بیپروا مدیرامور باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در خصوص سطح زیر کشت سنجد در باغات استان آذربایجان شرقی اظهار کرد: آذربایجان شرقی سالانه بیش از یک هزار و ۳۷۰ تن سنجد تولید میکند که علاوه بر بازارهای داخلی به کشورهای آلمان، هلند، کانادا، آذربایجان، قزاقستان و حوزه خلیج فارس صادر میشود.
وی گفت: بخش اعظم باغات سنجد استان در شهرستانهای آذرشهر، شبستر، میانه، تبریز و مرند قرار دارند که ۹۵ درصد این باغات متعلق به شهرستانهای آذرشهر، میانه، شبستر و مرند است.
آقای بیپروا با اشاره به اینکه شهرستان آذرشهر با ۱۴۱ هکتار و شهرستان میانه با ۷۰ هکتار باغات سنجد رتبههای اول و دوم را در این زمینه به خود اختصاص میدهند، گفت: غالب ارقام سنجد در استان از نوع رقم بومی، حاج حسین، قزل، دره وار و عنابی است که با توجه به شرایط اقلیمی آذربایجانشرقی از مرغوبیت بالایی برخوردار هستند و دارای مزیت صادراتی نیز هستند.
مدیرامور باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی ضمن اشاره به مصرف سنجد به صورت غذایی و دارویی و کاربرد میوه و گل آن در معالجه انواع بیماری ها، گفت: سطح زیرکشت باغات سنجد آذربایجان شرقی بیش از ۵۱۱ هکتار میباشد که از این میزان ۴۵۷ هکتار بارور و ۳۶ هکتار نیز غیربارور است.
وی متوسط عملکرد این محصول در استان را ۳ تن در هکتار دانست که در باغات شاخص به ۵ هکتار نیز میرسد.
وی افزود: با توجه به نیاز آبی کمتر سنجد به میزان ۳ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در هکتار این محصول در اصلاح الگوی کشت و جایگزینی با گونههای پرمصرف آب در حوضه دریاچه ارومیه نیز مورد استفاده قرار میگیرد تا به صورت بهینه از منابع آبی استفاده شود.
آذربایجان شرقی در تولید سنجد در ایران رتبه نخست را داراست.