مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: به دلیل برنامه ریزی‌های انجام نشده در سال‌ گذشته و دوران کرونا، در حال حاضر با کمبود پنج هزار معلم در استان مواجه هستیم.

سید امیر شوشتری مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: در آموزش و پرورش استان پنج هزار کمبود معلم داریم، با توجه به گستردگی خراسان رضوی این تعداد با شیوه‌های متفاوت تامین می‌شود و در سال تحصیلی جدید کلاسی بدون معلم نخواهیم داشت.

او افزود: با استفاده از شیوه حق التدریس همکاران شاغل، تدریس همکاران بازنشسته و همچنین با توجه به این که در سال‌های گذشته میزانی هم خرید خدمات داشتیم، می‌توانیم نیروی مورد نیاز را تامین کنیم.

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی در پاسخ به این سوال که به طور تفکیکی در مشهد و سایر شهرستان‌ها چه تعداد کمبود معلم داریم نیز ادامه داد: هرچند نقل و انتقالات ما تمام شده، اما چون هنوز جمع بندی نشده نمی‌توانیم ارزیابی دقیق کنیم، اما وقتی ۵۱ تا ۵۲ درصد کلاس‌های ما در مشهد است و همین مقدار همکار فرهنگی و دانش آموز با همین درصد در مشهد داریم، به صورت متمرکز که حساب کنیم حدود ۵۰ درصد این میزان مربوط به مشهد می‌شود.

شوشتری بیان کرد: برای هر ۳۰ تا ۴۰ دانش آموز نیاز به یک معلم است.

سهم ۹ درصدی خراسان رضوی در جذب معلم

او تصریح کرد: از ۱۰ سال پیش تاکنون افزایش دانش آموز و کاهش همکار فرهنگی در پی بازنشستگی نیرو‌ها را داشتیم، فکر می‌کنم سال‌های قبل باید برنامه ریزی انجام می‌شده که چنین اتفاقی صورت نگرفته است. واحد طرح و برنامه اداره کل آموزش و پرورش می‌تواند پیش بینی‌های لازم را برای آینده انجام بدهد که چه تعداد معلم بازنشسته می‌شوند و نیاز است که چه تعداد نیرو به کارگیری شوند، اما این کار چه درخصوص فضا و چه معلم ۲ تا ۴ سالی تعطیل بوده و برآورد نشده است. شاید هم نبود نیازسنجی واقعی و ضروری با توجه به کرونا باعث شده که به این مسئله بی توجه شوند و محاسبه نکنند.

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی تاکید کرد: در تامین نیرو در کل کشور ۳۴ هزار نفر پذیرش داشتیم که ۳ هزار و ۲۰۰ مورد سهم استان بوده است. با توجه به این که سهم ما ۸ درصد کشور است، اما با یک درصد جذب بیشتر، ۹ درصد جذب داشته ایم، ضمن این که دانشگاه فرهنگیان هم جای خودش را دارد.

مدرسه سازی در پیچ و خم مسائل اداری

شوشتری همچنین درباره جبران کمبود‌ها در سرانه فضای آموزشی اظهار کرد: در این خصوص برنامه ما برای سال آینده بسیار گسترده است و سال آینده خبر‌های خوبی خواهیم داشت. نیاز ضروری برای آموزش و پرورش این است که دستگاه‌های دیگر مانند شهرداری، مسکن و شهرسازی، اداره ثبت و کمیسیون ماده ۵ همکاری شان را گسترده کنند و ما را در پیچ و خم مسائل اداری نگذارند.

او افزود: ما در حال احصای زمین و جذب خیران و دیگر بنیاد‌ها برای مدرسه سازی هستیم تا سال دیگر در این برهه زمانی چنین مشکلاتی برای مدرسه سازی نداشته باشیم.

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی ادامه داد: خیران ما پای کار هستند و گاهی زمین هم پیدا می‌شود، اما برای این زمین مشکل پروانه ساخت شهرداری و شهرسازی را داریم.

شوشتری بیان کرد: تلاش می‌کنیم از طریق استانداری، فرمانداری و شورای عالی آموزش و پرورش این مشکلات را رفع کنیم تا بتوانیم برای سال آینده بیشترین تعداد کلاسی را که در یک سال ساخته نشده، داشته باشیم.

او درباره درصد پیشرفت مدرسه سازی نسبت به سال گذشته تصریح کرد: سال مالی دو ماه افزایش یافته، یعنی اعتبارات سال ۱۴۰۰-۱۴۰۱ هنوز نیامده و به آخر شهریور موکول شده است، لذا ما نمی‌توانیم آمار بدهیم، بعد از این که اعتبارات جذب شود و تخصیص یابد، می‌توان بررسی کرد که چند درصد می‌توانیم پیشرفت داشته باشیم، اما امسال برای مهر حدود ۸۰۰ تا ۸۵۰ مدرسه توسط اداره کل نوسازی مدارس باید به اداره کل آموزش و پرورش استان تحویل داده شود که در حال انجام است و ۸۰ درصد آن محقق خواهد شد.

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی تاکید کرد: در خراسان رضوی سرانه آموزشی ۳.۵ متر مربع برای هر دانش آموز است که تا سال آینده این میزان را به ۴ یا ۴.۵ مترمربع برسانیم.

شوشتری اظهار کرد: با توجه به آن چه به اعتبارات استان تعلق گرفته ما می‌توانیم دو مژده بدهیم،  یکی این که قرار شده تا آخر سال ۱۴۰۲ بیش از ۳۰۰ مدرسه کانکسی جمع و به جای آن کلاس ساخته شود، همچنین قرار است همه پروژه‌های نیمه تمام آموزش و پرورش که بالای ۵۰ درصد آن ساخته شده تا آخر سال ۱۴۰۲ کامل شود، در این زمینه هزاران میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۷ ۲۲ شهريور ۱۴۰۱
اشکال کار اینجاست که معلم ها خیلی زود بازنشسته میشن
آخه چرا زمان تحصیل در دانشگاه فرهنگیان جز سنوات حساب بشه؟