سرهنگ محمدرضا رضایی گفت: وقوع کلاهبرداری سایبری با تبلیغ تورهای زیارتی و سیاحتی در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی از مواردی است که همواره باید نسبت به آنها آگاه باشیم.
او می گوید: افراد مجرم و کلاهبردار با درج تبلیغات دروغین در فضای مجازی به خصوص شبکههای اجتماعی مبنی بر سفر به اماکن مذهبی با ارائه خدماتی دروغین و عمدتا پایینتر از عرف تعیین شده نسبت به فریب متقاضیان اقدام میکنند و پس از دریافت هر گونه مبالغ تحت عنوان بیعانه و یا تسویه صورت حساب قبل از اعزام به سفر، پاسخگوی تعهدات خود نخواهند بود.
او میگوید: در این رابطه فردی با مراجعه به پلیس فتا اعلام کرد که پس از مواجهه با تبلیغ یک تور زیارتی ۶ روزه به مشهد مقدس در واتسآپ با فرد آگهی دهنده تماس و پس از هماهنگیهای لازم مبلغی را برای رزرو تمام اعضای خانواده اش واریز می کند؛ اما در زمان اعزام به مکان اعلامی می رود و ساعات زیادی معطل می ماند؛, اما هیچ خدماتی دریافت نمیکند و متعاقب آن متوجه میشود از آنها کلاهبرداری شده است.
سرهنگ رضایی تصریح کرد: هر چند با تلاش مأموران پلیس فتا و بررسیهای تخصصی، متهم مرتبط با این کلاهبرداری در استان شناسایی و پرونده تحویل مقام قضایی شد؛ اما کم نیستند تورهای زیارتی و سیاحتی قلابی که از طریق فضای مجازی اقدام به کلاهبرداری از افراد میکنند.
رئیس پلیس فتا استان کرمان به افرادی که قصد عزیمت به مسافرت را دارند توصیه کرد: کلیه تورها و خدمات آنها را از مراکزی که مجوزهای لازم در زمینه گردشگری دارند، تهیه کنند و تا حد توان با مراجعه حضوری به آژانسهای مسافرتی و شرکتهای معتبر، اقدام به رزرو تور مسافرتی کرده و به هیچ عنوان فریب تخفیفات ویژه فضای مجازی را نخورند.