مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری کرمان، ضمن اعلام آمادگی در بررسی ایمنی اماکن مذهبی، گفت: هیئت‌های عزاداری باید نکات ایمنی را رعایت کنند.

 ابراهیم بابایی گفت: همه ساله در ماه محرم، محبان حضرت اباعبدالله‌الحسین (ع) اقدام به برپایی مجالس مرثیه و سوگواری می‌کنند که در بسیاری از این محافل به دلیل موقت بودن فضای تعبیه‌شده، اصول ایمنی مورد توجه قرار نمی‌گیرد که منجر به حوادث جبران‌ناپذیری همچون آتش‌سوزی می‌شود.

او ادامه داد: نصب سازه‌های فلزی غیرمقاوم، استفاده از مواد قابل اشتعال در سقف، کف و روی دیوارها، به‌کارگیری وسایل گازسوز غیرایمن و غیراستاندارد و رعایت نکردن موارد ایمنی برق، نمونه‌ای از مواردی است که موجب وقوع حادثه در مجالس عزاداری می‌شود.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان تأکید کرد: بایستی موارد ایمنی در برپایی مجالس عزاداری مورد توجه قرار گیرد و فضای در نظر گرفته‌شده جهت تجمع سوگواران حسینی، به گونه‌ای باشد که دسترسی خودرو‌های آتش‌نشانی به مکان برپایی مراسم در هنگام بروز حادثه امکان‌پذیر باشد و مکان برپایی مراسم و پارک خودرو‌ها باعث سد معبر یا مختل کردن تردد خودرو‌های آتش‌نشانی نشود.

بابایی با بیان اینکه برپایی مجالس نباید نزدیک تیر‌های فشار قوی برق باشد، افزود: سازۀ محل مراسم باید به گونه‌ای باشد که تحمل بار مرده و بار زنده احتمالی و همچنین وزش تندباد را داشته باشد و در هر صورت وجود حداقل دو مسیر خروجی برای خروج از مراسم الزامی است.

او با بیان اینکه در اماکن وسیع، تعداد و موقعیت راه‌های خروج باید با نظر کارشناسان آتش‌نشانی در نظر گرفته شود، خاطرنشان کرد: در زمان برپایی مراسم، باید تمام در‌های ورود و خروج باز باشد و به سمت خارج از محل باز شود تا در صورت بروز آتش‌سوزی یا حادثه، امکان خروج سریع مقدور باشد.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان بیان کرد: تأمین برق اغلب خیمه‌ها و تکایا بدون در نظر گرفتن سیستم حفاظتی همچون فیوز‌های مناسب انجام می‌شود، در حالیکه اجرای سیستم برق‌رسانی و سایر تجهیزات ایمنی برق باید زیر نظر کارشناسان ذی‌صلاح باشد.

بابایی با بیان اینکه باید از کابل‌های مقاوم و استاندارد و متناسب با جریان مصرفی محل استفاده شود، افزود: برای جلوگیری از اتصال کوتاه در اینگونه اماکن، باید از اتصال سیم‌ها و کابل‌ها به‌صورت دست‌پیچ و چسب برق خودداری شده و از ترمینال‌های عایق مناسب استفاده شود.

او با اشاره به غیراستاندارد بودن استفاده از یک پریز برق یا چندراهی برای تأمین برق مصرف‌کننده‌های الکتریکی مختلف همچون بلندگو‌ها و پروژکتور، افزود: هر مصرف‌کننده، مجاز به استفاده از یک پریز است و از عبور دادن سیم‌ها و کابل‌ها از لابه‌لای سازه فلزی باید خودداری شود، زیرا کوچک‌ترین اتصال کوتاه باعث بروز آتش‌سوزی خواهد شد.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان با بیان اینکه تمام تجهیزات برق باید استاندارد باشد و هرگونه دستکاری در آن‌ها ممنوع است، اضافه کرد: استفاده از کلید محافظ در ورودی مسیر برق الزامی است، همچنین روشن کردن هرگونه شعله روباز کنار چادر و خیمه‌ها برای پخت غذا و دیگر موارد خطرناک است، لذا توصیه می‌شود مکان مناسب و نقطه دیگری دور از محیط اصلی، به این امر اختصاص داده شود.

بابایی بیان کرد: از شهروندان درخواست داریم وسایل گازسوز را در نزدیکی و در تماس نزدیک با پارچه‌ها، بنر‌ها و سایر اجسام قابل اشتعال نصب نکنند؛ ضمن اینکه وسایل گازسوز باید استاندارد و مجهز به ترموکوپل و شیر قطع‌کن مجزا باشد و هرگونه انشعاب از سیستم لوله‌کشی گاز باید زیر نظر کارشناس ذی‌صلاح انجام شود.

او با بیان اینکه هرگونه دستکاری در وسایل گازسوز ممنوع است، گفت: استفاده از شلنگ‌های گاز غیراستاندارد و با طول بیشتر از ۱.۵ متر غیرمجاز است و نصب بست فلزی مناسب در دو طرف شلنگ‌های گاز الزامی است.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان با بیان اینکه شهروندان از بالا رفتن از تیر‌های چراغ برق جهت نصب پلاکارد عزاداری خودداری کنند، افزود: افرادی که مسئولیت مساجد و تکایا را برعهده دارند از جمله مدیران، متولیان و خادمین، می‌توانند از طریق تماس با شماره تلفن ٣٣١٢٢٩٢٩ ستاد فرماندهی سازمان آتش‌نشانی نسبت به آموزش مسائل ایمنی و نحوه مقابله با حوادث مطلع شوند.

بابایی، داشتن تعداد مناسب کپسول پودر و گاز CO۲ را برای اماکن عزاداری الزامی دانست و خاطرنشان کرد: شهروندان از کشیدن سیگار و مصرف دخانیات در محل مراسم و نزدیکی خیمه‌ها و چادر‌ها جدا خودداری کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار