الهام یاوری گفت: متاسفانه در دورهای سمپاد دچار ضعف بزرگی شد، تا اینکه در سال ۹۷ با دستور رهبری و کمک سایر مسئولین وقت این سازمان احیا شد و پس از مدتی سازمان موجودیت خود را به دست آورد.
او گفت در برنامهای که در سال ۹۹ داشتیم ۳ هدف را مشخص کردیم. هدف اول تعلیم و تربیت درست و صحیحی بود که در سند تحول بنیادین نیز به آن اشاره شده است. هدف دوم گسترش چرخخدمات برای کسانی بود که در مدارس سمپاد نیستند و آزمونها را شرکت نکردند؛ و یا در شهرهایی هستند که مدارس ما در آن جا وجود ندارد و هدف سوم نیز بهسازی شیوههای درسی درست در میان دانش آموزان است.
او گفت در این ۲ سال قصد داشتیم به این ۳ هدف دست یابیم. جذب نیروهای جدید آموزش نیز در این مدت انجام شده تا با ساختاری درست اهداف خود را انجام دهیم.
او افزود: در برنامه دو ساله آینده نیز اهدافی داریم. اولین آن ارزیابی مدارس و مدیران است، در این ۲ سال باید نظام ارزیابی درستی از این مدیران و مدارس داشته باشیم.
هدف دوم در این دو سال برقرای انظباط مالی و شفاف سازی در این مدارس است. هدف سوم نیز توانند سازی نیروهای صف است، این فعالیت را البته زودتر آغاز کردیم و شبکههایی را میان معلمین و مدیران ایجاد کردیم تا اولویتهای سمپاد را در آن عنوان کنیم و شرایط بهتری را در این مسیر توانمند سازی انجام دهیم.
او افزود:سمپاد محلی بری افراد با استعداد است که علاقهمند هستند از از این استعداد برای کشور و افتخار آفرینی برای مملکت خود استفاده کنند.
او افزود: طبق سالهای گذشته بالای هفتاد درصد افراد برتر کنکور از سمپاد بودند که امسال هم به همین شکل بود، اما تفاوت امسال در قبولیها حضور دانش آموزان سمپاد از خارج از مراکز استانها بود و از نقاط مختلفی از کشور در میان افراد برتر کنکور حضور داشتند.
یاوری در ادامه این نشست به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
در کنکور امسال چه تعداد از افراد زیر رتبه ۱۰۰ سمپادی بودند؟
در میان ۴۰ نفر اول ۷۵ درصد از بچههای سمپاد بود و درباره رتبههای سه رقمی نیز همین درصد مطرح میشود.
او ادامه داد: در سمپاد برنامههای زیادی صورت میگیرد و تنها موسسه تست زنی نیستیم. ۶۸ درصد بچههای سمپاد بهغیر از حضور در مدارس و تست زنی مهارتهای زبان و کامپیوتر دارند؛ و ۵۰ درصد این دانش آموزان نیز در روز بیش از یک ساعت از فعالیتهای خود را به کارهای فرهنگی و قرآنی اختصاص میدهند. اینآمار از خود اظهاری ۱۸ هزار نفر از بچههای سمپاد به دست آمده است.
یاوری ادامه داد: آمارها نشان میدهد که برخلاف گفته برخی مسئولین سمپادیها تنها به تست زنی نمیپردازند و به تمامی ساحتهای تحصیلی در اینم مدارس توجه میشود.
او گفت: حدود ۷۰۰ مدرسه سمپاد داریم و حدود ۳۰۰ هزار نفر هر سال برای ورود به مدارس آزمون میدهند و حدود ۳۰ درصد این افراد وارد مدارس میشوند.
او گفت: سمپاد نینی از شهریه مدارس غیرانتفاعی هم تراز خود را دریافت میکند. اما در شرایط فعلی بسیار کمتر از این مبلغ دریافت میکنیم و به عنوان مثال در تهران اکنون در حدود ۱۰ میلیون دریافت میشود. البته در این میان نیز خیلی از افراد در این مدارس تخفیف زیادی برخوردار میشوند و تقریبا یکسوم بچههای سمپادی در سال گذشته از این تخفیفها استفاده کرده اند.
او ادامه داد: مدارس سمپاد حتما مدارس دولتی هستند و این صحبتها غلط است که میگویند سمپادیها غیر انتفاعی هستند.
یاوری درباره مهاجرت نخبگان در کشور گفت: تنها آماری که در این باره وجود دارد آن است که ۳۷ درصد بنیاد ملی نخبگان در خارج از کشور هستند و هیچ آمار رسمی دیگری در این باره وجود ندارد.
او گفت: اگر از همین نخبگان که در کشور ما هستند در صورتی که از آنها به خوبی استفاده کنیم میتوانیم ثمره آن را بگیریم.
او افزود: ما مامور شناسایی ایننخبگان دانش آموزان هستیم. اما مهاجرتهای که پیش میآید به موضوعات مختلفی ارتباط دارد و نمیتوان همه چیز را به مدارس سمپاد ربط داد.
رایگان شدن هزینه مدارس سمپاد برای دانش آموزانی که در دهکهای اول تا پنجم هستند اجرایی میشود؟
با بعضی از شرکتها صحبت کردیم که هزینههای این بچهها را پرداخت کنن که تا زمانی که حتمی نشود اسم نخواهیم آورد و بخش دیگر که وزیر آموزش پرورش هم قول آن را داده پرداخت از از هزینههای دولتی و کمکهای از آن طریق است.
یاوری درباره اساس نامه باشگاه دانش پژوهان جوان گفت: این سازمان نقش بسیار مهمی دارد و در این میان بسیاری از شبکه سازیها و همراهیها ایجاد شده است، اما متاسفانه در سالهای گذشته است ساختار بهمسیر غلطی رفت.
او گفت: وظایف باشگاه دانش پژوهان جوان اکنون به سمپاد داده شده است و اکنون با کمک بچههای باشگاه توانستیم آن را احیا کنیم و اساس نامه را به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برسانیم و توسط رئیس جمهور نیز ابلاغ و امیدواریم به اهدافی که در این مسیر داریم برسیم.