خانم کرمی در پاسخ به این سوال که آیا سن بر روی باروری تاثیرگذار است گفت: بارداری در سنین پایین به لحاظ جسمانی و روانشناختی، بهتر و از عوارض کمتری برخوردار است.
بهترین زمان برای باردار شدن پیش از ۳۵ سالگی در سنین ۲۰ تا ۳۰ سال است.
میزان باروری در زنان از ۳۰ تا ۳۵ سالگی شروع به کاهش میکند، با اینحال کاهش باروری در مردان تدریجیتر از زنان رخ میدهد و میتواند سلامت فرزند آیندۀ آنها را تحت تأثیر قرار دهد.
بیشتر بخوانید
اگرچه مطالعات و تحقیقات نشان داده مشکلات بارداری در سنین پایین تر بسیار کمتر است اما بر اساس بررسی های صورت گرفته در کشورهای مختلف، بارداری در سنین بالا نیز رایج و بی خطر بوده است.
بانوان سالم به لحاظ جسمانی و روانی در هر سنی می توانند نسبت به بارداری اقدام کنند و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
بارداری های متعدد در افزایش سلامت جسمانی و روانی بسیار اثرگذار است و بر اساس وضعیت مادر، توانایی زایمان و پرورش کودک بر تعداد فرزندآوری مادران مشاوره ارائه می شود.
مطالعات و تحقیقات نشان داده افرادی که تعداد فرزند بیشتری دارند از بسیاری از بیماری ها از جمله افسردگی، استرس، اضطراب و الزایمر به دور هستند.
در مقایسه منافع و مضرات فرزندآوری در زنان، مردان و خانواده ها، منافع بسیار بیشتر بوده است.
چنانچه روند پیری و سالمندی جمعیت در ایران ادامه یابد پیش بینی شده تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۹ درصد جامعه ایران را سالمندان تشکیل می دهند درحالیکه جمعیت جوان وپویا رو به کاهش است.
وراثت یک عامل اصلی در یائسگی بانوان است اما در یائسگی زودهنگام بیماری های جسمی، رونشناختی و مسایل زیست محیطی نیز اثر گذار است.