خداداد مقبلی امروز در آیین تکریم و معارفه مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای کردستان در سنندج گفت: در سطح کشور ۹۷ هزار روستای دارای سکنه وجود دارد که از این تعداد ۴۰ هزار روستا دارای جمعیت بالای ۲۰ خانوار هستند.
معاون ساخت و نگهداری راه های روستایی و فرعی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای گفت: با اقداماتی که بعد از انقلاب در زمینه راه های روستایی انجام شده از ۴۰ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار در حدود هفت هزار و ۲۲۲ روستای بین هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار خانوار از راه مناسب برخوردار شدند در واقع حدود ۸۲ درصد راه های روستایی کشور ساخته شده است.
او می گوید: حدود ۲۳ هزار کیلومتر از این هفت هزار روستای بالای ۲۰ خانوار باقی مانده که پنج هزار کیلومتر در ۲ سال گذشته انجام شده و ۲۷ هزار کیلومتر هم باقی مانده که در برنامه های آینده قرار گرفته است.
مقبلی گفت: با برآوردهای انجام شده ۲۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است تا بتوانیم برای این ۲۷ هزار کیلومتر راه برنامه ریزی داشته باشیم.
معاون ساخت و نگهداری راه های روستایی و فرعی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای گفت: در حوزه نگهداری راه ها با مشکل مواجه هستیم و وضعیت راه ها نیازمند تامین اعتبار است به همن جهت از استانداران درخواست داریم برای راه های روستایی و فرعی از اعتبارات منابع استانی استفاده شود و انتظار داریم مسئولان استانی در این حوزه نگاه ویژه ای داشته باشند.
او در ادامه گفت: از ۳۱ استان کشور، ضریب برخورداری هفت استان کشور از راه روستایی مناسب زیرمیانگین کشوری است که استان کردستان نیز یکی از این استان های می باشد.
مقبلی گفت: در سال گذشته ۵۴۵ میلیارد تومان در حوزه راه های روستایی در اختیار استان کردستان بود که با همین اعتبارات ۳۷۰ پروژه با هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان شروع شد که تا این مقطع زمانی ۱۰۷ کیلومتر آن به اتمام رسیده است.
معاون ساخت و نگهداری راه های روستایی و فرعی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای می گوید: حدود ۲۱۴ میلیارد تومان از منابع ملی به استان کردستان اختصاص داده شده که در مجموع تقریبا ۷۵۰ میلیارد تومان سال گذشته از اعتبارات منابع استانی و منابع ملی برای توسعه راه های شریانی و راه های روستایی به استان اختصاص داده شد.
معاون عمرانی استانداری کردستان نیز در این آیین گفت: از هزار و ۳۱۵ روستای بالای ۲۰ خانوار استان کردستان، ۵۳۷ روستا فاقد راه آسفالته هستند.
ملکی گفت: از ۸هزار کیلومتر راه اصلی و راه روستایی حدود ۳۳۰ الی ۳۴۰ کیلومتر آن در کردستان قرار دارد که از میانگین کشوری پایین تر است.
او می گوید: ضریب نفوذ راههای روستایی در کشور ۸۸ درصد و در استان ۶۶ درصد است.
او گفت : حوزه حمل و نقل در توسعه استان نقش معنی داری در زمینه جابجایی مسافر، جابجایی بار، توسعه گردشگری و... دارد شایسته است به این حوزه نگاه ویژه ای داشت.
ملکی می گوید: متاسفانه طراحی و ساخت اکثر راههای استان کردستان راه فرعی است و ما ناچارا از آن کارکرد ترانزیتی داریم و همین تغییر کارکردی یکی از عوامل افزایش میزان مرگ و میر جاده ای در کردستان است.
در ادامه این آیین از خدمات محمد راشد مدرس گرجی تقدیر و فرزاد حسنی به عنوان سرپرست اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای کردستان معرفی شد.