آقای سید احمد مقدسی گفت: بنابر ابلاغ شیوه نامه صادرات به گمرک، صادرات گوساله بالای ۴۰۰ کیلو و گوسفند ۴۰ کیلوگرم آزاد شد.
به گفته او، با آزادسازی صادرات قرار است مازاد دام مدیریت شده صادر شود تا بازار داخل متشنج نشود.
مقدسی می گوید: نرخ کنونی خرید هر کیلو دام از دامدار ۹۰ هزار تومان است و قیمت دام صادراتی برمبنای نرخ های جهانی تعیین شود.
رئیس انجمن صنفی گاوداران گفت: هماکنون قیمت منطقی هر کیلو گوشت گوساله ۲۲۰ تا ۲۳۰ هزار تومان است و عرضه با نرخ بالاتر ناشی از سودجویی دلالان از تولید تا مصرف است.
وزارت جهاد کشاورزی تعرفه صادرات هر کیلو گوساله به گمرک را ۱۶ هزار و ۷۰۰ تومان و هر راس گوسفند را حدود ۵۰ هزار تومان اعلام کرد.
او گفت: با اصلاح نظام یارانه و افزایش قیمت گوشت ناشی از گرانی نهاده های دامی، سرانه مصرف تحت تاثیر قرار گرفته است. اما هماکنون آماری نداریم که انتظار می رود با تخصیص کارت اعتباری محصولات پروتئینی، تولید حفظ شود.
زیرا:
گوشت گوساله و گاو دارای طبیعت سرد و تر است که برای افراد بسیار مضر است به دلیل اینکه خلط بلغم را در خون افزایش میدهد و برای سردمزاجان و همچنین گرممزاجان مضر است.بهترین گوشت قرمز، گوشت گوسفند و بدترین نوع آن گوشت گوساله است
منبع: طب سنتی اسلامی