برخی رسانه‌ها از وجود گاز متان در آسمان تهران خبر داده و به تصاویر ماهواری ناسا استناد کرده‌اند، در همین راستا سازمان پسماند توضیحاتی ارائه کرد.

براساس خبر منتشر شده توده‌ای از گاز متان به طول نزدیک به «پنج کیلومتر» در جنوب تهران مشاهده شده است. ناسا می‌گوید این ابر غول‌آسا مربوط به یکی از مکان‌های دفع زباله کلان‌شهر تهران است. براساس این گزارش، ناسا تاکنون ۵۰ نقطه را به عنوان منشا انتشار گاز متان در جهان شناسایی کرده است، جنوب تهران یکی از این نقاط است.


بیشتربخوانید


اما حسین حیدریان، معاون پردازش و دفع سازمان پسماند شهرداری تهران در این رابطه توضیح داد: در مرکز آراد کوه ۶۰ سال است که زباله‌ها پردازش و دفن می‌شود و اگر به ایجاد ابر متان بود در این مدت نیز باید این ابر دیده می‌شد.

او ادامه می‌دهد:‌در گذشته ما در آراد کوه دفن مطلق داشتیم که از دهه ۸۰ میزان دفن مطلق کاهش داشته و در حال حاضر بیشتر زباله‌هایی که به آراد کوه می‌رسد پردازش می‌شود و و بخش آلی زباله نیز را به صورت هوازی تبدیل به co۲ می‌کنیم و تولید متان به اندازه‌ای نیست که ابری ایجاد کند.

حیدریان اضافه می‌کند: اگر متان به تراکم ۱۵ درصد برسد منفجر می‌شود و به همین دلیل تراکم این گاز همیشه زیر ۵ درصد است که ابری در این میزان تراکم ایجاد نمی‌شود.

او با اشاره به طول ۵ کیلومتری ابر دیده شده نیز می‌گوید:‌با توجه به این که در منطقه جنوب تهران شاهد جریانات هوایی افقی و عمودی هستیم و وزش باد شدید غلظت گاز نداریم و پراکنده می‌شوند.

حیدریان معتقد است که، چون اطلاعات ناسا براساس تصاویر ماهواره‌ای است ممکن است ابر مشاهده شده ابرمتان نباشد که این موضوع باید بررسی شود، اما قطعا مربوط به مجموعه آراد کوه نیست و فعالیت‌های این مجموعه چنین ابری را ایجاد نکرده است.

منبع: اکو ایران

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.