ابوالفضل فرحبخش، رئیس دادگستری شهرستان زرند در نشست خبری که به مناسبت هفته قوه قضائیه برگزار شد، گفت: بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، جزو مهم ترین اسناد بالادستی و مستند تحول در همه بخشهای کشور است.
به گفته او در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، واقعیت موجود به خوبی تبیین شده و راهکارها و اقدامات لازم برای رسیدن به قلههای تمدن نوین اسلامی و جامعه عاری از فساد و تباهی نیز دقیقا تشریح شده است.
فرحبخش میگوید: سال ۱۴۰۰ تعداد پروندههای زیادی به دادگاه، دادسرا و شوراهای حل اختلاف وارد شده است و در این بازه زمانی با همت و تلاش شبانه روزی قضات و کارمندان به ۳۴ هزار و ۳۳۹ پرونده رسیدگی شده است و این پرونده ها مختومه شده اند.
او گفت: باید با پیگیری خواستههای عموم جامعه، شناسایی نقاط ضعف و آسیبهای اجتماعی در همه حوزهها صورت پذیرد تا مشکلات برطرف و آسیبهای اجتماعی کاهش یابد.
رئیس دادگستری شهرستان زرند می گوید: تلاش کردیم مراجعه حضوری مردم به دستگاه قضایی را تا حد زیادی کاهش دهیم بدین سبب برگزاری دادگاههای برخط و الکترونیک را راه اندازی کردیم تا با استفاده از ویدئو کنفرانس، جلسات رسیدگی به پروندههای خارج از شهرستان را برگزار کنیم.
او گفت: ما در این مدت گام اول هوشمندسازی را برداشتیم و امید است از این پس نیز این اقدام ادامه یابد تا قوه قضائیه از سیستم سنتی به سمت سیستم الکترونیکی حرکت کند.
حجت الاسلام اسماعیل بلوچ زاده، دادستان شهرستان زرند نیز در این نشست گفت: دستگاه قضایی برای متخلفان و کسانی که ترک فعل داشتند، پرونده قضایی تشکیل داده و با مقصران و افرادی که در این زمینه کوتاهی کنند، برخورد قانونی می کند.
او میگوید: مهمترین اقدامات صورت گرفته طی یک سال گذشته در زرند، اجرای طرح پیشگیری از تصرفات غیرمجاز اراضی بوده است.
به گفته این مقام قضایی اجرای برنامههای فرهنگی، اجتماعی، قضایی و حقوقی، امنیتی و انتظامی، وضعی، اطلاعرسانی و ارتقای آگاهیهای عمومی، بهکارگیری ظرفیت مردمی پیشگیری از جرم و ایجاد مدیریت جدید ستاد مردمی پیشگیری از وقوع جرم شهرستان از اهداف طرح اورژانس قضایی بوده است که در این مسیر از ۴ هزار شکایت ارجاعی به واحد اورژانس قضایی و سازش دادسرا، حدود ۳ هزار پرونده به صلح و سازش منتهی شده است.
او میگوید: اجرای موفق طرح پیشگیری از سرقت پسته در شهرستان زرند، نتیجه همدلی، اتحاد و مشارکت مردم بوده و رضایت بسیاری از کشاورزان و کاهش چشمگیر سرقت پسته را به دنبال داشته است.
حجت الاسلام بلوچ زاده گفت: از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا پایان سال ۱۴۰۰، ۴ هزار فقره شکایت به شورای صلح و اورژانس قضایی در شهرستان زرند ارجاع شده که با استفاده از ظرفیت صلح و سازش، ۳ هرار فقره از این موارد با صلح و سازش به پایان رسیده است.
به گفته او متوسط زمان رسیدگی پروندهها در شهرستان زرند از ۴۵ روز به ۱۵روز کاهش یافته است.
به گفته حجت الاسلام بلوچ زاده صلح و سازش برکات و آثار زیادی از جمله: رفع خصومت، کینه، نزاع و درگیری، رسیدن به آرامش فکری، کاهش هزینههای دادرسی و... را در پی دارد.
دادستان شهرستان زرند می گوید: طی پارسال، پروندههای مسن و معوق در شهرستان زرند کاهش داشته است.