رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی فارس گفت: احتمال بروز مخاطرات باد و طوفان همراه با بارش سیل آسا توام با رعد و برق در همه نقاط استان وجود دارد.

نادر محمودی گفت: بهره برداران بخش کشاورزی ضمن کسب اطلاع از روند حرکت و تاثیر سامانه بارشی در مدت فعالیت، با حضور فیزیکی و رعایت اصول مراقبتی در محدوده فعالیت کشاورزی خود نسبت به انجام اقدامات لازم و به موقع برای کاهش خسارت مخاطرات مبادرت کنند.

او گفت: کشاورزان دراسرع وقت نسبت به بررسی و مستحکم کردن ابنیه و تاسیسات کشاورزی نظیر تاسیسات گلخانه ای، مرغداری، دامداری و سیستم‌های آبیاری اقدام و ماشین آلات و ادوات و همچنین موتور پمپ و تاسیسات آبی و شبکه‌های انتقال آب خود را که در مسیل‌ها و یا مناطقی که امکان رواناب وجود دارد جمع آوری و به مناطق امن انتقال داده و یا محافظت کنند.

محمودی به پیش بینی قطع احتمالی شبکه برق در اثر طوفان و صاعقه نیز اشاره و گفت: سوخت مورد نیاز ژنراتور‌های تامین انرژی درگلخانه ها، مرغداری، دامداری وحوضچه‌های پرورش آبزیان تامین شود.

این مقام مسئول گفت: لایروبی و رفع موانع حرکت سیلاب‌های احتمالی در جوی‌ها، کانال‌ها وحتی مسیل‌ها اهمیت دارد و امکان خسارت را کاهش می‌دهد.

او همچنین با طرح این توصیه که باید از بند‌های خاکی و آب بندها، حوضچه‌های تغذیه مصنوعی بازدید و دراسرع وقت نسبت به رفع نواقص اقدام شود، گفت: دامداران نسبت به مدیریت چرای دام خود اقدام و ازتردد دام در محل‌های پر خطر از جمله مسیل‌ها و ارتفاعات خودداری و عشایر کوچ رو نسبت به انتقال محل اسکان خود به مناطق امن اقدام کنند.

محمودی با اشاره به اینکه دامداران از محل ذخیره علوفه خود به منظور تعلیف دام در مدت فعالیت سامانه بارشی محافظت کرده و با هدف جلوگیری از خسارت، علوفه به انبار حمل و یا از پوشش مناسب استفاده کنند، به زنبورداران توصیه کرد که علاوه بر مسدود کردن راه‌های خروج زنبور از کندو، کندو‌های خود را به مناطق امن منتقل کنند.

رئیس اداره مدیریت بحران وکاهش مخاطرات بخش کشاورزی فارس همچنین از تولیدکنندگان خواست که محصولات قابل برداشت را در اسرع وقت برداشت و به نقاط امن حمل کنند و گفت: شلتوک کاران در زمان صاعقه به هیچ عنوان در مزرعه غرقاب حضور نداشته باشند، چون خطر برق زدگی وجود دارد.

او گفت: چنانچه میوه درختانی نظیر انجیر و خرما در اثر عوامل باد، طوفان و رگبار ریزش کرد به محض ایجاد شرایط مساعد نسبت به جمع آوری و معدوم کردن اقدام کنند تا محل تجمع بیماری و آفت نشود.

رئیس اداره مدیریت بحران وکاهش مخاطرات بخش کشاورزی گفت: در صورت بروز هر گونه خسارت برای محصولات تحت پوشش بیمه، بهره برداران کمتر از ۴۸ ساعت به نزدیکترین مرکز جهاد کشاورزی و شرکت‌های خدمات بیمه کشاورزی مراجعه و اعلام خسارت کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.