محمدمهدی فداکار در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان استان کرمان گفت: ازدواج الزامات قانونی و اجتماعی دارد که باید به این الزامات در هر منطقهای توجه کرد.
او، ازدواج را یک امر خیر دانست و گفت: سمنهایی که در حوزه ازدواج فعالیت میکنند در واقع کار خیر انجام میدهند.
فداکار در پاسخ به تقاضای مدیرکل ورزش و جوانان برای تذکر دادن به بانکها در راستای پرداخت هرچه سریعتر وام ازدواج به زوجهای کرمانی میگوید: گزارش بانکها داده شود تا موضوع را در شورای بانکها مطرح کنیم و همافزایی داشته باشیم.
او میگوید: طرح مسائل مالی به تاخیر در ازدواج ربطی ندارد و در مواردی شاهد هستیم افرادی که وضع مالی بهتری دارند، دیرتر ازدواج میکنند و این حوزه نیاز به کار فرهنگی دارد و باید رسانه در این زمینه به کمک بیاید و خانوادههای موفق و سمنهای فعال این حوزه را معرفی کند.
به گفته فداکار، بالا رفتن سن ازدواج تبعاتی دارد و اگر ازدواج در زمان خود اتفاق نیفتد، مسائل مختلفی به دنبال دارد.
استاندار کرمان گفت: عمده مسائل مربوط به بحث ازدواج فرهنگی است و بخشی از مسائل مطرح شده در این زمینه منطقی نیست؛ لذا باید در بحث فرهنگی انرژی بیشتری گذاشته شود.
او میگوید: بعضاً محدودیتهایی (برای کار کردن و ...) که برای بانوان بعد از ازدواج پیش میآید مربوط به این است که مسائل فرهنگی و حقوقی زوجین را آموزش نداده ایم و اگر به حقوق همسر آشنا باشیم بسیاری از مسائل شکل نمیگیرد.
فداکار در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه کرونا در افزایش ازدواجها نقش داشت، زیرا هزینههای مراسم پایین آمد، گفت: بالا رفتن سن ازدواج باروریها را پایین میآورد و توقعات زوجها را هم بالا میبرد.
وی افزود: ازدواج یک فرآیند است و فرهنگ در این زمینه بسیار مهم است و باید تابوهای ازدواج مانند مهریههای بالا شکسته شود و اگر مرد و زن به حقوق همسر خود پایبند باشند این امر به پایداری زندگی کمک میکند.
انجم شعاع کارشناس حوزه جوانان دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این جلسه گفت: بر اساس آمار سامانه سیب، حدود ۱۷۵ هزار جوان مجرد و ۵۷ هزار جوان متاهل زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی کرمان هستند که آمار جوانان متاهل ۳۲.۶ و جوانان مجرد مجرد ۶۶ درصد است.
او از ازدواج سالم و تقویت بنیان خانواده به عنوان یکی از اهداف نام برد و گفت: تشکیل خانواده یک هدف کلان است و آموزشهای گروهی، مشاورههای رایگان و پژوهشهای مختلف انجام میشود.
انجمشعاع بر غنیسازی کلاسهای آموزش ازدواج تاکید کرد و گفت: زوجها باید تا یکی، دو سال بعد از ازدواج تحت مشاوره باشند و راه اندازی مرکز مشاوره قبل از ازدواج برای تحکیم بنیان خانواده و کاهش طلاق امری ضروری است تا زوجها، ازدواج سالمی داشته باشند.