در روزهای اخیر به دلیل یک سری از اعتراضات در جامعه بسیاری از چهرههای مشهور و سلبریتیهای داخلی و حتی خارجی با سوء استفاده از موقعیت خود در میان مردم اقدام به تحریک عواطف عمومی و دعوت به آشوب کردند. در این خصوص و به منظور روشن شدن ابعاد مختلف قانونی و اجتماعی چارچوب رفتاری سلبریتی ها و پیگردهای قضایی آنان، خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفتگویی اختصاصی با «برشت یونکرز»، فعال اجتماعی و کارشناس سیاسی از بلژیک داشت که در ادامه آن را می خوانیم.
چرا در برخی موارد سلبریتیها به دنبال تهییج عواطف عمومی هستند؟ آیا این مورد در اروپا هم دیده میشود؟
-اساساً سلبریتی به دنبال جذب مخاطب و جلب نگاه افراد جامعه در هر کشوری هستند. برای مثال در بلژیک سلبریتیهای زیادی هستند که در مواقع حساس مانند انتخابات، بازیها و مسابقات ورزشی و یا کمپینهای اجتماعی فراخوان میدهند و یا با حضور فیزیکی خود در میان مردم آنها را تهییج میکنند. البته معتقدم این ظرفیت قابلیت استفاده صحیح در هر جامعهای را دارد. ولی معمولاً به دلیل اینکه در شرایطی هیجانی این افراد وارد میدان میشوند اشتباهاتی از آنها دیده میشود که شاید از لحاظ اجتماعی قابل قبول نباشد. در اروپا و در جایی که من زندگی میکنم یعنی در بلژیک هم سلبریتیهای زیادی هستند که در مواقع حساس اجتماعی و حتی سیاسی به دنبال دیده شدن هستند و در اغلب موارد شاید این نیاز به جذب مخاطب امکان تصمیم گیری درست و یک رفتار اجتماعی صحیح را از آنها میگیرد چراکه همان طور که اشاره کردم معمولاً بسیار هیجانی عمل میکنند.
آیا در جامعه اروپا و در بلژیک مجازات خاصی برای سلبریتیهایی که قوانین را زیر پا میگذارند و یا اینکه از موقعیت خود سوء استفاده میکنند وجود دارد؟
-بله. در اروپا تا جایی که من اطلاع دارم قوانین سفت و سختی درباره سلبریتیها معمولاً اجرایی میشود به ویژه در مورد جرایم اجتماعی و فرارهای مالیاتی. در بلژیک برای مثال بسیاری از خوانندههای مشهور، چهرههای سینمایی و حتی کهنه سربازانی که حالا با وارد شدن به یک عرصه خاص خود را در جبهه مردم قرار داده اند و الان تبدیل به چهره و سلبریتی شده اند معمولاً به دنبال فرارهای مالیاتی هستند. آنها معمولاً با دنبال کنندههای خیلی زیادی که در صفحات اجتماعی دارند برای یک موضوع خاص مثلاً اعتراض در مورد حقوق زنان فراخوان عمومی میدهند و مردم را تهییج میکنند و اغلب جمعهای اعتراضی برگزار میکنند. همین عمل را در بسیاری از موارد در مورد مالیات و حقوق مالی خود هم انجام میدهند. آنها از جمله افرادی هستند که بیشترین فرار مالیاتی را در جامعه دارند و البته دادگاه برای این فرار مالیاتی مجازات زندان از یک سال تا ۲۰ سال برای آنها در نظر گرفته است.
قانون برای سلبریتیها در اروپا چگونه است؟
اجازه بدهید به این نکته اشاره کنم که در اروپا که من حضور دارم و در بیشتر کشورها از جمله فرانسه و آلمان که خود به این کشورها سفر میکنم خبر دارم که قوانین برای سلبریتیها همانند سایر افراد عادی جامعه اجرا میشود. ببینید در بالا هم اشاره کردم سلبریتیها ذاتاً به واسطه کارشان به دنبال تبدیل شدن به الگو در جامعه هستند و این خیلی طبیعی است که خطا هم از آنها سربزند و قانون را هم زیر پا بگذارند؛ و خوب طبیعتاً هر کسی که قانون را زیر پا بگذارد باید مجازات شود. این در مورد اروپا صدق میکند. یعنی اینکه این تصور پیش نیاید که در بلژیک مثلاً سلبریتیها از یک حاشیه امنی برخوردارند و میتوانند هر کاری حتی به اشتباه انجام دهند. یک ضرب المثلی در بین افراد حقوقی وجود دارد که میگویند «اگر نمیتوانی وقت شناس باشی پس خطا نکن». این در مورد همه صدق میکند. سلبریتیها مرتکب جنایت میشوند. برخی از بازیگران مشهور سینما در اروپا جرایمی در پرونده قضایی خود دارند مثلاً جرایمی مانند انواع تجاوز و آزار و اذیتهای جنسی. قانون با این افراد به شرط اثبات جرم مانند یک فرد عادی رفتار میکند و باید جزای نقدی و حبس را متحمل شوند. این را باید بدانیم که در کشورهای اروپایی هم سلبریتیها فراتر از قانون نیستند و باید مجازات و هزینه اعمال خود را بپذیرند.
لا تَكرَهُوا الفِتنَه فِي آخِرالزَّمانِ فَاِنَّها تُبير المُنافِقين
در آخرالزمان از فتنه بدتان نیاید، زیرا آن فتنه ها منافقان را (رسوا) و نابود می کند.
خیلی ها رو میشناسن که به خاطر ماهواره هم برکت از زندگیشون رفته هم زندگیشون به مشکل خورده امیدواریم مسئولین تو برنامشون قرار بدن و این عامل فساد خانواده و جوانان رو از بین ببرند
نه مثل ایران که برای اقازاده ها متفاوته.
اقازاده ها در حال لفت و لیس مال مردم در امریکا و کاناد هستند.
هر چی هست حجاب باید از صدا و سیما شروع بشه اگر میخواهیم جوانانمون به بیراهه نروند
حق آتیش زدن بانکها بریدن دست عابر بیگناهه حق آتیش زدن ماموره یا زدن رگ گردن ماموره
فرزندان مسئولین بیشتر از اوضاع اروپا و آمریکا خبر دارن
از اونا بپرسید!
بد نیست فرزندان مسئولین هم بیان نظر بدن
کارشناس گفته اما سانسورچی پاکش کرده
خخخخخخخخخ
توی ایران تا تخریب صورت نگیر با کسی کاری ندارن
لطفا به شعور خواننده متن توهین نکنید
آخه مشکل اونجا درست میشه که ما همه جور آزمون و گزینش داریم بجز سلامت روان
از خدا بترسید و خداوند بر همه چیز آگاه است
کوتاهی کنیم، نتیجه اش می شود تهاجم به نیروهای جان برکف انتظامی. این بی انصاف ها از آزادی ها و رفاهی که از آن برخوردارند، سوء استفاده می کنند و با آب و رنگی که دارند قیافه ی حق به جانب می گیرند و جوانان ساده لوح و ساده دل را فریب می دهند. ما نباید اجازه دهیم که این بی انصاف های خدا نشناس خون های شهیدان ما را پایمال کنند و پر رو بشوند.
والا این چه وضعشه
کانون وکلا اجازه نمیدن افزایش وکیل به نفع مردمی باشه که بتونن با حق وکالت کم وکیل داشته باشند
صنف لبنیات صبح روز بعد قیمت ها و افزایش میده
صنف حمل ونقل
والی آخر
و افراد چهره هنری و غیره هم که بدتر از همه شون براحتی زمینه ورود منافقان و تجزیخ طلبان و به کشور و اشوب و فراهم می اوردند و خودشون بچه شون تو کشور خارجی بدنیا میارن که موقع جنگ و اشوب بچه هاشون در امان باشن!!!!
حالا اینستاگرام رو وصل کنید
از کار و زندگی افتادیم
همین اینستاگرام رو ببندن به خاک سیاه میشینیم کار دیگه هم نداریم
بعدشم سلبریتی که غذا تست میکند و یا کلیپ طنز و یا سحر تبر و ... چه هنرمندی هستند؟ هر سلبریتی هنرمند نیست
از زیر زمین برای کارشون بهانه و توجیه جوری می کنن
از اروپا فقط سرکوب و بگیر و ببندش رو دیدن
بنده خدا مگه دستشوییه اینجا نشد بریم اونجا کارمون رو انجام بدیم
الان طرف کسب و کارش تو اینستاگرامه بره سروش!
صدای پیاده شدن قانون بیشتر توسط رسانههای گروهی به گوش مردم رسانده میشه