تبدیل شدن بهزیستی از یک نهاد حمایتی به نهادی تخصصی

مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی از تبدیل شدن بهزیستی از یک نهاد حمایتی به نهادی تخصصی با محوریت شفاف سازی خبر داد.

خانم دکتر صحاف در  نشست  خبری که به مناسبت هفته بهزیستی با حضور اصحاب رسانه برگزار شد؛ ضمن تبریک عید غدیر خم، از ارائه ۱۸۰ خدمت به جامعه هدف توسط ۷۶۰ همکار بخش دولتی و ۱۹۱۱ همکار بخش غیردولتی در ۵۵۷ مرکز خبر داد.
 نگهداری ۳۲۰ فرزند در ۲۴ خانه و شیرخوارگاه استان هدف اصلی دفتر امور شبه خانواده را بازپیوند فرزندان  و نگهداری فرزندان در خانواده از دغدغه‌های مسئولین بهزیستی است و در این راستا ۱۶۰۷ فرزند با پرداخت هزینه توسط بهزیستی نزد اقوام نزدیک نگهداری می‌شوند و با راه اندازی سامانه فرزندخواندگی از سال ۱۳۹۹ جهت تسهیل امور واگذاری فرزند به خانواده‌ها در سال گذشته ۶۰ نفر از فرزندان خانه‌ها به فرزندخواندگی واگذار شده اند.
آماده سازی فرزندان تحت پوشش برای زندگی مستقل اعم از تحصیلات عالیه، سربازی، اشتغال پایدار و ازدواج با آموزش مهارت‌های حرفه‌ای در کنار تحصیل را از اولویت‌های بهزیستی در پرورش فرزندان  است و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار از طریق اشتغال پایدار از طریق آماده سازی شغلی ۹۱۸ نفر از آنان، پرداخت ۱۷۶۰ مورد کمک هزینه لوازم ضروری زندگی، پرداخت ۱۴۹۸ پرداخت کمک هزینه سلامت جسمی وروانی زنان خانواده‌های نیازمند با اعتباری بالغ بر ۱۲.۹ میلیارد، پرداخت ۶۲۹ مورد سرمایه کاربلاعوض، تقویت و توسعه گروه‌های همیار زنان، بیمه‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار شهری، بهره مندی زنان ودختران از طرح بیمه اجتماعی روستایی و عشایری از خدماتی است که برای این قشر ارائه شده و در این راستا ۱۵۷۰ زن سرپرست خانوار توانمند شده اند.
فعالیت ۳۶ مرکز در زمینه امور آسیب دیدگان اجتماعی

ارائه خدمات تخصصی نوین و نگهداری توسط ۳۶ مرکز دولتی و غیر دولتی در زمینه امور آسیب دیدگان اجتماعی، چون مشاوره و راهنمایی، مداخله در بحران‌های خشونت علیه زنان، کودک آزاری، کودکان کار و خیابانی، زنان خشونت دیده، همسر آزاری، دختران آسیب دیده و در معرض آسیب  است.

 فعالیت ۱۷ مرکز اورژانس اجتماعی در سطح استان تعداد خدمات ارائه شده در زمینه پاسخگویی به خط ۱۲۳، خدمات سیار اورژانس اجتماعی، نگهداری در مراکز دولتی و غیر دولتی راه نوین، ندای مهر، خانه امن را حدود ۲۶۲۵۰ خدمت برشمرد.

 ارائه ۳۷۶۳ خدمت گیرنده در ۸۷ مرکز روزانه و ۲۲۶۲ خدمت گیرنده در ۴۵ مرکز توانبخشی مراقبتی با پرداخت یارانه توسط بهزیستی است.

۲۸۰۶۸ قلم وسایل کمک توانبخشی در سال گذشته خریداری و به معلولان تحت پوشش تحویل داده شد و خرید خدمات توانپزشکی و دندانپزشکی برای ۷۰۰ نفر، تامین کمک هزینه ارتز و پروتز ۶۲۰ نفر و کاشت حلزون و تعمیر تجهیزات ۱۰۲ نفر از خدمات حوزه‌ی توانبخشی در سال ۱۴۰۰ بود که به افراد دارای معلولیت تحت پوشش ارائه شد.

 صرف ۲۵ میلیارد ریال برای مناسب سازی منزل و خودرو معلولین، ۲۰ میلیارد ریال برای کمک هزینه درمان و توانبخشی و بهبود تغذیه افراد مبتلا به بیماری‌های متابولیک، ۱۰ میلیارد برای دانش آموزان معلول نیازمند دریافت کننده کمک هزینه آموزش را از فعالیت‌های دفتر توانمند سازی معلولین عنوان کرد و ادامه داد: وی تشکیل ۲۰۰ پرونده معافیت سربازی، اعطای ۲۴ مورد پلاک خودرو ویژه معلولین و ارائه خدمت به ۲۰۲۳۳ نفر خدمت گیرنده از ابتدای طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه را از فعالیت‌های دفتر توانمندسازی معلولین در سال گذشته عنوان کرد.

 ۵.۷۴ درصد از کل سالمندان استان تحت پوشش بهزیستی است و ۰.۰۸ درصد از کل سالمندان استان در مراکز سالمندان نگهداری می‌شوند که این امر حاکی از فرهنگ والای مردم استان است.
استقرار دبیرخانه مناسب سازی در بهزیستی، ارزیابی مناسب سازی دستگاه‌ها در جشنواره شهید رجایی، توزیع اعتبار ویژه مناسب سازی منزل و خودرو، مناسب سازی تجهیزات روز مره زندگی و مطالبه گری حقوق معلولین در بحث مناسب سازی وحمایت از تشکل‌ها وشنیدن مشکلات آن‌ها از اهم اقدامات دبیرخانه‌های حوزه توانبخشی بود که صحاف بیان کرد.

برچسب ها: بهزیستی ، معلولان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار