مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان چابهار گفت: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو خرید و ذبح دام حتما در مراکز مورد تأیید دامپزشکی انجام شود.

دکتر همایون دادگر گفت: بیماری تب کریمه کنگو از طریق تماس با لاشه دام آلوده (گوشت دام ذبح شده)، تماس یا له کردن کَنه و مصرف گوشت تازه به صورت خام و نیم پخت به انسان منتقل می شود.

وی بیان کرد: افراد در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی از قبیل خرید دام از مراکز غیرمجاز، کشتار دام در منزل، خیابان و اماکن عمومی و مصرف گوشت تازه، احتمال ابتلا به این بیماری را در خود و سایرین افزایش می‌دهند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان چابهار تاکید کرد: توصیه می‌شود پس از ذبح دام گوشت تازه به مدت ۲۴ ساعت و احشاء به مدت ۴۸ ساعت در دمای ۲ تا چهار درجه در یخچال نگهداری و پس از آن مصرف شود.

وی تصریح کرد: هماهنگی و تشدید نظارت های بهداشتی بر اماکن عرضه دام توسط مراکز بهداشت با همکاری دامپزشکی و سایر دستگاه های مرتبط در حال انجام است تا از شیوع این بیماری پیشگیری شود.

دادگر با تشریح راه های انتقال این بیماری از دام آلوده به انسان گفت: ارتباط مستقیم با لاشه، ترشحات و خون دام آلوده، مصرف گوشت و احشاء دام به شکل خام یا پخته نشده و انتقال از فرد آلوده به سایر افراد راه های انتقال بیماری هستند.

وی گفت: آنچه که موجب نگرانی است خرید گوشت از کنار خیابان ها و اماکن غیرمجاز و خارج از شبکه دامپزشکی است که با توجه به فصل گرما و افزایش فعالیت کَنه عامل بیماری می‌تواند تهدید جدی محسوب شود.



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار