عباسعلی علی خاصی در دیدار جمعی از خبرنگاران انجمن صنفی استان اصفهان، گفت: شهرستان خوانسار ۲ شهر و ۱۷ روستا دارد که اغلب روستاهای آن جاذبه گردشگری و تاریخی دارند، بهطوری که گردشگران خارجی از کشورهای ایتالیا، فرانسه، آلمان و ... برنامهریزی میکنند که در ماههای فروردین و اردیبهشت در خوانسار حضور داشته باشند که این امر نشان دهنده آشنایی بالای این گردشگران با جاذبههای خوانسار است.
بخشی از جاذبههای خوانسار طبیعی و بخش دیگر آن محصول دست انسانهای قدیم است. برای مثال قلعهای دستکند در رحمتآباد داریم که متعلق به ۷ هزار سال قبل بوده و دارای هفتطبقه است. تمام ملزومات در این قلعه دستکند مانند اتاقهای خواب، طبقه مخصوص حیوانات، آشپزخانه، رختشورخانه و ... پیش بینی شده است و یکی از پروژههای مهم احیای این قلعه دستکند است.
او یکی از ظرفیتهای مهم این شهرستان تولید عسلِ ناب است، گفت: سالانه حدود ۲۰ هزار تن بستهبندی عسل داریم و در بخش محصولات زراعی سالیانه ۵۰ هزار تن محصول تولید میکنیم. در محصولات باغی سالیانه ۱۳ هزار تن آلو، بادام، گردو و ... داریم.
اکنون ۸۰ واحد مرغداری در شهرستان داریم که ظرفیت ۶۰۰ هزار جوجه ریزی دارند به طوری که قطب دوم مرغداریها در استان اصفهان هستیم.
به گفته علی خاصی گردشگری از قابلیتهای مهم خوانسار است. گلستان کوه، باغ سرچشمه، کوچهباغهای زیبا و ... از جمله جاذبههای گردشگری خوانسار است. در بخش صنعت دارای دو شهرک صنعتی در فازهای یک و دو هستیم که در این دو فاز، ۴۳ واحد مشغول به کار هستند و ۱۰۰۰ نفر به شکل مستقیم در این واحدها مشغول به کار هستند. سرمایهگذاری که در مجموعههای صنعتی خوانسار انجام میشود سالیانه ۴ هزار میلیارد تومان است که با توجه به جمعیت ۳۵ هزار نفری این شهرستان، رقم سرمایهگذاری انجام شده قابل توجه بوده و در کل اقتصاد خوانسار در کشور زبانزد است.
به دنبال گسترش شهرک صنعتی نیز هستیم و اکنون ۳۰ سرمایهگذار را داریم که آماده فعالیت در بخش غذایی و صنعتی هستند که هماهنگیهای آن با استان انجام شده و در دو ماه آینده زمینهای لازم در اختیار این سرمایهگذاران قرار میگیرد. از شاخصههای مهم خوانسار نداشتن هیچ چراغ قرمزی در این شهر است و ترافیکهای ایجاد شده با کمک مأموران راهنمایی و رانندگی رفع میشود.
قدمت ۲۰۰ ساله تعزیه روستای قودجان
علی خاصی یکی از قابلیتهای مهم فرهنگی خوانسار برگزاری مراسم ماه محرم به شکل ویژه است، گفت: از ۵ تا ۱۲ محرم کل شهر خوانسار به شکل یکدست عزادار سالار شهیدان است و برنامههای ویژهای در این ایام اجرا میشود. در بخش تعزیه، روستایی داریم به نام «قودجان» که برگزاری مراسم تعزیه در آن به ۲۰۰ سال قبل باز میگردد که بانی آن خانواده کثیریها هستند. از دهه سوم ماه صفر تعزیه در این روستا آغاز میشود و قابلیت اسکان مسافران در قودجان وجود دارد.
در بخش دامداری ۷۰ هزار دام سبک و ۳ هزار دام سنگین داریم که از قابلیتهای مهم این شهرستان است به طوری که برخی از روستاهای خوانسار قطب دامداری هستند که این موارد در پویایی اقتصاد کشور تأثیر زیادی دارند.
او میگوید: پروژههای متعدد عمرانی داریم که برای اجرای این پروژهها به ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است، اما برای پیشرفت در پروژههای عمرانی محدودیت داریم به طوری که تنها در شش ماهه ابتدای سال میتوانیم ساخت و ساز انجام دهیم، اما در شش ماهه دوم سال به دلیل باران و برف زیادی که میبارد اجازه کار عمرانی را سلب میکند و در این مدت معمولاً مشغول برفروبی و باز کردن مسیرها هستیم.
نرخ بیکاری شهرستان خوانسار ۹.۲ درصد است. مهاجرت از خوانسار از دهه ۶۰ به بعد افزایشی شد. در بحث هتلسازی مجموعه گردشگری گلستان کوه در ورودی خوانسار در استان اصفهان بینظیر است و چند مرکز اقامتی ارزان قیمت در شهر و اطراف آن و یک هتل ۵ ستاره در پارک سرچشمه ساخته میشود. تولید عسل از نظر اقتصادی فواید زیادی را نصیب مردم میکند به طوری که اکنون ۱۴۰ تعاونی زنبورداری در شهرستان فعال است و جشنواره عسل را نیز برگزار خواهیم کرد.
علی خاصی معتقد است در برخی از بخشهای شهرک صنعتی نیروی کار کم داریم به طوری که مجبور شدهایم از افاغنه در این کارگاهها استفاده کنیم.
فرماندار خوانسار در موردآخرین وضعیت احداث کمربندی خوانسار و تأمین بودجه ۲۰۰ میلیاردی آن، گفت: در سفر رئیسجمهور به استان اصفهان پروژههایی که مربوط به راه و شهرسازی بود از مجموع مصوبات سفر جدا و به بخش راه و شهرسازی منتقل شد به همین دلیل امکان دارد بودجه بسیار بیشتری برای آن اختصاص دهند. اگر در سفر ریاست جمهوری هم بودجهای به آن اختصاص نیافته باشد محکوم هستیم که برخی پروژهها مانند کمربندی خوانسار را زودتر اجرا کنیم.