یوسف جنتی گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) یک بیماری تب دار حاد ویروسی به شدت واگیر دار بوده که درصورت تشخیص دیرهنگام باعث خونریزی و مرگ خواهد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه گفت: باتوجه به شیوع بیماری کرونا و اینکه این بیماری علائم شبیه به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو دارد، ممکن است باعث مرگ و میر و خسارات جانی و مالی شود، لذا تمامی افرادیکه به نحوی با دام و فرآوردههای دامی و بیماران در تماس هستند بایستی آگاهی کامل از این بیماری را داشته باشند.
او گفت: با افزایش دما، فعالیت کنهها نیز افزایش یافته و به همین علت احتمال بروز و شیوع این بیماری در ماههای گرم سال افزایش خواهد یافت، همچنین علایم مشابه این بیماری با کرونا، تب و سر درد، ضعف و بی حالی، خستگی و درد عضلانی، گلودرد، تهوع، استفراغ و اسهال میباشد.
به گفته او اصولاً این بیماری از طریق کنهها و حیوانات اهلی به انسان منتقل میشود. بیماری مشترک انسان و حیوان بوده، اما در حیوانات علائم مشهودی دیده نمیشود. البته قدرت سرایت و واگیری بیماری بسیار بالاست و طغیانهای ناگهانی در جامعه و همه گیریهای ناگهانی در بیمارستانها دارد.
او در مورد مخزن اصلی این بیماری گفت: مخزن اصلی بیماری، کنهای به نام هیالوما است، گرچه تمامی کنهها ممکن است ویروس را داشته باشند، اما انتقال توسط هیالوما صورت میگیرد، یکبار آلودگی کنه موجب میشود که در تمام مراحل تکامل ناقل باقی بماند.
دکتر جنتی گفت: میزبانان این بیماری طیف وسیعی از حیوانات از قبیل گاو و گاومیش، گوسفند و بز میباشند؛ و راه انتقال آن هم توسط گزش یا له کردن کنه، تماس با خون و بافتها و ترشحات بیمار آلوده، ذبح و تماس بدون حفاظت فردی، مصرف گوشت تازه و خام، قطعه کردن گوشت تازه بدون رعایت اصول حفاظت فردی و بهداشت دام و دامپروری و کشتارهای غیربهداشتی است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گفت: پس از آلودگی توسط کنه ۱تا۳ روز و حداکثر ۹ روز دوره کمون بیماری بوده که پس از تماس با خون و بافتهای خونی این دوره ۵تا۶ روز و حداکثر ۱۳ روز خواهد بود؛ و علائم آن با تب، ضعف، بی حالی، درد عضلانی، سرگیجه، درد و سفتی گردن، درد پشت، سردرد و سوزش چشمها و دوبینی، شروع میشود.