علی باقری معاون سیاسی وزیر خارجه و رئیس هیات مذاکره کننده هستهای در مذاکرات وین صبح امروز پنجشنبه ٢۶ خرداد ماه در هفتمین کنگره کانون دانشگاهیان ایران اسلامی گفت: سرعت و شتاب «قطار دیپلماسی» در گرو «همافزایی ملی» در موضوعات سیاست خارجی است، لذا دستاوردهای سیاست خارجی طی ده ماه گذشته بیش از آن مرهون تلاش انفرادی وزارت خارجه در میدانهای منطقهای و جهانی باشد، ناشی از رویکرد هوشمندانه دستگاه دیپلماسی در استفاده حداکثری از همه ظرفیتهای ملی و فراملی برای پیشبرد اهداف سیاست خارجی است.
رئیس هیات مذاکره کننده هستهای با بیان اینکه راهبرد مدیریتی وزارت خارجه در دوره کنونی مبتنی بر بازیابی جایگاه عملکردی وزارت خارجه در سامانه حکمرانی جمهوری اسلامی در ساحت خارجی است گفت: باورمندی به اصول سیاست خارجی مندرج در قانون اساسی و تعهد به عملی کردن آموزههای امامین انقلاب اسلامی در عرصه سیاست خارجی از جمله رویکردهای راهبردی وزارت خارجه در دولت سیزدهم است.
معاون سیاسی وزارت امور خارجه با بیان اینکه اهتمام جدی برای پرهیز از "هزینهکردن از گنجینه سیاست خارجی" برای "موفق نشان دادن دیپلماسی" از جمله ویژگیهای راهبردی دستگاه سیاست خارجی در دولت سیزدهم است، گفت: به عبارت دیگر برای این که خود را مردان موفق در میدان دیپلماسی نشان دهیم، حاضر نیستیم تا در قبال اصول و مبانی سیاست خارجی و خطوط قرمز نظام تساهل و تسامح کنیم، بلکه هنر دیپلماسی آن است که مردان خود را فدا کند تا اهداف سیاست خارجی محقق شود.
باقری تاکید کرد: خسارت شعورزدایی در سیاست خارجی به اندازه شعارزدایی از سیاست خارجی است.
معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان گفت: ما در وزارت امور خارجه به اصل کنشگری فعال در عرصه سیاست خارجی بهشدت باورمند و پایبندیم و لذا هرگونه رویکرد تعاملی را با "پاداش" متقابل ترویج میکنیم و هرگونه رویکرد تقابلی را با "هزینهمندسازی" منزوی میسازیم.
رئیس هیات مذاکره کننده هستهای همچنین به تهدید زدایی و فرصتیابی در دستگاه دیپلماسی اشاره کرد و گفت: «تهدیدزدایی» و «فرصت ربایی» دو روی سکه نقشآفرینی دستگاه دیپلماسی در میدان تحولات سریع، متنوع و گسترده منطقهای و جهانی است.
باقری با اذعان به این حقیقت که موفقیت در سیاست خارجی در گرو "اجماع ملی در حوزههای راهبردی سیاست خارجی" است، گفت: وزارت خارجه خود را موظف به ایجاد "اقناع ملی در موضوعات اصلی سیاست خارجی" دانسته و در این میان دست نیاز و همکاری به سوی نخبگان برای تبیین ابعاد فنی و تخصصی هر یک از موضوعات راهبردی سیاست خارجی و نیز رسانهها برای ترویج و نهادینهسازی اقناع ملی دراز میکنیم.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده کشورمان تاکید کرد: هر جای جهان که پای منافع، امنیت و رفاه ملی ایران در میان باشد، بیدرنگ عقاب دیپلماسی جمهوری اسلامی در آنجا حاضر است.
باقری تاکید کرد: ملاک نزدیکی و دوری با دیگر کشورها، شرقی یا غربی بودن آنها نیست، بلکه ملاک دستگاه سیاست خارجی میزان دوری یا نزدیکی آنها با تأمین منافع، امنیت و رفاه ملی است. بنابراین، هیچ یک از دو رویکرد تعامل و تقابل نه اصالت دارند و نه قباحت.
وی با بیان اینکه ایجاد و تحکیم اعتماد متقابل سیاسی، لازمه پایداری روابط خارجی است، افزود: وزارت امور خارجه، اعتماد متقابل سیاسی را به اولویت نخست سیاست همسایگی تبدیل کردهاست.
معاون وزیر امور خارجه کشورمان در مورد ویژگیهای دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: "تنوع در تعاملات اقتصادی"، "تنوع در طرفهای تجاری"، "پایداری روابط اقتصادی" و "ابزارسازی از مناسبات اقتصادی" از جمله مهمترین ویژگیهای دیپلماسی اقتصادی دستگاه سیاست خارجی است که طی چند ماه گذشته موفق شده تا آن را در میدان روابط اقتصادی با دیگر کشورها عینیت بخشد.
رئیس هیات مذاکره کننده هستهای ادامه داد: بر این اساس با انجام توافقهای متعدد با کشورهای منطقه در زمینه ترانزیت و سوآپ انرژی از جمله گاز و برق، تلاش شده تا استفاده بهینه از منابع و ظرفیتهای سخت و نرم از جمله موقعیت ژئوپلیتیک و ژئواکونومیک کشور، جایگاه ژئواستراتژیک منطقهای و بینالمللی ایران ارتقا یابد.
باقری تبیین، استخراج و استنباط مؤلفههای سیاست خارجی در مکتب شهید سلیمانی را دغدغه حرفهای دیپلمات تراز انقلاب اسلامی دانست و تاکید کرد: حرکت در این مسیر باید به کارویژه محوری وزارت امور خارجه تبدیل شود. یکی از مهمترین کارویژههای محوری سیاست خارجی در مکتب شهید سلیمانی که برگرفته از سیره حضرت امام در عرصه سیاست خارجی است، هنر تبدیل اصول و ارزشهای انقلاب اسلامی به شاخصها و معیارهای منافع ملی است.
باقری به نقش وزارت خارجه در طول چند ماه گذشته در جنبههای تهدیدی و ایجابی اشاره کرد و گفت: با ایفای نقشهای متناسب ایجابی و سلبی درباره پدیدهها و تحولاتی که توأمان دربرگیرنده جنبههای تهدیدی و فرصتی برای کشور هستند، "هوشمندی راهبردی"، "جسارت تصمیمگیری" و "قدرت اقدام" جمهوری اسلامی ایران در عرصههای منطقهای و بینالمللی را به نمایش گذاشت و عملاً "دیپلماسی ایرانی" را به الگویی موفق برای گذر کمهزینه از باتلاق تهدیدها و بهرهبرداری حداکثری و بههنگام از فرصتها تبدیل کرد.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه ادامه داد: تبادل بیش از ١٠٠ هیات سیاسی و اقتصادی از جمله در سطح رئیس جمهور و وزیر خارجه میان ایران و کشورهای مختلف در ۵ قاره طی چند هفته گذشته و حصول بیش از ۵٠ سند برای تدوین نقشه راه توسعه و تحکیم مناسبات دوجانبه، حاکی از اراده جمهوری اسلامی ایران برای "تامین منافع ملی"، "تسهیل رفاه ملی" و "تثبیت امنیت ملی" از بستر روابط خارجی است.
رئیس هیات مذاکره کننده هستهای افزود: این واقعیت که دولت همه تخممرغهای سیاست خارجی را در سبد مذاکرات نگذاشته است، هیچ خدشهای به اراده جدی، اهتمام مستمر و تلاش جدی دستگاه دیپلماسی برای به نتیجه رساندن مذاکرات وارد نکرده و نمیکند. دشمنان ملت ایران بدانند ایرانی که توانست "کارزار فشار حداکثری امریکا" را به شکست کشانده و سردمداران کاخ سفید را وادار به اعتراف به این شکست مفتضحانه کند، اجازه نخواهد داد تا صهیونیستها با بازی "شانتاژ حداکثری" ایرانهراسی را ترویج کرده و ایران ستیزی خود را مشروعیت بخشند.
باقری با بیان اینکه ما سربازان میدان دیپلماسی به تبعیت از رئیس جمهور محترم، هیچ حریمی برای خود قائل نیستیم، گفت: گوش شنوای ما پذیرای همه "انتقادهای سازنده" و سینه فراخ ما میزبان همه "انتقادهای گزنده" است، اما هیچگاه کوچکترین خدشه به حریم ارزشهای انقلابی و کمترین صدمه به منافع ملی را در هیچ شرایطی برنمی تابیم.
معاون سیاسی وزارت امور خارجه به سعه صدر رئیس محترم جمهور اشاره کرد و گفت: سعه صدر رییسجمهچز در برابر انتقادها، برخی سوداگران بازار بازیهای سیاسی را عصبانی کردهاست.
یعنی حفظ خطوط قرمز نظام باعث عدم موفقیت هست؟!
وضعیت دولت شماهم داره تاسف بار و فقط پر از ادعا میشه
مثل قبلی ها
لطفا به خودتون بیاین
ناظر محترم؛ لطفا بدون ویرایش نظر منتشر کنید
شاید یکی از اینها ببینه و برای خودش ، مردم و کشور کاری کنه
فقط حرفهای گنده میزنید و به هزینه بدبختی ملت دنبال خراب کردن جناح مقابل و ثابت کردن خودتون هستید، ننگ بر همه شما که از مردم مایه میذارید برای رفاه و ترقی خودتون...
مثل نیروگاه هسته ای برای برق یا ...
فکر کنم زود دچار فراموشی شدید
اینها این یک سال چه کردند یا نکردند مشخص هست
اما هشت سال بدبختی و دروغ قبلی ها واضح تر هست
از آقاهاش فاکتور می گیرم
صد تا بعد از رئیسی هم بیان؛ ۸ سال روحانی جبران نمیشه
فقط امیدوارم چند سال بعد اگر زنده ماندیم، نیایم و نگیم صد تا مثل ... اگر بیان، چند سال رئیسی جبران نمیشه
مردمی که هرچقدر جون میکنن بازم کم میارن و شماها رو ناله و تفرین میکنن
به جای شعار دادن به فکر سفره و شکم مردم باشید
رییس جمهور "هم افزایی" رو استفاده کرد، حالا داره باب میشه. اصلاً چی هست "هم افزایی"؟
اول سال یه اسمی برای اون سال انتخاب میشه، تا آخر سال همه مدیران با این اسم (فعلاً دانش بنیان) بازی می کنن که بگن آره خیلی فعال هستن.
رییس جمهور گفت اقتصاد رو به برجام گره نمی زنیم، حالا وزیر خارجه با هر همتای خارجیش صحبت می کنه، اینو هی تکرار می کنه.
بابا بسه اینقدر با کلمات بازی نکنید. اگه مردم به کلمات علاقه داشتن، اسم فامیل بازی می کردن سرشون گرم بشه.
یه توافق رو نتونستین به سرانجام برسونید که نون سفره مردم آجر نشه.
ملت که بازیچه شل کن سفت کن های شما نیستن.
به شغلی که داری خوب فکر کن و ببین کی و در اصل چی و چقدر پست هستی...
هم افزایی جراحی اقتصادی(این خیلی سمیه) ارز 4200 فلان میشه بهمان میشه و ...
وضع مملکت رو میخوایید ببینید قیمت اجناس رو نگاه کنید. ماکارونی روغن تخم مرغ و....................................
همه دارند همونجایی می بینند که این افراد میخوان ببینند
و درگیری مردم و حکومت عزیزان
فعلا امیدوار بمانیم
امیدوارم بعد از ۴ و ۸ و ... کارنامه عملی قابل دفاعی داشته باشند
لطفا با کاربری که پرچم غیر از ایران داره و مثلا خارج از کشور هست، نظر در مورد وضعیت داخل ندید
ما که داخلیم الان نمی دونیم چه خبره و قراره چه بلایی سرمون بیاد یا چه گشایشی به قول آقایون
شما که مثلا بیرونی نگو لنگش کن
بعد آدم عاقل از یک سوراخ ۱۰۰بار گذیده نمی شود
آمریکا توافقی می خواهد که تحریم ها بماند ولی ایران همه چیز را بدهد
چرا نظام ایران که با رمز مرگ بر آمریکا(خطاب به دولت مردان فاسد این کشور) روی کار آمد و به آن معتقد بود، کم کم شعار و عمل خود در این رابطه را فراموش کرد و الان خیال می کند که امریکا دوستی است که می گذارد او پیشرفت کند و به شرایط بهتری برسد؟!
یا شاید این بازی قرار هست تا آخر هم در همین سطح برای افکار عمومی بماند و دو طرف دولتی راضی هستند و فقط مردم ایران متضرر!؟
برجام زغال سیاه کاری مردمه
لطفا دیگه خودمون دروغ نگیم به همدیگه
نمی تونی یک کیلو میوه بخوری
الان اینترنت هم گرون شده
به جای اینور اونور رفتن مجازی
پولت نگهدار و میوه بخور
با بخش گرونی صحبت شما موافقم
اما بزرگ نمایی بیش از حد ...؟!
۱-بتن در راکتور
۲-برای استفاده از مواد دارو باید لیست بیماران توسط آژانس تایید شود که زمان بر است
۳-دادن لیست دانشمندان به اسراییل
۴- گره زدن اقتصاد به برجام
که با خروج آمریکا اقتصاد بهم ریخت
۵-.......
بعد حق ماموریت به ریال است دکتر چون کارمند ایران است
اصل حقوق ایشان خودش جای بررسی خواهد داشت
اگر دستاوردی نباشد و ذهن ایشان اینگونه هست
آقای ظریف هم خورد و برد
شاید هم طبق دستور عمل می کنند و هدف بودن در همین سطح هست
چون حرف حق است
آمریکا و انگلیس خوبند؟
اما اگر مثال بخوایم برای اونا بیاریم که دیگه فقط جلوگیری از پیشرفت نبوده، همه ی کارنامشون ضد ملت و دولت به صورت شفاف بوده
مشکل حزب شما و حزب حاکم الان ایران این هست که شعار نه شرقی و نه غربی؛ "جمهوری. اسلامی. ایران" فراموش کردید و به خودباوری و درک نیاز ملتتون نرسیدید، به مردم اگر اطمینان می کردیم و مردم به دولت ها؛ الان آمریکا و روسیه هم مجبور به همراهی با ما بودند
از سال ۸۸ هم که حفره ی بینتون اینقدر شد که ...
شما بچسب به آمریکا و غرب و چند ۸ سال مردم رو با این تز بدبخت تر کنید
ایناهم بچسبن به جای دیگه و دیگه و دیگه
این دولت مردان هم مثل شما گفتند درد مارو می دونند و دارند دوا می کنند
رفتند اون بالا نه خودشون و قبلی هاشون که به خطوط معتقد نبودند برای ما کاری کردند، نه اینا تا این یک سال
شما اول خودتم ببین چی میخوای، بعد عین اینا سخنرانی کن و تائید مجازی بگیر
البته تائید مجازی کلا هم کشکه
خودم هی از طریق .... میرم و میام
فعلا که مشکلات شدید اقتصادی مردم در گرو سیاست
خارجی افتاده
کاش زمان می دادید که چه موقع این اقدامات سیاسی
شما گره مردم را باز می کند
فعلا نه از سرمایه گذاری خارجی در این کشور خبری است
نتوانسته ایم به عنوان دومین دارنده ذخایر گاز جهان
ومنابع نفتی فراوان جایگاه ایران در این دومحصول راهبردی
واستراتژیک جهان امروز در بازار فروش مثل کشورهای
همسایه بدست اوریم
شما کی رفتی عربستان
هر موقع رفتی دیدی بعد نظر بده
نکنه با چی چی سلمان و سرانشون در کاخ ها بودی!؟
ما که از نزدیک دیدیم، این خبرها نبود و دست فروش و فقیر هم تا دلت بخواد داره
اینجا در ایران هم اگر بین کاخ نشین ها بگردی بهشته
نظر میدی حداقل یه اطلاعات غیر ماهواره ای و رسانه ای داشته باش
سرمایه دارهای ایران الان سرمایه هاشون به آسمون و کهکشون رسیده
عرب هاهم همین
اما مردم کجا وضعشون از همه لحاظ بهتره؟
باید دقیق بررسی کنیم!