مدیرکل بهزیستی استان قزوین گفت: پنج هزار و ۳۹۳ معلول ناشنوا و کم‌شنوا در استان قزوین شناسایی شده‌اند که بیش از هزار از آنها در درجه خیلی شدید قرار دارند.

علی دهباشی پور مدیرکل بهزیستی استان قزوین گفت: تاکنون پنج هزار و ۳۹۳ معلول ناشنوا و کم‌شنوا در استان قزوین شناسایی شده‌اند که از این تعداد چهار هزار و ۸۷ نفر از بهزیستی استان مستمری دریافت می‌کنند.

به گفته وی، بیش از هزار  نفر زا ناشنوایان در درجه خیلی شدید قرار دارند.

وی از فعالیت یک مرکز حمایت از خانواده‌های دارای کودک کم شنوا و ناشنوا در قزوین خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر مرکز پرنیان با ظرفیت ۵۰ نفر ویژه این گروه از کودکان فعال بوده و این افراد با حضور در آن از خدمات آموزشی و توانبخشی دریافت می‌کنند.

دهباشی پور با اشاره به اینکه معلولیت این افراد در چهار دسته خفیف، متوسط، شدید و خیلی شدید طبقه‌بندی می‌شوند، تصریح کرد: کم شنوایی از جمله شایع‌ترین نقایص مادرزادی در زمان تولد است که با توجه به پنهانی بودن آن تشخیص زودرس نیز قدری مشکل است بنابراین از چند سال گذشته طرح‌های غربالگری شنوایی کودکان و نوزادان به منظور شناسایی بهنگام معلولان در دستور کار قرار گرفته است.

این مسئول همچنین غربالگری شنوایی کودکان سه تا پنج سال را نیز یکی دیگر از این طرح‌ها عنوان کرد و افزود: این طرح با هدف تشخیص کم شنوایی پنهان که به هر دلیلی تا این سن مورد شناسایی قرار نگرفته و یا در اثر عوامل اکتسابی در این گروه سنی ایجاد شده، در حال اجراست.

وی تاکید کرد: برنامه غربالگری شنوایی به منظور شناسایی و پیشگیری نوزادان و شیرخواران دارای اختلالات شنوایی هم اکنون در سطح بیمارستان‌هایی که تولد نوزاد در آن اتفاق می‌افتد انجام می‌شود.

دهباشی پور اضافه کرد: در این برنامه نوزادان پس از تولد و قبل از ترخیص، توسط سنجش گران تحت نظارت بهزیستی مستقر در بیمارستان‌ها و بخش نوزادان سنجش می‌شوند و در صورت مشکوک شناخته شدن به مراکز تخصصی شنوایی سنجی ارجاع شده و در آنجا پس از انجام آزمایشات تشخیصی تحت درمان قرارگرفته و در نهایت و صورت نیاز به پزشکان متخصص ارجاع می‌شوند.

مدیرکل بهزیستی استان قزوین با بیان اینکه غربالگری کودکان این گروه سنی برای اولین بار در سال ۹۴ در شهر قزوین اجرا شد، افزود: در ۶ ماهه نخست امسال در طرح غربالگری شنوایی نوزادان هفت هزار و ۳۰۰ نفر در استان قزوین سنجش شدند که از این تعداد ۴۰ نوزاد مبتلا به اختلالات شنوایی شناسایی شد.

وی یادآور شد: افراد در صورت مشکوک شناخته شدن به مراکز تخصصی شنوایی سنجی ارجاع شده و در آنجا پس از انجام آزمایشات تشخیصی تحت اقدامات توانبخشی از قبیل تجویز و دریافت سمعک، آماده سازی جهت کاشت حلزون قرار گرفته و در نهایت و صورت نیاز به پزشکان متخصص ارجاع می‌شوند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.