظ کرده و افزایش دهیم.
مدیرکل مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: در حال حاضر دو میلیون و ۲۰۰ هزار دانش آموز در مدارس غیردولتی کشور تحصیل میکنند.