ظفرقندی با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ درصد تصادفات و مرگ‌ومیر‌های جاده‌ای ناشی از خطای انسانی است، بر اهمیت آگاهی‌بخشی و تغییر رفتار عمومی تأکید کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان - محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه امضای تفاهم نامه همکاری بین وزارت بهداشت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر نقش فرهنگ‌سازی در کاهش تصادفات جاده‌ای، از راه‌اندازی پویش‌های فرهنگی مانند پویش «نه به تصادف» در این زمینه استقبال کرد.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ‌سازی و مشارکت هنرمندان، راهی مؤثر برای کاهش تلفات جاده‌ای است گفت: هنر، رسانه و افراد تأثیرگذار می‌توانند نقش مهمی در تغییر رفتار جامعه ایفا کنند، این یک امر مهم و ضروری است که باید به آن توجه ویژه شود.

وزیر بهداشت در رابطه با نقش فرهنگ‌سازی در کاهش تصادفات گفت: وقتی خطای انسانی چنین سهم بالایی یعنی بیش از ۵۰ درصد در تصادفات دارد، قاعدتا یک نوع فرهنگ‌سازی و گفت‌و‌گو با مردم از طریق روش‌های مؤثر، به ویژه از طریق هنرمندان و ابزار‌های هنری، می‌تواند تأثیر مثبتی بر ذهنیت جامعه بگذارد، این رویکرد می‌تواند به مردم هشدار دهد و باعث شود که آنها با دقت و احتیاط بیشتری رانندگی کنند.

ایمنی جاده و خودرو، مکمل فرهنگ‌سازی

ظفرقندی با تأکید بر اینکه فرهنگ‌سازی تنها بخشی از راهکار کاهش تصادفات است، به اهمیت اصلاح سایر عوامل مرتبط نیز اشاره کرد و گفت: البته بخش‌های دیگری هم در این موضوع نقش دارند، مانند ایمنی جاده‌ها، ایمنی خودرو‌ها و سایر مسائل مرتبط که باید اصلاح شوند، همه این عوامل در کنار هم یک بسته کامل را تشکیل می‌دهند که اجرای آنها به کاهش تلفات جاده‌ای کمک می‌کند.

وزیر بهداشت اضافه کرد: در کوتاه‌مدت می‌توان با یک عزم ملی به نتایج ملموسی دست یافت. آنچه در کوتاه‌مدت می‌توان به آن دست پیدا کرد، این است که یک عزم ملی برای کاهش تصادفات شکل بگیرد. در این مسیر، هنرمندان، ورزشکاران و تمامی افرادی که بر جامعه و تغییر رفتار عمومی تأثیرگذارند، باید نقش‌آفرینی کنند.

وی ادامه داد: این اقدام نه‌تنها یک وظیفه اجتماعی بلکه یک خیر عمومی است چراکه هر سال نزدیک به ۲۰ هزار نفر در تصادفات جان خود را از دست می‌دهند و هزاران خانواده، به ویژه در ایام نوروز، به‌جای شادی و جشن، داغدار عزیزان خود می‌شوند. اگر بتوانیم حتی بخشی از این آمار را کاهش دهیم، گامی مؤثر در جهت سلامت جامعه و امنیت خانواده‌ها برداشته‌ایم.

وزیر بهداشت همچنین بر لزوم همکاری همه‌جانبه نهاد‌های مسئول، رسانه‌ها، سازمان‌های فرهنگی و مردم تأکید کرد و گفت: کاهش تصادفات و تلفات جاده‌ای، نیازمند هم‌افزایی تمامی بخش‌های جامعه است. اجرای برنامه‌های آموزشی، آگاهی‌بخشی از طریق هنر و رسانه، تقویت قوانین راهنمایی و رانندگی و افزایش نظارت‌ها، همگی باید در کنار یکدیگر اجرا شوند تا بتوانیم شاهد کاهش این آمار نگران‌کننده باشیم.

ظفرقندی ضمن قدردانی از اقداماتی که در این راستا انجام شده، از تمامی فعالان حوزه فرهنگ و رسانه خواست تا با ورود جدی به این موضوع، برای ارتقای فرهنگ ایمنی در رانندگی و کاهش تلفات جاده‌ای نقش مؤثری ایفا کنند.

تفاهم‌نامه وزارت بهداشت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای کاهش تصادفات جاده‌ای

تفاهم‌نامه همکاری پویش «نه به تصادف» با حضور محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، و سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، به امضا رسید. این تفاهم‌نامه با هدف فرهنگ‌سازی، استفاده از ظرفیت‌های هنری و رسانه‌ای و کاهش تلفات جاده‌ای در کشور منعقد شد.

در متن این تفاهم نامه آمده است: در راستای دستور ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ضرورت اتخاذ تدابیر و اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با تصادفات جاده‌ای از سوی همه نهاد‌های متولی امر، به منظور فرهنگ سازی و آگاهی بخشی به آحاد جامعه در این زمینه و بهره¬برداری از ظرفیت رسانه‌های مکتوب، الکترونیک و فضای مجازی برای مدیریت افکار عمومی، این تفاهم نامه به منظور استفاده از ظرفیت‌های دو طرف و توسعه همکاری مشترک در زمینه فرهنگ سازی در چارچوب قوانین و مقررات کشور از طریق ایجاد کارزار ملی «نه به تصادفات» با شرایط زیر مورد موافقت قرار گرفت و منعقد شده است.

«پویش ملی نه به تصادف! ایمنی و سلامت سفر» با هدف کاهش تصادفات جاده‌ای آغاز شده و تحقق اهداف آن مستلزم عزم ملی و تلاش همه جانبه برای اصلاح وضعیت فعلی است. بی‌تردید رسانه‌ها و فعالان فضای مجازی نقش به سزایی در اصلاح فرهنگ رانندگی و ترویج آموزش‌های لازم در این زمینه خواهد داشت و امید که با ایفای نقش خود در تنویر افکار عمومی، برای پیشگیری از بروز این خسارات راهگشا خواهند بود.

بر اساس این گزارش، همکاری در زمینه تولید و توزیع محتوا‌های مرتبط با موضوع «پویش ملی نه به تصادف! ایمنی و سلامت سفر»، همکاری در زمینه به اشتراک گذاری محتوا شامل اطلاعات، دانش، داده و عقلانیت، همکاری در زمینه انتشار محتوا در بستر رسانه‌های چاپی، الکترونیکی و فضای مجازی و همکاری در زمینه تولید و انتشار محتوا‌های تبلیغی آموزشی با محوریت اصلاح فرهنگ رانندگی و ایمنی سفر از مفاد این تفاهم نامه به شمار می‌رود.

این تفاهم نامه به مدت ۲ ماه از ابتدای اسفند ماه ۱۴۰۳ تا ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ دارای اعتبار اجرایی بوده و تمدید آن با موافقت کتبی طرفین انجام خواهد شد.

منبع: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۴۷ ۱۷ اسفند ۱۴۰۳
هر چی جمعیت کمتر زندگی راحتر والا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۳ ۱۶ اسفند ۱۴۰۳
سایپاایرانخودرو حلبی سازان با گران‌فروشی ده برابری و دلالی
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۲۳:۰۲ ۱۶ اسفند ۱۴۰۳
عمو جون وزیر بهداشتی قیمت دارو ها رو کنترل کن بعدا اون پنج درصد بقیه تقصیر کیه ها هیچی سر جای خود نیس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۹ ۱۶ اسفند ۱۴۰۳
وقوع تصادف ناشی از خطای انسانی هست، اما آسیب وارده به افراد ناشی از عدم استاندارد بودن وسیله نقلیه یا امداد رسانی صحیح هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۴ ۱۶ اسفند ۱۴۰۳
بله درسته چون پست ماشین های بی کیفیت می نشینند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۹ ۱۶ اسفند ۱۴۰۳
پلیس راهور مسیول کنترل سلامت جاده و خودرو و رفتار رانندگان است..اما پلیس ضعیف و بی تفاوت و تماشاچی تخلفات است.. قصور پلیس در جلوگیری از تخلفات عامل اصلی اکثر تصادفات و خسارات ناشی از آن است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۱ ۱۶ اسفند ۱۴۰۳
در روستاها هیچ قوانینی نیست فقط همشون زمین فروختند و ماشین خریدند و به طرز سرسام آور رانندگی میکنند و کشته میدهند . خدا به داد هممون برسه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۳ ۱۷ اسفند ۱۴۰۳
برعکس،تهرانی ها چون توی تهران لایی میکشن و هر جور دلشون بخواد رانندگی میکنن فکر میکنن بیرون شهرها هم همونجوریه و تریلیها میگن به به چقدر تهرانیها چقدر راننده های خوبی هستن،نه داداش میری توی چرخ گوشت
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۹:۰۳ ۱۶ اسفند ۱۴۰۳
مطمئن باشید 90 درصد خطای انسانی است و 10 در صد هم جاده و علائم نا درست و اسفالت و غیره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۴ ۱۶ اسفند ۱۴۰۳
کیفیت حلبی خودرو ها هم بگو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۱ ۱۶ اسفند ۱۴۰۳
بی انصاف نباشید. قبول کنید ملت آشغال سوار میشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۰ ۱۶ اسفند ۱۴۰۳
قوانین باید سختگیرانه تر باشد. مثلا باطل کردن گواهینامه، توقیف حداقل یک ماهه خودرو و ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۹ ۱۶ اسفند ۱۴۰۳
شما صورت مسئله رو داری پاک میکنی،قوانین ساخت ماشین باید سختگیرانه باشه و ایمنی بره بالا نه فقط مردم روببینی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۵ ۱۶ اسفند ۱۴۰۳
100 درصد مرگ ناشی از تصادفات هم مربوط به فرغون های ایران خودرو سایپاست .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۲ ۱۶ اسفند ۱۴۰۳
اینهمه کرامات از وزیر بهداشت، چند روز پیش هم علت مرگ موتورسواران را نداشتن کلاه اعلام کرده بودند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۳ ۱۶ اسفند ۱۴۰۳
آقایان وزیران محترم، همه جای دنیا خطای انسانی هست ولی خودروی با کیفیت و ایمنی به طور چشمگیری از تلفات و فوتی های ناشی از تصادفات جاده ای می کاهد، ولی متاسفانه در کشور ما به خاطر رانت و فساد خودروسازان دولتی جان مردم ارزشی ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۰ ۱۶ اسفند ۱۴۰۳
خوب ۵۰ درصد دیگر چیست جناب وزیر ....ازآن ۵۰ درصدی هم که خطای انسانی است بخاطر اینه که یک گواهینامه را همینجوری با پارتی ووو می دهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۶ ۱۶ اسفند ۱۴۰۳
در هنگام دادن گواهینامه رانندگی فقط معاینه چشم کافی نیست معاینه مغزی و روانشناسی بنظر من اهمیتی به اندازه معاینه چشم دارد. حتی بسیاری از بیماری‌ها که درصد خیلی بالایی در جامعه ما دارند در سلامت رانندگی تاثیر گذار هستند اگر کنترول شده نباشند به عنوان مثال فشار خون و قند این دو اگر کنترول شده نباشند به سرعت بر روی مغز راننده تاثیر گذاشته و سلامت رانندگی را مختل می کند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۳ ۱۶ اسفند ۱۴۰۳
یعنی ۵۰ درصد دیگه جاده نامناسب و خودروی بی کیفیتی . عععععججججببببب
Iran (Islamic Republic of)
ع
۱۳:۵۹ ۱۶ اسفند ۱۴۰۳
بالاخره یکی پیدا شد که سخن درست را بر زبان آورد و این سخن نباید فراموش شود که بیش از پنجاه درصد خطای انسانی در تصادفات نقش دارد وزیر محترم هم می دانست و نخواست بیش از این ضایع نماید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۹ ۱۶ اسفند ۱۴۰۳
بابا ببخشید ما مردم همیشه برای شما مشکل ساز هستیم شما نگران چی هستین خودمون می‌میریم شما ها بیشتر بخورید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۶ ۱۶ اسفند ۱۴۰۳
جدا اینجوریه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۶ ۱۶ اسفند ۱۴۰۳
تصادفات اکثرا ناشی از خطای انسانی است و ایشون غیب نگفتن. اما وسیله نقلیه ای که باعث حفظ جان شخص تو این شرایط شود این دقیقا همون قسمت مهم ماجراست که وظیفه و نظارت و دقت شما رو میخواد که تو این زمینه حرفی برای گفتن ندارید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۵ ۱۶ اسفند ۱۴۰۳
متشکریم زیاد به خودتون فشار نیارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۴ ۱۶ اسفند ۱۴۰۳
چرا از گیر نیومدن دارو حرف نمیزنی
Iran (Islamic Republic of)
غضنفر
۱۲:۵۵ ۱۶ اسفند ۱۴۰۳
شاید هم ۹۰ درصد ! خرابی جاده ها وبی کیفیتی این لگن هایی که به اسم ماشین به دست مردم می دهند هیچ نقشی در تصادفات ندارد؟
آخرین اخبار