رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی گفت:برای سال تحصیلی جدید ۱۴۹ میلیون جلد کتاب درسی را منتشر کرده ایم و هر سال در همین مقیاس، انتشار کتب درسی انجام می‌شود.

حجت‌الاسلام علی لطیفی گفت: فرآیند تغییر و چاپ کتب درسی بسیار مفصل و پیچیده است. در این امر به دلیل حجم کتاب‌های درسی با فرآیندی طولانی مواجه هستیم.

او گفت: امسال ۱۴۹ میلیون جلد کتاب درسی را منتشر کرده ایم و هر سال در همین مقیاس ، انتشار کتب درسی انجام می‌شود. اکنون نزدیک به ۹۷۰ عنوان کتاب درسی داریم که نزدیک ۱۰۰ عنوان برای دوره ابتدایی و متوسطه اول، ۱۳۵ عنوان برای متوسطه دوم نظری، نزدیک ۴۹۰ عنوان مربوط به شاخه‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش و نزدیک به ۲۴۰ عنوان کتاب نیز برای دانش آموزان استثنایی هستند و در کل نزدیک ۹۷۰ عنوان کتاب چاپ می‌شود.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی گفت: اگر بخواهیم این تعداد کتاب را چاپ کنیم؛ در طول سال تقریباً روزی ۴۰۰ هزار جلد را باید چاپ کنیم. باید بدانیم فرآیند چاپ بسیار طولانی است.

او ادامه داد: برای مهر ۱۴۰۲ از ۲ هفته‌ آینده باید چاپ کتب درسی را شروع کنیم؛ وگرنه کتب به سال تحصیلی بعدی نخواهند رسید. درنتیجه اگر در خرداد و یا اردیبهشت تصمیم به تغییر در کتاب‌های درسی بگیریم رسماً این تغییر در مهر سال بعد آن اجرایی خواهد شد.

لطیفی گفت: تغییر کتاب‌ها بدون انجام بعضی اقدامات امکان‌پذیر نیست. در وهله اول باید در این امر طراحی مناسبی داشته باشیم و پس از آماده شدن این کتاب‌ها اشاعه، پشتیبانی و آموزش معلم‌ها بسیار مهم است.

او ادامه داد: بسیاری از کتاب‌ها که اتفاقاً تحولی مناسب داشتند،به دلیل آن‌ که به خوبی اشاعه داده نشده‌اند و معلمان به خوبی برای تدریس آن ها توجیه نشده اند؛ در نتیجه عملاً آن اتفاقی که منتظرش بودیم نیفتاد. اگر بخواهیم تغییری را در حوزه محتوا داشته باشیم، باید پیش‌بینی‌های لازم را نسبت به کلیت فرآیند تغییر لحاظ کنیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.