به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،بیگ لک معاون باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجانشرقی با بیان اینکه سطح زیر کشت باغات سنجد در استان بیش از ۴۹۴ هکتار است، اظهار داشت: از این میزان باغات سنجد ۴۵۷ هکتار بارور و ۳۶هکتار نیز غیر بارور است.
او گفت: باغات سنجد در سطح شهرستان استان اعم از آذرشهر، شبستر، میانه، تبریز، مرند پراکنده است و ۹۵ درصد باغات سنجد استان آذربایجانشرقی متعلق به شهرستانهای آذرشهر، میانه، شبستر و مرند است.
معاون باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان، افزود: شهرستان آذرشهر با دارا بودن ۱۴۱ هکتار حائز رتبه اول و شهرستان میانه نیز با ۷۰ هکتار دارای رتبه دوم در استان است.
او با بیان اینکه غالب ارقام باغات سنجد از نوع رقم بومی حاج حسین، قزل، دره وار، عنابی است، ادامه داد: با توجه به شرایط اقلیمی استان، محصول تولیدی از مرغوبیت بالایی برخوردار بوده و دارای مزیت صادراتی میباشد.
او گفت:مردم از سنجد هم بهصورت غذایی (تنقل) و هم به صورت دارویی استفاده میکنند و از میوه و گل سنجد برای معالجه انواع بیماریها استفاده میشود.
معاون باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه رتبه نخست تولید سنجد در کشور به استان آذربایجانشرقی تعلق دارد، تصریح کرد: میزان تولید سالانه این محصول در استان آذربایجانشرقی بیش از یکهزار و۳۷۱ تن میباشد که عملکرد متوسط آن ۳ تن در هکتار میباشد و در باغات شاخص تا ۵ تن نیز برداشت میشود.
او افزود: محصول تولیدی عمدتاً به بازارهای داخلی و به کشورهای آسیای میانه و عربی نیز صادر میشود.
انتهای پیام/ک