حامد صدارت با اشاره به تولید سالانه بالغ بر هفت هزار و ۵۰۰ تن عسل در استان اصفهان اظهار کرد: استان اصفهان از نظر تولید عسل جایگاه سوم را در کشور دارد.
او با اشاره به اینکه بر اساس آخرین سرشماری بالغ بر ۱ میلیون کلنی زنبور عسل در استان اصفهان فعال است، بیان کرد: حدود پنج هزار زنبورستان و بالغ بر هزار و ۵۳۳ نفر در حوزه زنبورداری در استان اصفهان فعالیت میکنند.
او با بیان اینکه استان اصفهان از نظر موقعیت مکانی جزو استانهایی است که تنوع و پوشش گیاهی مطلوبی را دارا است، افزود:به ترتیب شهرستانهای نجف آباد، شهرضا، خوانسار، اصفهان از مناطق خوش و آب و هوا و مستعد در صنعت زنبور داری میباشد.
او افزود: برای زنبور دارانی که در خواست شناسنامه زنبور داری دارند، سازمان جهاد کشاورزی دورههای آموزشی پرورش زنبورعسل و نحوه استحصال فرآوردهها و پیشگیری از بیماریهای زنبور عسل برگزار میکند.
او میگوید: در صدد هستیم سطح علمی زنبورداران را افزایش دهیم تا بتوانند سایر فرآوردههای زنبور عسل را استحصال و فرآوری کنند که با توجه به نیاز داخلی و نیز صادراتی به سایر فرآوردههای زنبور عسل و قیمتهای مناسبی که دارند زنبور داران از معیشت بهتری برخوردار شوند.
صدارت میگوید: در بارشهای اخیر حدود ۲ هزار کلنی زنبور عسل آسیب دیده است و هم چنان در حال بررسی آمار این خسارتها هستیم و به زنبور داران توصیه میشود که کلنی هایشان را بیمه کنند.
او در ادامه بیان کرد: امسال نزدیک به ۲ هزارو پانصد تن حواله شکر در اختیار اتحادیه زنبور عسل و تعاونیهای زنبور عسل شهرستان هاجهت توزیع بین زنبور داران استان قرار گرفت.
به گفته او سامانه بهین یاب برای اولین بار در سال جاری در قالب سرمایه در گردش و همچنین تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ سرمایه ثابت به زنبور داران تخصیص داده شد.
صدارت افزود: استان اصفهان جزو سه استان در کشور میباشد که دارای ایستگاه اصلاح نژاد و پرورش ملکه زنبور عسل در جمعیتهای بسته میباشد و از این بانک ژنی زنبور عسل حفاظت میکند و همچنین شهر اصفهان بیش از ۱۰ آزمایشگاه تشخیص فرآوردههای زنبور عسل دارد.