در سرتاسر جهان، شهر‌ها در حال آزمایش تکنیک‌های خنک‌کننده ازجمله شبکه بدون خودرو و یا خیابان‌های خنک هستند.

نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که تغییرات آب‌وهوایی باعث افزایش شدت موج گرما می‌شود و شهر‌های سراسر جهان در حال آزمایش راهکار‌ها و ابتکارات خنک‌کننده از جمله سبز کردن شهر‌ها هستند.

به نقل از ویفروم، با توجه به تحقیقات جدید دانشمندان، تغییر آب‌وهوا علت محتمل گرماست. بن کلارک، از محققان این مطالعه و دانشمند محیط‌زیست در دانشگاه آکسفورد، به رویترز گفت: تقریبا همه موج‌های گرما در سراسر جهان به دلیل تغییرات آب‌وهوایی شدیدتر و محتمل‌تر شده‌اند.

این گروه دریافت که تغییرات آب‌وهوایی موج‌های گرما را مکرر و داغ‌تر می‌کند و در دمای یک درجه سانتی‌گراد به اوج خود می‌رساند. موج گرمای مرگبار در هند و پاکستان در آوریل ۳۰ برابر بیشتر شد.

دنیا برای مقابله با امواج گرما چه کاری می‌تواند انجام دهد؟

کشور‌های مختلف با توجه به شرایط خاص خود راهکار‌هایی برای مقابله با گرما ارائه کردند که در ذیل به چند مورد اشاره شده است.

سبز شدن شهری

ایجاد دیوارها، سقف‌ها و دالان‌های سبز می‌تواند به شهر‌ها در مناطق با بارندگی بیشتر ازجمله در اطراف استوا و شمال اروپا کمک کند، زیرا بخار آب منتشر شده توسط گیاهان در طول فتوسنتز اثر خنک‌کننده دارد.

معماری سنتی

نتایج مطالعه‌ای نشان می‌دهد که معماری سنتی از جمله کوچه‌های باریک که سایه‌ها را به حداکثر می‌رساند، حیاط‌های داخلی و مصالح ساختمانی منعکس‌کننده و جاذب رطوبت مانند سنگ آهک می‌تواند به خنک‌کردن مناطق شهری کمک کند. سقف‌های رنگ روشن و خنک‌کننده نیز می‌تواند راهکاری برای کاهش گرما باشد.

نامگذاری امواج گرما

آتن، پایتخت یونان، یک مدیر ارشد برای گرما منصوب کرده که در حال حاضر اولین مدیر گرمای جهانی است که به صورت آزمایشی امواج گرما را بر اساس سطح تهدید مشابه هشدار‌های طوفان طبقه‌بندی می‌کند. وی از یک الگوریتم پیش‌بینی‌های آب‌وهوا و میزان مرگ‌ومیر گذشته استفاده می‌کند تا به ساکنان نشان دهد که گرما چقدر می‌تواند خطرناک باشد.

خنک‌کننده غیرفعال

نتایج تحقیق دیگر در ایالات‌متحده نشان داد که راهبرد‌هایی مانند سایه و تهویه طبیعی می‌تواند فشار روی تهویه مطبوع را تا ۸۰ درصد کاهش دهد.

مکان‌های خنک

در سرتاسر جهان، شهر‌ها در حال آزمایش تکنیک‌های خنک‌کننده ازجمله شبکه بدون خودرو و یا خیابان‌های خنک هستند.

منبع: ایسنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۰ ۲۶ تير ۱۴۰۱
توایران کسی به فکر این چیزانیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۹ ۲۵ تير ۱۴۰۱
ما هم در ایران باید اصول بادگیرها را بصورت مدرن در ساختمان ها بکار ببریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۹ ۲۵ تير ۱۴۰۱
تنها را خنک کردن شهرها کاشتن درختهای بی شمار در شهرها و میادی ورودی شهرها است صحراهای بیرون شهری باید جنگل کاری شود تا جلوی گرد و خاک و گرما را بگیرد
Iran (Islamic Republic of)
ع.ا
۲۱:۴۴ ۲۵ تير ۱۴۰۱
به نظر من كشورهاي جهان بخصوص كشورهاي پيشرفته وصنعتي حاضر به انجام تعهدات خود در زمينه كاهش گازهاي گلخانه اي و كاهش دماي زمين نيستند بنابراين مردم دنيا بايد خودشان اقدام كنند وبا كاهش مصرف انرژي (مثل كاهش استفاده از خودروهاي شخصي و كاهش مصرف برق ودرختكاري واستفاده از انرژي هاي تجديد پذير) يك پويش جهاني ايجاد كنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۵ ۲۵ تير ۱۴۰۱
گرمترین تابستون عمرم و بدترین روزهای زندگی