قائم مقام مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت:قوه قضاییه باید به سپرده گذاری یک سرویسی ارائه کند که در آن متوفیان مشخص شود تا بتوانیم بر اساس گواهی انحصار وراثت موارد را اجرایی کنیم.

در خصوص سامانه انتقال سهام و سهام عدالت به وراث و دلایل اجرایی نشدن آن غلامرضا ابوترابی قائم مقام مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی نکاتی را بیان کرد.
سوال:چرا سامانه انتقال سهام در زمان اعلام شده اجرایی نشد؟
ابوترابی: در خصوص سامانه انتقال سهام عدالت به وراث باید گفت این سامانه دو بخش دارد. بخش اول که باید یک سری زیر ساخت‌ها در قسمت فناوری اطلاعات آماده می‌شد که همکاران من در شرکت سپرده گذاری در حال تلاش هستند. اما یک بخش دیگر از این پروژه خارج از حیطه اختیارات سپرده گذاری مرکزی است.
قوه قضاییه باید به سپرده گذاری یک سرویسی ارائه کند که در آن متوفیان را مشخص و اطلاعات را به ما دهد تا ما بتوانیم بر اساس گواهی انحصار وراثتی که قوه قضاییه اعلام می‌کند و زیر ساخت‌های سرویسی که به ما می‌دهند موارد را اجرایی کنیم.
جلساتی متعددی را با مسئولان قوه قضاییه در خصوص تحویل این وب سرویس به سپرده گذاری برگزار کرده ایم که احتمالا یک سری هزینه‌هایی برای وراث متوفیان در بر خواهد داشت.
باید گفت انشاالله اگر به تفاهم برسیم و سرویس را قوه قضاییه در اختیار ما قرار دهد بخش‌های دیگر موازی جلو رفته است. پیگیر این موضوع هستیم و این مورد یکی از خواسته‌های خود مسئولان بازار سرمایه و سپرده گذاری مرکزی است.
سوال:جامعه آماری وراث چقدر است؟
ابوترابی: تقریبا چیزی حدود ۳ تا ۳.۵ میلیون فوت شده داریم که اگر وراث را محاسبه کنیم و حدودا هر خانواده را ۴ نفر در نظر گیریم با یک جامعه آماری ۱۵ میلیونی مواجه هستیم.
این را هم باید گفت که این طرح یک پیچیدگی‌های ویژه ای برای خود دارد (برخی از این از وراث، وراث در وراث شده است) در حال تلاش هستیم که این طرح اجرایی و عملیاتی شود تا سهام بین وراث تخصص شود.
سوال:آیا می‌توان برای اجرایی شدن سامانه انتقال سهام به وراث زمان مشخص کرد؟
ابوترابی:قول این موضوع را قبلا داده بودیم، اما با توجه به این که منتظر ارائه وب سرویس از سوی قوه قضاییه هستیم تا این وب سرویس به ما ارائه نشود عملا ما اگر تمام قسمت‌های مربوط به سپرده گذاری را هم آماده کرده باشیم همچنان امکان عملیاتی شدن وجود نخواهد داشت.
آیا قوه قضاییه در این خصوص کوتاهی کرده است؟
ابوترابی: خیر. قوه قضاییه این موضوع را مطرح می‌کند که برای اجرای وب سرویس به سبب آن که یک شرکت آن را انجام داده متحمل هزینه‌های شده است که برای این کار باید پوششی جهت هزینه‌ها در نظر گرفته شود. به همین خاطر درخواست یک کارمزد به ازای هر فوت شده را کرده اند که باید وراث آن را پرداخت کنند تا این وب سپرویس در اختیار سپرده گذاری قرار گیرد.
سوال:آیا اصلا قرار است سامانه انتقال سهام با توجه به موارد مطرح شده اجرایی شود؟
ابوترابی: در کل این طرح اجرایی خواهد شد، اما زمان آن با توجه به این وضعیتی که وجود دارد ممکن است عقب و جلو شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۱ ۰۲ آبان ۱۴۰۱
وراسان بایدیکنفرازخودشان وکیل قراردهندتابتواندبروددمبال کار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۶ ۰۱ آبان ۱۴۰۱
من که همه مدارکشان رابه سیسم دادم فیش داده بهم چه کار کنم ما ۴ نفرم
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۵:۳۹ ۰۱ آبان ۱۴۰۱
حدود یکسال هست که همسرم فوت کردن. کلیه اقدامات قانونی آنجام شده. وهیچ کس نمی داند برای دریافت سود سهام عدالت به کجا باید مراجعه کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۶ ۰۱ آبان ۱۴۰۱
یه انتقال سهام مگه چقدر سامانه میخواد بگو نمیخوایم این کار بشه
Iran (Islamic Republic of)
یعقوب
۰۲:۳۱ ۰۱ آبان ۱۴۰۱
اول این سهام مردم به خودشان واگزار کنید یعنی زندها را دریابید بعد نوبت متوفی هم میرسد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۸ ۰۱ آبان ۱۴۰۱
خیلی وقته سودسهام عدالتوندادن کی میدن؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۸ ۰۱ آبان ۱۴۰۱
افرادی از دنیا رفتند در سالهای اخیر مستمند ودرد مند و کم برخوردار اما هیچ از سهام عدالت و عدالت اجتماعی برخوردار نبودند ....
Iran (Islamic Republic of)
حیدز علی
۲۰:۰۰ ۳۰ مهر ۱۴۰۱
باسلام آنقدر دست دست میکنند تا وراث هم متوفی شوند به امید آن روز.
آخرین اخبار