اکبر محمدیان، رئیس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: نخستین دسته از دُرناهای مهاجر این شهرستان از جمله تالاب سولدوز شدند.
اکبر محمدیان رئیس اداره حفاظت محیط زیست نقده اظهار کرد: کارشناسان این اداره در پایشهای خود؛ نخستین دسته از دُرناها را که به منظور استراحت و تغذیه وارد تالابهای شهرستان نقده از جمله تالاب سولدوز مشاهده کردند.
وی تعداد درناهای مهاجر را بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ قطعهاعلام کرد و گفت: کاشناسان همچنین در آسمان این منطقه دستههایی از دُرناهای مهاجر را مشاهده و سر وصدای آنها را شنیدند که به سمت مناطق جنوبی در حال پرواز بودند.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست نقده گفت: آذربایجانغربی یکی از معدود استانهای کشور است که دُرناها در آن جوجهآوری میکنند البته زادآوری دُرناها در مناطق شمالی استان صورت میگیرد و در فصل پاییز دُرناهای جوان نیز به همراه گله خود به مناطق جنوبی مهاجرت میکنند.
دُرناها پرندگانی هستند بزرگ، با پاها و گردن دراز، دم نسبتا کوتاه، بالهای دراز و منقاری بلند و کلفت، ظاهر شبیه لک لک که شاهپرهای ثانوی داخلی بالهای آنها خیلی بلند است و روی دم آنها را میپوشاند.
گلههای این پرنده که نر و ماده آن همشکل بوده و به طور معمول روی زمین آشیانه میسازند، هنگام مهاجرت در یک خط به شکل هفت پرواز میکنند و اغلب در مناطق آبی، دشتهای بوته زار، کشتزارها و حاشیه دریاچهها به سر میبرد.
دُرناها در ایران جزو پرندگان مهاجر و در زمره پرندگان حمایت شده قرار دارند.
تالاب سولدوز که در ۲۵ کیلومتری شهرستان نقده، واقع شده یک منطقه حفاظت شده است و هر گونه فعالیت صیادی و شکار پرندگان و دیگر وحوش در آن ممنوع بوده و با متخلفان برابر مقررات برخورد قانونی صورت میگیرد.