محمدجواد عسکری امروز در رشت در حاشیه بازدید از مرکز تحقیقات برنج کشور گفت: گیلان ظرفیتهای بالای در تولید و کشت برنج دارد.
به گفته او، این آمادگی وجود دارد که میزان مصرف برنج کشور با افزایش تولید و فناوری تأمین شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: باید با خرید تضمینی برنج و حمایت دولت و کمیسیون کشاورزی از این محصول استراتژیک زمینه رونق و توسعه تولید آن را در کشور فراهم کنیم.
موسسه تحقیقات برنج کشور به عنوان یکی از نهادهای دانش بنیان با تولید ارقام پرمحصول باکیفیت برنج نقش موثری در کاهش هزینههای تولید، صرفه جویی در مصرف آب، افزایش درآمد کشاورزان و در نهایت حفاظت از محیط زیست دارد.
ارقام برنج معرفی شده این موسسه شامل گیلانه، رش، آنام، تیسا، طلوع، گیلار و کیان است که هر یک از آنها متناسب با نیاز جامعه شالیکاری و سلیقه کشاورز و مصرفکننده تولید شده اند.
هرسال حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن شلتوک و ۷۵۰ هزار تن برنج سفید در گیلان تولید میشود.
این استان دومین تولید کننده محصول برنج در کشور است.