بعد از گذشت سالها صحبتهای فراوان برای مناسب سازی معابر شهری، اما هنوز برای عبور و مرور ناتوانان جسمی به نقطه مورد رضایت نرسیده ایم.
یکی از معلولان بیرجندی گفت: تردد در بیشتر نقاط شهر به سختی امکان پذیر است؛ به گونهای که بیرون آمدن از خانه برای این قشر از جامعه به کابوس تبدیل شده است.
او با اشاره به اینکه عبور از یک خیابان برای ناتوانان جسمی انرژی فراوانی میگیرد، افزود: گاهی برای رسیدن به مقصد به دلیل فراهم نبودن شرایط مجبور به انتخاب مسیر طولانیتر هستیم.
بیشتر بخوانید
مجیدی مدیر بهزیستی شهرستان بیرجند گفت: نیاز است در کنار بهزیستی شهرداری و سازمانهای مختلف مانند بانکها و علوم پزشکی نسبت به اجرایی شدن مصوبات مناسب سازی سطح شهر همکاریهای لازم را داشته باشند.
معلولان، سالمندان و خانمهای باردار توقع دارند تا امکانات و زیرساختهای شهری برای آنها فراهم شود تا همانند سایر شهروندان در سطح شهر به راحتی تردد کنند.
پیاده روهای غیراستاندارد، اجرایی نشدن شیب طولی و عرضی استاندار و مناسب نبودن پل ارتباطی سواره رو و پیاده رو گوشهای از مشکلات این قشر از جامعه است.
صدور پایان کار مطب های پزشکی، با نظر بهزیستی
شرفی مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: مناسب سازی سطح شهر تنها برای معلولان جامعه نیست، سالمندان و افراد کم توان نیز نیاز به مناسب سازی دارند.
او افزود: هم اکنون سازمان بهزیستی مناسب سازی سطح شهر را در بخشهای مختلفی از جمله محیط ادارات دولتی و بیمارستانها دنبال میکند.
شرفی اظهار کرد: در ساخت و سازهای جدید شهری، شهرداری این موضوع را لحاظ میکند، اما سطح گستردگی به خصوص در مرکز استان به گونهای است که اقدامات به کندی انجام میشود.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه دستگاههای دولتی نیز موظفند از اعتبارات تملک سالانه موضوع مناسب سازی را لحاظ کنند، اظهار کرد: امسال شهرداری صدور پایان کار مطبهای پزشکان را منوط به نظر بهزیستی در زمینه مناسب سازی دانسته است.
به هر حال هر چه حضور معلولان در سطح شهر بیشتر باشد مشخص کننده فراهم شدن امکانات و کیفیت بالاتر مناسب سازی است.