عزیزالله جهانتیغ گفت: با توجه به بومی شدن بیماری تب کنگو در استان، همه دام ها، حتی دامهایی که به ظاهر سالم میرسند هم ممکن است مخزن ویروس تب خونریزی دهنه کنگو باشند.
او گفت: مطمئنترین راه برای پیشکیری از ابتلا به بیماری کشنده تب خونریزی کریمه کنگو استفاده از گوشتی است که در کشتارگاه ذبح شده و ۲۴ ساعت در شرایط پیش سرد نگهداری شده باشد.
متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری گفت: تجارب قبلی ما نشان داده که برخی از افراد به هر دلیل از انجام این توصیه علمی سرباز میزنند و خود اقدام به ذبح دام میکنند.
او گفت: در این قبیل موارد فردی که اقدام به ذبح دام میکند باید حتما از دستکش ضخیم و ترجیحا ماسک، عینک، کلاه، چکمه ولباسی استفاده کند که مانع از تماس خون با پوست و مخاطات چشم و بینی آنها شود. دفع صحیح و کامل خون و فضولات دامی از سطح معابر و محل ذبح دام هم ضروری است.
جهانتیغ گفت: با توجه به احتمال زخمی شد دست و ورود آلودگی به جریان خون، در زمان قطعه قطعه کردن گوشت هم باید حتما از دستکش ضخیم استفاده شود.
او گفت: پختن کامل گوشت آخرین اقدامی است که باید برای حفاظت از سلامت خود و سایر اعضاء خانواده در برابر بیماری کشنده تب کریمه کنگو انجام دهیم و این در حالی است که در بسیاری از موارد کباب کردن نمیتواند منجر به پختن کامل گوشت شود.
متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری گفت: بر اساس یک باور نادرست به برخی افراد توصیه میشود که برای رفع کم خونی جگر را خام یا آبدار مصرف کنند. این اقدام نه تنها از لحاظ علمی فایدهای ندارد، یکی از راههای ورود ویروسهای بیماری زا از قبیل تب کریمه کنگو به بدن فرد است.
او گفت:گزش کنه یکی دیگر از راههای انتقال این بیماری است که بیشتر از همه کارگران دامداریها و کسانی که در منزل دام نگه میدارند را تهدید میکند. البته پوست دامی که ذبح شده هم میتواند حاوی کنه آلوده باشد به همین دلیل لازم است تا بلافاصله بعد از ذبح، پوست دام را در داخل کیسه زباله قرار داده و به درب آن گره زده شود.
جهانتیغ گفت: در صورتی که کنه به بدن فردی چسبیده باشد از له کردن آن خودداری شود و بهترین راه این است که با یک موچین آنرا را از سطح پوست جدا کرد.