حسین امیرعبداللهیان در نشست خبری مشترک با همتای قطری خود گفت: امروز گفتگوهای سازندهای را درباره برخی موضوعات دوجانبه با یکدیگر داشتیم.
وی افزود: در حوزه مناسبات دوجانبه قبل از هر چیز مراتب قدردانی خود را از جناب «عبدالرحمن آل ثانی» به خاطر هماهنگیهای خوب روز گذشته بین مقامات ورزشی کشور ما با مقامات ذیربط برگزارکننده مسابقات جام جهانی فوتبال در جام جهانی قطر اعلام میکنم.
وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: خوشبختانه توانستیم از زمان دیدار رؤسای دو کشور، کارگروهها را فعال کنیم و برخی اقدامات ضروری برای تسهیل حضور ورزشکاران و طرفداران تیم ملی در مسابقات جام جهانی در قطر لازم بود، انجام شود.
امیرعبداللهیان افزود: به نتایج خوب و رضایت بخشی در سایه همکاری بین مقامات فنی دو کشور رسیدهایم.
وی صریح کرد: برخی از تجار ما در گذشته با مشکل اقامت طولانی مدت در دوحه مواجه بودند که این مسئله در جریان سفر رؤسای جمهور دو کشور در دستور کار قرار داشت و خوشبختانه در گفتگو های امروز با وزیر امور خارجه قطر این موضوع مورد تاکید قرار گرفت و مشکلی برای اقامت طولانی مدت تجار ایرانی در کشور دوست و همسایه قطر نخواهد بود.
رئیس دستگاه دیپلماسی در ادامه پیرامون دور جدید مذاکرات، تصریح کرد: هیچ گونه مطالبات فرابرجامی نداریم و مطالبات ما در چارچوب توافق هستهای ۲۰۱۵ است.
وی افزود: خواسته ما زیاده خواهانه نیست و آمریکا باید متعهد باشد ایران از مزایای کامل توافق سال ۲۰۱۵ برخوردار خواهد بود.
امیرعبداللهیان تاکید کرد: قطر در زمینه تقویت گفتگوهای منطقه مسیر خوبی را برداشت و این راه ادامه دارد.
محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نیز در این نشست با بیان اینکه از گفتوگوهای منطقهای ایران استقبال میکنیم گفت: قطر تلاش میکند با همکاری طرف ایرانی راههای تازهای برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری ایجاد کند.
وزیر امور خارجه قطر همچنین گفت: میخواهیم روابطمان با کشورهای همسایه مستمراً رو به توسعه باشد و این روابط شکوفا بین کشورهای منطقه میتواند به نفع ملتهایمان باشد.
محمد بن عبدالرحمن آل ثانی یادآور شد مهم است همه طرفها، شرکا و کشورهای همسایه تلاشهای سازندهای برای موفقیت گفتوگوهای هستهای و منطقهای داشته باشند.
وزیر امور خارجه قطر در بخش دیگری از سخنان خود از ایران به خاطر اعتمادی که به قطر برای میزبانی دور اخیر گفتوگوها در دوحه داشت، تشکر میکرد و در ادامه تأکید کرد قطر همیشه تلاش میکند از این گفتوگوها برای رسیدن به توافقی که نگرانی همه طرفها را از بین ببرد.
محمد بن عبدالرحمن آل ثانی در پایان تاکید کرد که دوحه از بازگشت همه طرف به توافق هستهای حمایت میکند و خواستار احیای برجام است.
بعد از ارتباط سیاسی کشورهای مصر و اردن با اسرائیل پس از پیمان کمپ دیوید در سال 1977، اولین کشوری که از اسرائیل برای شرکت در نمایشگاههای اقتصادی در دوحه دعوت کرد قطر بود و در واقع میخواست بدین ترتیب راه تعامل و مصالحه را با اسرائیل هموار کند و قبح این عمل ننگین ریخته شود.
البته علیرغم این موضوع قطر هنوز با اسرائیل ارتباط سیاسی برقرار نکرده و مبادله سفیر با اشغالگران اسرائیلی انجام نداده در حالیکه امارات متحده عربی و بحرین و سودان و مراکش در این زمینه فعلا از قطر پیشی گرفته اند تا ببینیم کی قطری ها باین کشورهای خائن خواهند پیوست.
البته همین وضعیت فعلی که باعث شده قطر نسبت به سایر کشورهای حوزه خلیج فارس روابط و نگاه بهتری نسبت به ایران و جمهوری اسلامی داشته باشد هم غنیمت است و خوب است که دولت ایران با درایت و تدبیر و در عین حال با مراقبت های لازم روابطش را با قطر تا حد ممکن تحکیم بخشد بلکه از این طریق نگاه دیگر کشورها هم نسبت به ایران تغییر نموده و بیش از این فریب دسیسه های آمریکا و غرب برای فتنه انگیزی و جنگ افروزی بین کشورهای منطقه را نخورند.
نشست مشترک میدان نفتی و
شرایط بازار برگزار می شود ،
پیمان اشراقی.
با چه قیمتی؟