
باشگاه خبرنگاران جوان - محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت در سی و هفتمین محفل انس تیمهای اضطراری بهداری دفاع مقدس و جهادگران سلامت که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، افزود: در طول تاریخ در ۲۰۰ سال گذشته تنها جنگی که اتفاق افتاد و مردم سربلند حتی یک وجب از خاک کشور را از دست ندادند همین دفاع مقدس بود.
وی با تأکید بر دسیسهچینیهای آمریکا و انگلیس در جنگ ایران بیان کرد: دشمن برنامهریزیهای زیادی انجام داده و همه چیز را محاسبه کرده بود، اما به اشتباه.
ظفرقندی ادامه داد: یک چیزهایی مانند رابطه امام با ملت و ملت با امامِ ملت را محاسبه نکرده بودند، آنها فقط تعداد تانک و شرایط جنگ را برنامهریزی کرده بودند، اما چیزی که محاسبه نکرده بودند عشق مردم به رهبری و عشق رهبری به مردم بوده است.
وزیر بهداشت تأکید کرد من از زمان دفاع مقدس صحنهای از شهید خرازی به یاد دارم که دستش قطع شده بود و از شدت خونریزی داشت شهید میشد، اما خدا را شکر، نجات پیدا کرد و اولین مطلبی که پرسید این بود: «بچههای لشکر من کجا هستند؟»
وی تأکید کرد: این دستاوردها باید منتقل شده و نباید تبدیل به موضوعی عادی شود؛ صدای مظلومیت باید همیشه به دنیا برسد.
ظفرقندی به عوارض سخت به بار آمده برای جانبازان شیمیایی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۱۰۰ هزار مجروح شیمیایی از دفاع مقدس باقی مانده؛ باید روی این افراد پژوهش انجام شده و صدای آنها به دنیا برسد؛ بسیاری از این محروحان دچار سرطان میشوند. ما باید با زبان علم این آسیبها و از خودگذشتگیها را در جهان انعکاس دهیم.
وی در خصوص حضور پزشکان در خط مقدم جبهه گفت: در زمان جنگ با حضور جامعه پزشکی دغدغه و نگرانی وجود نداشت؛ جامعه پزشکی همان زحماتی که در دوران جنگ کشیدند در دوران کرونا نیز متحمل شدند. این خصلت جامعه پزشکی است که هرجایی احساس کند نیاز به کمک است وارد صحنه شده و کمک میکند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: اخیرا در ماجرای پیجرهای لبنان نیز همین اتفاق افتاد؛ جامعه پزشکی در حد وظیفهاش عمل کرد که این هم دومین افتخار پزشکان ایرانی است که باید پرچم آن را بالا نگه داشت.
ظفرقندی گفت: نباید اجازه بدهیم این فداکاریها، ایثار، شجاعت و روحیه فراموش شود، این وظیفه فعلی ماست.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین نیز در این نشست، دفاع مقدس را افتخار ملت ایران دانست و درخصوص سنگاندازیهای اروپاییان در برابر پیشرفت کشور گفت: اروپاییان در گذشته، سدههای متعددی تلاش کردند که با ایران ارتباط برقرار کنند، اما موفق نشدند تا زمانی که ما در دوره قاجار در جنگ ایران و روس دچار مشکل شدیم و انگلیس به کشور ما راه پیدا کرد.
غلامرضا سلیمانی تأکید کرد: نقش جامعه پزشکی در دفاع مقدس یک نقش بی نظیر، بیعیب و نقص و ستایشبرانگیز است.
وی درخصوص چگونگی انتقال روحیه ایثارگری و خاطرات و رشادتهای رزمندگان دفلع مقدس به نسل جوان گفت: یکی از بهترین ابزارها برای ترسیم و انتقال تصویر دفاع مقدس به نسل جوان علاوه بر نوشتن کتاب و رمان، ساخت فیلمهای سینمایی و تلویزیونی است.
سلیمانی اظهار داشت: قصد داریم تا چند فیلم در خصوص جامعه پزشکی در دفاع مقدس ساخته شود، امسال ۲ فیلم در حوزه دفاع مقدس در جشنواره فجر موفق به دریافت سیمرغ بلورین شدند و امیدوارم در جشنواره سال آینده، تعداد فیلمهای دفاع مقدس افزایش پیدا کند.
وی تأکید کرد: سازمان بسیج از فیلمسازان و کارگردانها حمایت میکند و بسیج این ظرفیت را دارد تا در اختیار مردم باشد.
منبع: بسیج جامعه پزشکی کشور