اخیراً کلیپی در فضای مجازی منتشر شد که در آن کودکی ۴ ساله با همان زبان شیرین کودکی از مسئولان طلب آب آشامیدنی میکند، پیگیریها ما را به شهر بابل میرساند کوچه فیضیه ۲۲ این شهر که ۷ خانوار شهرنشین دارد، اما از آب آشامیدنی سالم بی بهره هستند و همچنان آب مورد نیاز خود را از چاه تامین میکنند.
احمد علی پور یکی از ساکنین این کوچه که ۷ سال است اینجا خانهای ساخته و در آن سکونت دارد، میگوید: در این ۷ سال دسترسی به آب آشامیدنی سالم برای من و خانواده به یک رویا تبدیل شده است.
او میگوید: پدر و مادرم ۳۰ سال است در همین کوچه زندگی میکنند و همین مشکل را دارند و وقتی از نبود آب آشامیدنی میگویم همه تصور میکنند در نقطهای دورافتاده از شهر زندگی میکنیم در حالیکه فیضیه ۲۲ فقط ۵۰ متر با میدان آیت الله فاضل استرآبادی فاصله دارد و در محدوده شهری هم قرار دارد.
علی پور میگوید: سالها مشکل نبود آب آشامیدنی سالم در این کوچه را پیگیری کردیم و آخرین بار ۳ سال قبل فرماندار سابق بابل در نامهای به اداره آب و فاضلاب شهرستان بابل دستور رسیدگی به این مشکل را داد، اما مشکل هنوز حل نشده است.
او میگوید: مسئولان آبفا از این منطقه بازدید کردند، اما به دلیل اینکه این قسمت خیابان لوله انتقال آب گذر نکرده است باید از آن طرف خیابان لوله گذاری شود که گفتند ۷۰ تا ۸۰ میلیون هزینه میشود که اهالی باید پرداخت کنند.
شریفی یکی دیگر از ساکنان این کوچه میگوید: بخشی از آب مورد نیاز برای آشامیدن را با ظرفهای پلاستیکی ۲۰ لیتری از دوستانی که در نقاط دیگر شهر زندگی میکنند تامین میکنیم و بخش دیگر آب مورد نیاز را نیز از چاهی که در خانه حفر کردیم.
او میگوید: با توجه به پایین بودن سطح آبهای زیرزمینی و ورود فاضلاب به این منابع آبی، آبی که از چاه برداشت میشود بوی بدی دارد، اما ناچار به استفاده از آن هستیم.
ننه هاجر از ساکنین قدیمی این کوچه میگوید: بیش از ۳۰ سال است در این کوچه زندگی میکنیم و به ادارات مختلف مراجعه کردیم، اما هیچ مسئولی به داد ما نرسید.
او میگوید: استفاده از آب چاه باعث بروز مشکلات گوارشی برای اعضای خانواده شده و نوه هایم با این بهانه که اینجا آب ندارید کمتر به ما سر می زنند.
پروانه ساخت بیاورید حل میشود
حسن پور مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان بابل میگوید: بازدیدی از خیابان فیضیه ۲۲ انجام و مشخص شد اهالی این کوچه پروانه ساخت برای دریافت امتیاز آب ارائه ندادند به همین دلیل متاسفانه نتوانستیم خدماتی در این خصوص به آنان ارائه دهیم.
او افزود: امور آب و فاضلاب شهرستان بابل حتی تا روستاهای دوردست بندپی هم آبرسانی کرده است و برای ما اشخاص اهمیتی ندارند بلکه واگذاری آب تابع یکسری قوانین است.
حسن پور گفت: اهالی این منطقه در گذشته پیگیریهایی برای انشعاب آب کردند که با توجه به عبور نکردن خطوط لوله انتقال آب از این کوچه لازم بود امور آب شهرستان شبکهای را طراحی و اجرا میکرد.
مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان بابل میگوید: تیم فنی امور آب به این محل مراجعه کرده اند و طرح فنی اجرای شبکه را تهیه خواهند کرد، اما اهالی نیز باید تمام مستنداتی که هنگام دریافت امتیاز برق و گاز ارائه کردند به این شرکت ارائه کنند تا پس از استعلام اقدامات لازم برای طراحی شبکه انتقال آب به این کوچه انجام شود