وزیر امور خارجه گفت: توافق کردیم که مردم ایران و جمهوری آذربایجان از توافقات دو کشور احساس پیشرفت کنند.

حسین امیرعبداللهیان در نشست مشترک با همتای جمهوری آذربایجانی خود گفت: در این دیدار موضوع تمامیت ارضی کشور‌ها از جمله جمهوری آذربایجان مورد تاکید قرار گرفت و  حمایت خودمان را از حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه قره باغ اعلام کردیم.

وزیر امور خارجه در ادامه خبر از سفر الهام علی اف رئیس جمهور این جمهوری آذربایجان و برگزاری اجلاس ۳+۳ بین کارشناسان ارشد و در گام بعدی بین وزاری خارجه آذربایجان، ارمنستان، ایران، روسیه، ترکیه و گرجستان داد و گفت: یادداشت رسمی مبنی بر آمادگی رئیس جمهور آذربایجان به تهران دریافت کردیم و در حال رایزنی برای مشخص کردن زمان سفر هستیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین با بیان اینکه یکی از نگرانی‌های استان‌های شمالی و غربی ایران آلودگی در رودخانه ارس است گفت که در خصوص مسائل زیست محیطی در خصوص رود ارس با «جیحون بایراموف» گفتگو کردیم.

حسین امیر عبداللهیان در ادامه انرژی و ترانزیت را دو موضوع مهم در همکاری‌های بین ایران و جمهوری آذربایجان دانست و گفت: توافق کردیم که مردم ایران و آذربایجان به طور ملموس از تفاهمات و توافقات و رفت و آمد‌های مقامات دو کشور احساس پیشرفت کنند.

وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان نیز در این نشست با بیان اینکه بر اینکه بعد از سی سال اشغال اولویت اصلی جمهوری آذربایجان بازسازی مناطق اصلی آزاد شده از اشغال است تاکید کرد که همکاری‌های منطقه‌ای و اجرای پروژه‌های مشترک منطقه به خصوص با ایران چهارچوب اصلی روابط ما است و در این راستا ساخت یک مدرسه و بیمارستان را به شرکت‌های ایرانی واگذار کردیم.

به گفته جیحون بایرام‌اف جمهوری آذربایجان برای حضور شرکت‌های ایرانی در مناطق تجاری کشورمان معافیت‌هایی در نظر گرفته است.

وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان در واکنش به صحبت‌های رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در خصوص مسائل محیط زیستی با تاکید بر اینکه اقدامات دو کشور در حوزه محیط زیست نتیجه بخش خواهد بود، گفت که محیط زیست رود ارس از اهمیت ویژه‌ای برای ما برخوردار است که کم‌توجهی به آن تبعات بسیاری برای کشورمان دارد.

جیحون بایرام‌اف همچنین گفت که در موضوعات دو جانبه با توجه به اراده سیاسی که بین رهبران دو کشور وجود دارد، ۱۸ درصد افزایش مبادلات اقتصادی در پنج ماه سال ۲۰۲۲ داشتیم، اما ظرفیت‌های دو کشور بسیار بالاتر از این ارقام است.

به گفته وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان پروژه‌های بین دو کشور نهایی خواهد شد؛ در خصوص تولید مشترک خودرو، تراکتور و ادوات کشاورزی توافقات خوبی انجام شده و تکمیل فاز دوم نیروگاه‌های خداآفرین یکی از پروژه‌های مهم دو کشور است.

حجیحون بایرام‌اف در ادامه پروژه کریدور شمال و جنوب را پروژه‌ای مهم در وضعیت سیاسی موجود ارزیابی کرد و گفت که جمهوری آذربایجان آماده است که ظرفیت این کریدور را افزایش دهد.

وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان همچنین درباره روابط باکو و ایروان گفت که موضع جمهوری آذربایجان مبتنی بر صلح ثبات و همکاری در آینده است، جمهوری آذربایجان خواهان عادی سازی روابط با ارمنستان است و اقداماتی دراین باره انجام شده است که در این راستا ماده‌های اصلی سند صلح را به ارمنستان دادیم.

جیحون بایرام‌اف در پایان از موضع گیری ایران در پلتفرم‌های منطقه‌ای به خصوص پلتفرم ۳ به علاوه ۳ بسیار استقبال کرد و گفت که جمهوری آذربایجان در آینده نزدیک میزبان این پلتفرم‌ها خواهد بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۴ ۱۳ تير ۱۴۰۱
این چه رفع سؤتفاهمیه که با اینکه ملتش شیعه اند نمیذارن تاسوعا عاشورا بگیرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۸ ۱۳ تير ۱۴۰۱
یعنی باکو قبول کرد استان ایران بشه ؟ یا بازم مهره اسرائیل و ترکیه هست؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۷ ۱۳ تير ۱۴۰۱
مگه اذربایجان جزوی از ایران نبوده چرا از تمامیت ارضیس دفاع میکنید اون که مال کشور خودمون بوده بعد در مورد اسرائیل بر عکس عمل میکنید
آخرین اخبار