نقی سیاهکالی مرادی مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین گفت: براساس شاخصهای باسوادی در سال ۹۹ رتبه هفتم کشوری را دارا بودیم که با اقدامات انجام شده دریکسال گذشته موفق به کسب رتبه چهارم شدیم.
وی اظهار داشت: بر اساس سرشماری سال ۹۵ میزان با سوادی استان در رده سنی ۱۰ تا ۴۹ سال حدود ۹۶.۳ درصد بوده که با تداوم فعالیتهای سوادآموزی در راستای شتاب بخشی و سیاستهای کلی سازمان این میزان در سال گذشته به بیش از ۹۹ درصد رسید.
سیاهکالی مرادی تصریح کرد: نهضت سوادآموزی استان سه عنوان برنامه عملیاتی، شاخصهای توسعه مراکز یادگیری محلی، سوادآموزی و یادگیری مادامالعمر و توسعه توانمندسازی نیروی انسانی را در دستور کار قرار داده است.
وی خاطرنشان کرد: عمده فعالیتهای سوادآموزی در این استان برای افراد بی سواد و کم سواد گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال شامل دورههای پنج تا هفت ماهه است.
این مسوول تاکید کرد:. همچنین برگزاری دورههای مهارتی در مراکز یادگیری محلی نیز با هدف کاربردی کردن آن و تثبیت آموختهها از اهمیت خاصی برخوردار است.
به گفته وی هم اکنون ۹ مرکز یادگیری محلی در استان قزوین فعال است و راه اندازی و تقویت مراکز یادگیری محلی نیز از برنامههای اصلی معاونت سواد آموزی است.
وی با اشاره به تقویت و افزایش مراکز یادگیری محلی در استان یادآورشد: این مراکز علاوه بر آموزشهای سواد به مخاطبان بی سواد و کم سواد، مهارتهای زندگی، اجتماعی، حقوق شهروندی، حرف و مشاغل خرد و خانگی شامل حداقل ۴۰ مهارت و تا سقف ۲۰۰ ساعت آموزشی برای هر فرد سوادآموز آموزش داده میشود.