حجتالاسلام والمسلمین قرائتی، استاد حوزه علمیه درباره برکات عزاداری در ماه محرم گفت: تاسوعا و عاشورا فرصتی استثنائی است. یعنی مردم به خیابان میروند تا به نفع مظلوم داد بزنند. روز روز مظلومیابی است، روزِ ظالمکوبی است. داد میزنیم کهای دنیا بدانید زدید و کشتید، تمام نشد.
قرائتی با بیان اینکه روز عاشورا نمایشگاهی برای وعدههای خدا بود، ادامه داد: حال که در روز عاشورا مردم بیدار شدند و میدانند که حق چیست و باطل کجاست توصیه میکنیم که مراقب باشید عبادتتان خراب نشود.
این استاد حوزه علمیه درباره گریه و عزاداری در این ایام افزود: اشک برای مظلوم یعنی من زندهام. آدمی که اشک ندارد، یعنی موتورش خاموش شده است. عزاداریها برکاتی دارند. به عنوان مثال، عزاداری در روز محرم منجر به تبلیغات در دین میشود. مداحان، هیئتیها، رئیسهای هیئتها و مساجد سعی کنند همینکه جمعیت وارد شد، وقت را صرف حرفهای اصلی کرد.
به گفته قرائتی، تبلیغ دین مسئله مهمی است و در این عزاداریها شاهد گسترش انفاق هستیم. در همه دین ما مسئله اطعام دیده میشود. به عنوان مثال، حضرت علی (ع) در هنگام نماز انگشتر خود را اهدا کرد. در ماه رمضان کمک به فقرا دیده میشود و گفته میشود که اگر کسی در این ماه چیزی خورد باید به ۶۰ فقیر غذا دهد. در حج هم کمک به فقرا دیده میشود که میگویند حاجی باید در روز قربان گوسفندی را بکشد و بخشی از آن را به فقرا بدهد.
این مفسر قرآن با بیان اینکه بخشی از ذکات و خمس به فقرا تعلق دارد، افزود: اگر در جهاد هم افراد پیروز شدند و غنائم گرفتند، از این غنائم باید به فقرا هم داد.