مهد کودک برای بچهها عموماً جذابیتی بیش از خانه و خانواده دارد و نقشی اساسی در تربیت کودکان ایفا میکند بنابراین اگر مربیان افرادی آموزش دیده و متخصص در زمینه تربیت کودکان باشند، خواهند توانست به بهترین شکل ممکن کودکان را تربیت کنند.
فارغ از شکل و ظاهر مهدکودکها دغدغه مهمتر والدین نحوه رفتار مربیها با کودکان است که باید در روشی تربیتی صحیح نحوه برخورد با کودکان، نوع و شیوه آموزش آنها باید متناسب با روحیات و ویژگیهای کودکان باشد آنچه که بنا بر اظهارات مادران کودکان در مهدکودکها کمتر مورد توجه قرار میگیرد.
یک مادر که دختر ۴ و نیم ساله دارد میگوید چند روز پیش وقتی دخترم را از مهد اوردم بسیار گریه میکرد وقتی علت را از او پرسیدم گفت: خانم معلمم مرا کتک زده و لباسش را بالا زد، متاسفانه آثار خراشیدگیهایی را در بدن فرزندم مشاهده کردم که بسیار ناراحت شدم.
شهریه زیاد؛ آموزش کم
این مادر افزود: چرا مهدهای کودک از مربیانی استفاده میکنند که نحوه صحیح ارتباط و رفتار را با کودکان بلد نیستند، مهدکودکها باید مکان امن و آرامش بخشی برای کودکان باشد تا خانوادهها با خیال راحت فرزندشان را به مهد بسپارند.
وی ادامه داد: با این رفتار فرزندم دیگر راغب نیست به مهد برود و موقع رفتن گریه میکند و میگوید من دوست ندارم به مهد بروم.
مادر دیگری که فرزند دختر سه سالهای دارد از عدم نظارت دستگاههای متولی بر محتواهای آموزشی در مهد کودکها گلایهمند بود و گفت: متاسفانه در مهدکودکها برنامههایی خلاف ارزشهای اسلامی برای کودکان در نظر گرفته اند، آموزشهای نادرست و تفریحات ناسالم همچون رقص همراه با اهنگهای تند و زننده برای کودکان که متاسفانه در تربیت کودکان اختلالات شدید به وجود میآورد، و هیچ نظارتی از سوی مسئولین متولی صورت نمیگیرد.
این مادر ادامه داد: فرهنگ غرب جانشین فرهنگ اسلامی شده است با این رویه نباید انتظار نسل خوب و آینده سازی را برای کشور داشته باشیم، باید کودکان را از سنین پایین با فرهنگ اسلام و سیره اهل بیت اشنا کنیم.
مادر دیگری بابیان اینکه بهترین دوره آموزش سنین زیر ۷ سال است، اضافه کرد: متاسفانه آموزشی برای بچهها در مهدهای کودک پیش بینی نشده و عملا شهریهای که دریافت میکنند تنها صرف نگهداری از بچهها میشود.
والدین شکایات خود از مهدهای کودک را به آموزش و پرورش اعلام کنند
برای پیگیری و نظارت بر نحوه عملکرد مهدهای کودک خبرنگار ما با معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان تماس گرفت که وی در پاسخ گفت: هیچ مهد کودک و مربی اجازه رفتار نامناسب و تندی را با کودکان ندارد و اگر مربی چنین خطای را مرتکب شود طبق مراحل قانونی با مربی خاطی برخورد میشود.
رسول صفرزایی از والدین خواست هر گونه شکایت و تخلف مهدکودکها را به اداره پیش دبستانی دوره اول ابتدایی اموزش و پرورش استان گزارش کنند.
وی ادامه داد: خانوادهها مواردی در رابطه با مفاهیم آموزشی و مشکلاتی همچون شهریهها و رفتار نامناسب با کودکان را اطلاع رسانی و در راستای برخورد با واحد متخلف همکاری کنند.
صفرزایی معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان در خصوص محتواهای آموزشی در مهدهای کودک بیان کرد: محتواهای آموزش مناسب طراحی و در حال داوری است که از اول مهرماه جاری به مهدکودکها ابلاغ خواهد شد.
منبع: عصرهامون