کامیابی گفت: فرش دستباف خراسان جنوبی یک برند است و در تمام دنیا یکی از شناخته شدن فرشها به خاطر ظرافت، زیبایی و هماهنگ بودن با بازارهای جهانی و تنوع در اندازه و رنگ ثابت محسوب میشود.
او با بیان اینکه میزان تولید فرش طی امسال ۴۵ هزار مترمربع به ارزش تقریبی ۹۰ میلیارد تومان بوده است، افزود: ۵۰ هزار بافنده هنرمند در استان این میزان فرش را تولید کرده اند که نسبت مدت مشابه سال قبل از نظر متراژ و ارزش کاهش محسوسی نداشته است.
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی بیان کرد: این تولیدات نقوش ریزماهی و خشتی و طرح نایین و نقوش ایلیاتی و متفرقه و در رنگ و اندازههای متفاوت بوده است.
او با اشاره به اینکه بحث صادرات بسیار کاهش یافته است، ادامه داد: تعهد ارزی تحت عنوان پیمان سپاری که باید ارز حاصل از صادرات در مدت معین بر گردد یکی از مشکلات این حوزه است و با توجه به اینکه صادرات فرش به صورت امانی است و ارز به سادگی بر نمیگردد، اشتیاق به صادرات فرش وجود ندارد.
کامیابی گفت: تحریمها و گرانی مواد اولیه فرش نیز از دیگر موانع موجود بر سر راه تولید فرش دستباف خراسان جنوبی است و علی رغم وجود رکود در بازار فرش هنوز تولید فرش در استان کاهش نیافته است وای موضوع به خشکسالی و نبود اشتغال در استان ربط دارد.
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی با بیان اینکه میزان صادرات طی سال جاری پایین بوده است، عنوان کرد: معمولا فرش خراسان جنوبی به کشورهایی از جمله آلمان و امارات و ایتالیا و دیگر کشورهای اروپایی صادر میشود.
او در خصوص برندهای فرش دستباف خراسان جنوبی گفت: تاکنون ۲ برند در این زمینه به ثبت جهانی رسیده که اولین برند «فرش قهستان» مربوط به منطقه قهستان فعلی تا درمیان است و دومین برند «فرش مود بیرجند» است که منطقههای مود و سربیشه و بیرجند را شامل میشود.
کامیابی گفت: این برندها ثبت جهانی شده است و برند فرش «درخش» نیز ثبت ملی شده است و به دنبال ثبت جهانی آن هستیم.