همه گیری کرونا بار دیگر در جهان در حال اوج گیری است. از زمان آغاز همه گیری کووید ۱۹ در سال ۲۰۱۹ تاکنون این ویروس شاهد جهشهای متعدد و ظهور سویهها و زیرسویههای زیادی بوده است. همین موضوع روند مقابله با همه گیری را دشوارتر ساخته است.
به نقل از خبرگزاری رویترز، امیکرون ماههاست که به سویه غالب کرونا در جهان تبدیل شده، اما همین سویه نیز دارای زیرسویههای متعددی است. دانشمندان میگویند هم اینک زیرسویه BA.۵ عامل اصلی بسیاری از موارد ابتلا به کرونا محسوب میشود.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا برآورد کرده است نزدیک به ۸۲ درصد موارد آلودگی به کووید ۱۹ در این کشور مربوط به زیرسویه BA.۵ باشد. تحقیقات نشان داده است این زیرسویه توانایی بالایی برای گریز از ایمنی ناشی از واکسنهای موجود در بازار دارد. حتی کسانی که پیشتر به کرونا مبتلا شده اند نیز ممکن است دوباره به BA.۵ مبتلا شوند.
سازمان غذا و داروی آمریکا از شرکتهای داروسازی این کشور خواسته است واکسنهای جدید کرونای خود را با زیرسویه جدید انطباق پذیر سازند. هم چنین این نهاد به افرادی بالای ۵۰ سال توصیه کرده است دوز تقویتی دوم (دوز چهارم) واکسن را تزریق کنند.