سخنگوی وزارت امور خارجه در اولین نشست خبری خود با بیان اینکه تهران عملا به پایتخت دیپلماسی فعال منطقهای تبدیل شده، گفت: در طول یکسال گذشته شاهد یکی از دوران در مناسبات و سیاست خارجی ایران بودیم که در این باره سفرهای متعدد سران و روسای جمهور و مقامات عالیرتبه کشورهای منطقه تهران را عملا به پایتخت دیپلماسی فعال منطقهای تبدیل کرده است.
ناصر کنعانی توجه به سیاست منطقهگرایی و همسایه گرایی، سازمانها و نهادهای منطقهای و فرامنطقهای نظیر پیمان شانگهای را بخشی از دیپلماسی فعال دولت سیزدهم دانست و گفت که تاکید بر دیپلماسی اقتصادی با هدف بهبود معیشت مردم و خنثیسازی تحریمهای ظالمانه علیه مردم ایران از دیگر توجهات راهبردی دولت و دستگاه دیپلماسی است؛ ضمن اینکه این ماموریت از طریق تمرکز بر روابط دوجانبه با کشورهای مستقل و توجه به چندجانبه گرایی محقق میشود.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره وضعیت آزادی اسدالله اسدی دیپلمات زندانی کشورمان در بلژیک نیز گفت که به طور قطع پیگیری آزادی بی قید و شرط آقای اسدی دیپلمات کشورمان در دستور کار وزارت امور خارجه قرار دارد و در این باره گفتگوها و مشورت هایی با دستگاه قضایی بلژیک و دولت این کشور در حال انجام است که با تلاش های انجام شد انشالله به زودی شاهد آزادی آقای اسدی دیپلمات کشورمان خواهیم بود.
ناصر کنعانی اظهار امیدواری کرد که دولت این کشور تحت تاثیر جوسازی های یک جریان روسیاه قرار نگیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اظهارت رژیم صهیونیستی پیرامون برنامه هسته ای ایران هم گفت که رژیم صهیونیستی عضو هیچ معاهده عدم اشاعه و نظارتی در حوزه هسته ای نیست و از طنز های تلخ دنیای سیاست است که رژیم صهیونیستی که خود زرادخانه بزرگی از تسلیحات هسته ای را جمع کرده درباره فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران اظهار نظر می کند.
ناصر کنعانی در ادامه گفت که فعالیت های هسته ای ما روشن و قانونی است و زیر نظر آژانس است و رژیم صهیونیستی حق ندارد درباره فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران اظهار نظر کند و اگر صهیونیستها اقدام نابخردانهای بکنند، با قاطعیت پاسخ میدهیم؛ ضمن اینکه باید به وضعیت هسته ای رژیم صهیونیستی نظارت شود و این رژیم مجبور به فعالیت تحت نظارت شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره رابطه با روابط ایران و حکام فعلی این کشور نیز گفت که ارتباطات مقامات ما و سرپرستی حکومت افغانستان مستمر است و در این راستا مرز ایران و افغانستان باید قطعا بر اساس منافع مشترک تبدیل به مرز دوستی دو کشور شود و برای تحقق این امر امنیت مرزها برای افزایش مبادلات تجاری باید تامین گردد که در این راستا انتظار ما از مقامات افغانستان پذیرش مسئولیت تامین امنیت مرزهای مشترک دو کشور است.
ناصر کنعانی درخصوص مقاله ای که جو بایدن در یکی از نشریات آمریکایی درباره ایران منتشر کرد هم گفت که دولت مردان آمریکا فکر می کنند که با نوشتن مقالاتی در یک روزنامه می توانند نتیجه عملکرد مخرب خودشان را توجیه کنند اما آقای بایدن می دانند نگاه مردم منطقه نسبت به سیاست های مداخله جویانه آمریکا چیست.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه بیان کرد که بایدن هدف سفرش را به منطقه ایجاد صلح عنوان کرده اما من خیلی تلاش می کنم خوشبین باشم ولی نگاهی اجمالی به سنت سیاست خارجی آمریکا نشان میدهد این اظهارت خلاف آنچیزی است که نشان می دهند.
ناصر کنعانی درباره زمان و مکان احتمالی مذاکرات هم بابیان اینکه ایران به روند مذاکرات پایبند است، گفت که مذاکرات چه در سطح وزیر امور خارجه و آقای باقری با آقای بورل و مورا در جریان است و جمع بندی ها در خصوص زمان و مذاکرات در حال بررسی است که گمان می کنم این مسئله بزودی عنوان خواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره روند پیگیری پرونده شهدای حادثه منا نیز گفت که پرونده شهدای مظلوم منا از پروندهای باز در روابط ایران و عربستان است و مورد پیگیری است و هیچ توافقی برمبنای مصلحت اندیشی نمی تواند وضعیت حقوقی شهدای منا را تحت الشعاع قرار دهد.
به گفته ناصر کنعانی، شرایط کنونی موجود در روابط تهران و ریاض امکان پیگیری مستمر را فراهم نکرده و با ایجاد شرایط مناسب در روابط دو کشور این موضوع به طور جدی در دستور کار ایران است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به خبر منتشر شده از سوی آمریکا مبنی بر فروش پهپاد های ایرانی به روسیه هم گفت که این کشور نیازمند ایجاد بحران و جلب توجه است و آمریکا بهتر است نگاهی به سیاست خود در تبدیل منطقه به انبار بزرگ تسلیحات خود کند که سیاست سالیان متمادی آمریکاست و با منافع کمپانی های اسلحه سازی این کشور گره خورده است.
ناصر کنعانی در پایان یادآور شد که آمریکا بهتر است در چارچوب همکاری های ایران و کشورهای منطقه ورود نکند و به مسائل خود بپزدازد.
مرگ بر اسرائیل