عصر سه شنبه هفته گذشته مذاکرات لغو تحریمها این بار به جای وین در دوحه برگزار شد و انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا به عنوان واسط ایران و آمریکا با علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه به گفتگو نشست.
گفتگویی که البته ایران طی تماس های تلفنی متعدد با مقامات خارجی دخیل یا غیر دخیل در مذاکرات آن را مثبت ارزیابی کرده و در طرف مقابل آمریکا آن را اتلاف وقت ! و فرصتی برای توافق دانسته که به هدر رفته و اعلام کرده واشنگتن در حال حاضر برنامهای برای برگزاری دور جدیدی از مذاکرات با ایران را ندارد.
گفتگوها که تمام شد علی باقری بلافاصله در سفری از پیش تعیین نشده مستقیم از دوحه به مسکو رفت و با هیات مذاکره کننده روسیه به سرپرستی میخائیل اولیانوف که خود او خبر سفر باقری را در صفحه شخصی اش منتشر کرده بود، گفتگو کرد.
مذاکرات در مرحله ایست که واشنگتن، ایران را به درخواستهای حداکثری متهم کرده و خواستار گفتوگو های موشکی و منطقهای نیز شده؛ متقابلا تهران هم آمریکا را مسبب وضع فعلی دانسته و اعلام کرده هیچ خواسته فرابرجامی ندارد
این اقدام معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان باعث بروز حواشی در فضای سیاسی کشور شد؛ از مردم عادی گرفته تا رجال سیاسی هر یک به آن واکنشی نشان دادند که گاهی مثبت بود و گاهی هم منفی؛ اینکه چرا علی باقری مستقیم از دوحه به مسکو رفته و یا حاصل این سفرهای متعدد و پرتکرار چیست دو موضوعی بودند که در اظهار نظرات بیشتر به آن پرداخته شد؛ اما چه چیز این سفر غیرعادی بود؟
در بحبوحه پیچیدگی مذاکرات لغو تحریمها که آمریکا ضمن حفظ فشار حداکثری بر روی ایران خواسته های فرا برجامی از قبیل برجام موشکی و منطقه ای دارد طرح چنین حواشی چقدر با منطق مذاکرات تطابق دارد؟ آیا طرح گاه و بی گاه چنین مسائلی از قبیل پخش شایعات نامه درخواست وزیر امور خارجه برای برکناری مذاکره کننده ارشدکشورمان به رئیس جمهور که با تکذیب حسین امیرعبداللهیان نیز مواجه شد، برهم زننده تمرکز تیم مذاکره کننده یا منحرف کننده مذاکرات از مسیر واقعی خود نیست؟
خود علی باقری در توضیح این سفر با بیان اینکه ما در طول دوران مذاکرات، با همه طرفهای مذاکره از جمله چین و روسیه رایزنی و مشورت کردیم؛ چین به دلیل وضعیت کرونا شرایط مناسبی برای سفر نداشت و به این جهت ما با چینیها از طریق سفارت آنها در تهران و سفارت ما در پکن و از طریق تلفن رایزنیهای مستمری داریم و به علت آنکه روسها محدودیت کرونایی ندارند بعضی وقتها یا آنها میآیند یا ما میرویم.»
روسیه و چین بهعنوان اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل و از سوی دیگر به دلیل نزدیکی به ایران نقش مهمی در مذاکرات فعلی همچون سال ۲۰۱۵ ایفا میکنند؛ ضمن اینکه آنها همانند ایران مذاکرات وین را فرصتی مناسب برای ارتقای جایگاه خود در سطح جهان میبینند
لازم به ذکر است، چین و روسیه در طول مذاکرات با اتخاذ رویکردهایی همسان و همراه با مواضع ایران خواستار تسریع در به نتیجه رسیدن مذاکراتی شده اند که سالیان سال است تنها به دلیل درخواستهای یک طرفه و فرا برجامی آمریکا عملا متوقف شده است.
مثلا وزارت امور خارجه چین با مقصر دانستن آمریکا در ایجاد بحران هستهای ایران، از واشنگتن خواسته برای رسیدن به راهکارهای سیاسی در زمینه به نتیجه رسیدن مذاکرات وین تلاش کند و صریحا از آمریکا میخواهد به نگرانیهای «معقول» ایران درباره مسائل هستهای، پاسخ موثری بدهد.
در سمتی دیگر نیز روسیه در واکنش به صحبت های رابرت مالی نماینده آمریکا در امور ایران که پریروز طی مصاحبهای با با رادیو آمریکایی «ان پی آر» ضمن انداختن توپ در زمین ایران گفته بود مقامهای ایرانی هنوز پاسخ مثبت به پیشنهادات مطرح شده برای احیای توافق هستهای ندادهاند، اعلام کرده اگر واشنگتن به احیای برجام متعهد است، وقت آن رسیده که سریعتر موضعگیری کند و موضعی مفیدتر و دوستانهتر اتخاذ کند.
اتحادیه اروپا که از ۱۸ سال پیش تاکنون با آغاز مذاکرات سعدآباد به یک پای گفتگوهای هستهای تبدیل شده علیرغم خلف وعدههایی که در برجام انجام داد تلاش میکند شرایط فعلی را حفظ کرده و مذاکرات را زنده نگه دارد تا نهایتا تهران و واشنگتن به توافق رضایت دهند
بنابراین طبیعی است که ایران، چین و روسیه مواضع یکسانی اتخاذ کنند، چراکه سه کشور علاوه بر همکاریهای سیاسی در بسیاری از پروژههای مهم اقتصادی نیز از جمله در پروژههای جهانی کمربند اقتصادی جاده ابریشم، کریدور شمال - جنوب، در قالب قراردادهای ۲۵ و ۲۰ ساله (با پکن و مسکو) یا عضویت و اقدام برای پیوستن در سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس با یکیدیگر همکاری دارند.
اما فارغ از بحث های مطرح شده پیرامون سفر مستقیم باقری از دوحه قطر به مسکو، سفرهای پرتکرار تیم مذاکره کننده کشورمان به سرپرستی معاون سیاسی وزارت امور خارجه به خارج از کشور و مشخصا وین موضوع دومی بود که حواشی ایجاد کرد و پیشتر به آن اشاره شد.
اساسا منطق حکم می کند زمانی که ایران در موضوعات مختلف از جمله در موضوع هستهای، هزینه صیانت و پایبندی به حقوق ملت را میدهد، تا نقطهای که منافع کشور در گفتگوهایی در سطح برجام یا مذاکرات لغو تحریم ها تضمین نشده، مذاکرات همچنان پیوسته ادامه داشته باشد.
در ایران اما وضعیت به گونه دیگری جالب شده؛ تیم مذاکره کننده کشورمان از یک طرف باید فشارهای خارجی را تحمل کند و از طرفی به ناچار باید وقت خود را به جای تمرکز بر حل موانع مذاکرات در پاسخ به شایعات هدر دهد!
باقری که پنجشنبه نیز در ادامه پیگیری پرونده مذاکراتی کشورمان به عمان سفر کرد، نه در جایگاه معاون سیاسی بلکه در مقام مذاکره کننده ارشد وظیفهای جز تداوم گفتگوها تا حصول نتیجه مطلوب ایران در مذاکرات ندارد؛ مگر کار مذاکرهکننده غیر از این است؛ چه بخواهد مذاکره کننده ایران باشد چه آمریکا یا هر کشور دیگری.
آیا زمان آن نرسیده که قطبیدگیهای سیاسی را رها کنیم و همهوهمه فقط به منافع ایران بیاندیشیم ؟
خوشگذرونی رو تموم کنند و برگردند
قاتلین دانشمندان هسته ای رو تحویل بده
تضمین عدم خروج بده بعد زر بزنه
فعلا روسیه و پوتین خرخره غرب رو تا گلوگاه فشار دادن سوخت و گندمشون تموم بشه درست میشن
روسیه باید جنگ اوکراین رو تا آخر زمستان طول بده که نیاز غرب به سوخت بالاتر بره و بین مردن و باج دادن یکی رو انتخاب کنن
اینا تضمین نمیدن هم میخوان برجام باشه هم تحریم باشه هم مردم ایران بمیرن
اقای رییسی اگر خبر ساخت بمب اتم و آزمایشش و سوار کردنش برروی موشک رو بدی
کلیه و تمام هست و نیستمو میفروشم و نذر کشور میکنم
ده سال تمام عذاب کشیدیم تا انتقام بگیریم
خب وقتی که نه تضمین میدین نه اختیار دارین نه دولت دستتون خواهد موند چرا دم از مذاکره میزنید؟
اروپایی ها که اجازه شرکتهای خودشونم ندارن
بایدن هم که ۱ سال دیگه خواهد رفت الانم ۳۰ درصد قبولش دارن
تازه در این مدتیه هم که رییس جمهور خواهد بود ۹۹ درصد سنا مخالفشن و اجازه انجام کاری رو بهش نمیدن
واقعا ایران و تیم مذاکره کننده مظلومه
تو کل دنیا جوری وانمود میکنن انگار بایدن خیر و صلاح مارو میخواد ولی باقری اجازه نمیده
برای غربی ها یک تارموی یهودیان مهاجر ساکن در فلسطین به کل خاورمیانه می ارزه پس ساده لوح نباشید و بفهمید دشمن کیه و چی میکنه
الان که دولت فعلی فقط داره بازی در میاره تو مذاکرات و حاضر به توافق نیست اسرائیل هم که مثل قبله و میگه برجام نمیخواد امریکا هم تحت فشاره که امتیاز نده پس الان مبارزه ای درکار نیست هر دو برجام نمیخواهند! شده مثل دوران احمدی نژاد و رایزنی های جلیلی که هیچی خروجی نداشت جز عوض شدن شهرهای مذاکره!
فشار به مردم ایران داره میاد
خدایی جمعش کنید این بازی رو و به وضعیت کشور برسید
کجای صحبت بالا گفته هرچی اونا میگن قبول کنیم؟!
جمله به وضوح داره میگه بازی و بهانه عدم خدمت به مردم تموم کنید
۱۸ سال معطلی، تورم و ... مضاعف با تحریم های روزافزون طبق ادعای خود آقایان
مردم عمر نوح ندارند و اینکه این بهانه تکراری برای عدم خدمت به مردم بیان کنند و از طرف دیگه بگن وابسته به این داستان نیستیم؟!!!؟
در داخل سایت ها فیلتر میشن در خارج هم سایت ها ما را تحریم میکنند کلا از هر دو جهت تحریم هستیم!
اگر ما خودمان نخواهیم که رشد و پیشرفت و مستقل باشیم نه آمریکا و نه اروپا و نه چین و نه روسیه و نه ژاپن و نه آلمان هم نمیتوانند کمکی به ما کنند.
خدا ازشون نگذره هشت سال کشور رو معطل کردن
فقط کت و شلوار پوشیدن که نیست. باید کمی سواد سیاسی داشت که هیچ کدوم ندارن.
سواد سیاسی اگر داشتند که نباید وضع برجام این میشد
نباید آمریکا به راحتی میتوانست از برجام خارج شود و اروپا هم نباید به راحتی آمریکا را همراهی میکرد.پس نه سواد سیاسی بلد بودند و نه دیپلمات بودند.
و گرمه مذاکره برای هیچ و پوچ مگر ایرانیها دیوانه اند خدایی ناکرده!؟
تا تحریم ضد ملت ما رفع نشود مذاکره بیخود و پوچ است،آژانس هم یک سر اصلی در این تحریمها بوده که باید نقشش را در رفع تحریم نشان دهد.
بانک مرکزی را چه کنیم؟
دلواپسان یادمان نرفته اند!!! قشون کشی کردن تو خیابان ها!
فشار خارجی که نیروی گرانش هست که بر همه اجسام وارد میشه. فشار داخلی هم فشار خون هست. خب همه موجودات زنده چنین هستند.
شیرها همتضمین بدن گوشتخواری رو کنار بذارن
آمریکا همتضمین میده که به قولش عمل کنهو تحریمها رو لغو کنه
بخداوند بزرگ قسم
به روز عرفه قسم
به ریش و موهای خونین امام حسین قسم که آمریکا دروغگو بوده و هست و خواهد بود و به قولش عمل نمیکنه
عقل میگه نه به برجام عمل کنید نه توافق کنید نه مذاکره رو قطع کنید
هم بمب بسازید هم مذاکره کنید هم وقت تلف کنید
این پفیوزان غربی و اسراییلی به سرخپوستان و فلسطینی ها که صاحبان حق بودن رحم نکردن بما هم رحم نمیکنن
افسوس فراوان
اما تو را به خدا قسمتان میدهم اینقدر با زندگی مردم بازی نکنید و اگر نمیخواهید توافق کنید کلا بی خیال توافق شوید چون هر بار با بی نتیجه ماندن مذاکرات باعث گرانتر شدن دلار و طلا و متعاقب آن سایر چیز ها نشوید
بیایید حداقل با خودتان رو راست باشید و مذاکره نکنید و دندان لق مذاکرات را برای همیشه بکشید دور بیندازید و ملت ایران را از این بلا تکلیفی نجات دهید و مثل کره شمالی به زندگیمان ادامه دهیم
خخخخخخخ با این مذاکرات باج
خنده امثال تو از جنس خنده های عده ای .... بود که بعد برجام تو خیابان با دلار و هزارتومانی میرقصیدند. چرا تموم نمیشید شما تا ملت از دست شما یه نفس راحت بکشد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
کمی تاریخ بخوانید تا بفهمید غیرت چه بود
غیرت این بود که کسی بنام فروغی زمانی که ایران را روس و انگلیس با ارتش های خود گرفته بودن و بعد از پایان جنگ جهانی دوم حاضر به ترک کشور ما نبودن رفت مذاکره کرد امتیاز داد کشور را پس گرفت!!!! اگر فروغی اون زمان نبود آیا الان ایرانی مانده بود؟
حالا مقایسش بکن با دولت احمدی نژاد که تحریم ها را کاغذپاره خواند و جلیلی بجای مذاکره با چین و روسیه برای وتو قطعنامه شورای امنیت نشست و مغرورانه حرف از اقتدار زد!
چی شد؟قطعنامه ای علیه ما تصویب شده که حتی دیگه اجازه وتو با برجام به چین روسیه باز نمیده اگه ما بریم بیرون مستقیما تحریم ها بدون رای گیری برمیگرده!(مکانیزم ماشه)
شما اصولگرایان پاتون را کردین توی یه کفش که باید در مجلس تصویب بشه این شد که تو ایران شد قانون تو امریکا با دولت بعدی تعهدات از بین رفت!
قیمت دلار و تورم ثابت موند و چیزی از این بهتر برای اقتصاد یه کشور وجود داره مگه؛ البته امثال شما چیزی از اقتصاد نمیفهمید همین که میگن مذاکرات داره به بنبست میخوره دلار اوج میگیره اون موقع آقای رئیسی میگفت این از مدیریت ضعیف داخلیه پس بسمالله این گوی این میدان شما که مدیریت قوی داشتید پس چی شد؟؟؟؟؟؟؟
رفته رفته نظرم داره عوض میشه
هرچی بودن مثل اینا دو رو نبودن
در اینکه آمریکا بدعهدی کرد و میکنه شکی نیست ولی همین که با توافق مردم از لحاظ روانی آرامش پیدا میکنن و همه چون فکر میکنن قیمت دلار ریزش پیدا میکنه دلارهای خودشون رو میفروشن و کاهش تقاضا و افزایش عرضه برابر است با کاهش قیمت دلار و کاهش تورم و در طولانی مدت این روند باعث تثبیت قیمت دلار میشه و راه رو برای تولید هموار میکنه تولید که زیاد بشه جنس زیاد میشه و باز هم قیمت اجناس کاهش پیدا میکنه و این چرخه ادامه پیدا میکنه و ما این اثر رو وقتی برجام تصویب شد دیدیم که متأسفانه به خاطر یه سری ماجراجویی رقبای آقای روحانی بهانه رو دست آمریکا دادن و آمریکا از برجام خارج شد و همه چیز به هم ریخت
خواست آنها این است توان دفاعی و استقلال خود را از بین ببریم بعد از آن هم چون ضعیف شدیم عاقبتمان میشود عاقبت عراق و لیبی
آبان ماه مجلس نمایندگان آمریکا بطور کامل در اختیار جمهوری خواهانه
دی ماه مجلس سنا بطور کامل در اختیار جمهوری خواهانه
۱ سال و نیم دیگه ترامپ یا یک جمهوری خواه رییس جمهور خواهد شد
تضمین لغو تحریم هم در این ۱ سال و نیم نمیدن
سپاه هم از شمول نیروی تروریستی خارج نمیشه
لغو تحریم هم باید هر ۴ ماه یکبار با اجازه سنا انجام بشه
خب حالا کدوم احمقی دوباره به این قرارداد برمیگرده؟
کدوم شرکت معتبر خارجی برای یکسال و نیم اونم با هزار اما و اگر سنای آمریکا سرمایه و کالا و دستگاه به ایران وارد میکنه؟
کدوم بانک خارجی برای یکسال و نیم تو ایران اعتبار ایجاد میکنه؟
هر احمق بیسوادی هم میدونه دیگه توافق بدرد نمیخوره مگر اینکه تضمین سنا داده تا ابد داده بشه
اگر دین ندارید، آزاده بودن نشانه شرف است.
مرگ یکبار شیون یکبار دلیلی ندارد ما چهل اندی سال ملت و مملکت را آویزان نگه داریم و منافع ارباب آمریکا را تامین کنیم و منتظر بمانیم
تو را به خدا از خواب بیدار شوید. به گواه استعمارگران و معتقدان گذشته دنیای تک قطبی، این قانون چند سالیست در دنیا ورافتاده. امان از جهل مردن.
داخلی های منافق گونه را چکار کنیم؟؟؟؟
لایک داری. موافقم
این ها همه دکور اند تحریم کننده آمریکا آن کسی که باید بردارد همان است.
بهترین گزینه دکتر سعید جلیلی هست
بدتر اندر بدتر
الان که هنوز تحریم ها برداشته نشده تو این دولت صادراتمون بیشتر از واردات شد و تراز تجاری مون مثبت شد کارخانه های آزمایش و ارج و هفت تپه و غیره که تو دوران برجام خشک شده بودن دوباره تو این دولت احیا شدن
در ضمن همه جای دنیا قیمت کالاهای اساسی بالا رفته مگه فقط ایرانه
کشورهای غربی فقط میخان ایران برجام رو به هر نحوی انجام بده و حاضر نیستند تضمین بدن که خودشون هم برجام رو انجام بدن اونوقت یه عده احمق هی میگن برجام برجام
اون موقع برجام 20 دقیقه ای تصویب شد و ایران همه چی رو تعطیل کرد چرا دلار از 3 تون شد 30 تومن ؟ اون موقع برجام خوب بود ؟ الانم میخواین برجام همین جوری تصویب بشه
تو دوران خسارت بار دولت قبل چین میخواست 50 میلیارد دلار سرمایه گذاری تو ایران بکنه ولی روحانی احمق گفت ما داریم با اروپایی ها کار میکنیم و نیاز به سرمایه گذاری شما نداریم
استعمار اون موقع هست که برجام نخونده رو که غرب به ما تحمیل کرده رو انجام میدیم و غربی ها انجام نمیدن
چه ربطی داشت!!!!!
قیامت حقیقت است، اگر بخواهیم و یا نخواهیم
به قول یه رفیقی که میگفت، عاقلان دانند.
تفکر "امضای کری تضمین است" از جنس وطن فروشیست و 6 کشور دنیا را در این دنیای به این بزرگی "جامعه جهانی خواندن" حماقت است.
نه شرقی و نه غربی در دیدگاه امثال تو: نه دنیا و نه عقل وشعور، فقط عشق است USA و لاسوگاس معنا دارد.
همچنان هم کل غیرت مندان از ملت و مسئولین فعلی بر همین مدار نه شرقی و نه غربی، جمهوری اسلامی هستند.
گرونی و گرسنگی بیئداد می کنه