سرهنگ رسول جلیلیان گفت: پروندههای متعددی درخصوص هک اینستاگرام از کاربران و دنبال کنندههای آنها به پلیس فتا ارجاع میشود که بیشترین عامل آن کوتاهی و سهل انگاری کاربران است که نکات امنیتی در فضای مجازی را رعایت نمیکنند.
او می گوید: کاربران از کلمات عبور ضعیف و یا شماره تلفن و یا تاریخ تولد برای رمز عبور اینستاگرام خود استفاده میکنند که راهای دستیابی به کلاهبردان و هکرها را هموار میکنند.
رئیس پلیس فتای البرز گفت: روز گذشته یک هکر اینستاگرامی که با دسترسی غیرمجاز به حساب کاربری اینستاگرامی برخی کاربران، اقدام به کلاهبرداری از چند فالوور کرده بود، در استان البرز دستگیر شد.
جلیلیان گفت: این شخص با دسترسی غیرمجاز به حساب کاربری او در اینستاگرام اقدام به کلاهبرداری از آشنایان و دنبال کنندههای او میکند که موضوع در دستورکار ماموران پلیس فتا این شهرستان قرار گرفت.
او می گوید: با ارائه مستندات شاکی مشخص شد، متهم با هک اینستاگرام او دسترسی به اکانتش پیدا کرده و با ارسال پیامهای جعلی از ۹ نفر از آشنایان نامبرده ۹۰۰ میلیون ریال وجه دریافت کرده است.
جلیلیان گفت: یکی از مواردی که سبب میشود اکانت اینستاگرام کاربران هک میشود، استفاده از نرمافزارهایی برای افزایش تعداد فالور، لایک یا کامنت است.
به گفته رئیس پلیس فتای البرز مجرمان با تحریک احساسات کاربران در اینستاگرام، با ارسال پیامهایی مبنی بر درخواست کمک مالی به دلایل مختلف مانند تصادف، بیماری لاعلاج و بستری در بیمارستان از فالوورهای آنها کلاهبرداری میکنند.
او می گوید: کااربران چنانچه درخواست کمک از طرف دوستان خود در فضای مجازی بویژه اینستاگرام دارند قبل ازاقدام حتما با آنها تماس و سپس اقدام به کمک کنند.
جلیلیان همچنین از کاربران خواست از رمزهای پیچیده شامل حروف کوچک، حروف بزرگ، اعداد و نشانه استفاده کرده و ورود ۲ مرحلهای امنیت حساب کاربری خود را تا حد ممکن بالابرده و از ایمیل پشتیبان حساب کاربری خود را نیز فعال کنند.