مهروش جلالی گفت: تعداد قابل توجهی از افراد در استان فارس در بخش مشاغل خانگی به دنبال دریافت تسهیلات هستند که بخش عمده این افراد را بانوان تشکیل میدهند، روند نزولی پرداخت تسهیلات در بخش خانگی متوقف و روند صعودی پرداخت این تسهیلات آغاز شده است.
او گفت: پرداخت تسهیلات و توسعه اشتغال خانگی این امکان را فراهم میکند که محصولی تولید شود و گسترش یابد و پیش از این رویکرد انجام مشاغل خانگی تا حدی منفعل بود، اما در حال حاضر این روند شکل فعالتری به خود گرفته است.
مدیر اشتغال و کارآفرینی ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس با عنوان اینکه مشاغل خانگی یکی از راههای تامین درآمد و معیشت خانوارها است، گفت: سهم تسهیلات مشاغل خانگی در فارس نسبت به سال گذشته رشد بیش از ۵۰۰ درصدی را تجربه کرده است؛ سال گذشته سهم استان فارس در طرح مشاغل خانگی ۹۰ میلیارد ریال بود که امسال این رقم به ۵۸۰ میلیارد ریال رسیده است که از طریق بانکهای عامل رفاه کارگران و تعاون توزیع خواهد شد.
جلالی گفت: طرح اعطای تسهیلات مشاغل خانگی با اعتبار ۹۰ میلیاردی پارسال برای ۵۰۰ نفر اشتغال ایجاد کرد که قطعاً با جذب اعتبارات مذکور در سالجاری چندین برابر سال گذشته اشتغال در استان ایجاد خواهد شد.
مدیر اشتغال و کارآفرینی ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس گفت: امسال تعداد ۴ هزار و ۲۳۷ مورد مجوز صادر شده و از محل اعتبارات مذکور تعداد هزار و ۲۹۴ طرح به مبلغ ۲۸۵ میلیارد ریال با اشتغالزایی ۱۵۶۰ نفر جهت بهرهمندی از این تسهیلات به بانک عامل معرفی شدهاند.
جلالی گفت: تسهیلاتی که تاکنون در این حوزه در استان پرداخت شده، حدود ۵۰ درصد از تسهیلات تخصیص یافته است، افراد متقاضی و دارای شرایط برای دریافت تسهیلات خانگی همچنان فرصت دارند تا با مراجعه به دستگاههای اجرایی برای دریافت این تسهیلات ثبتنام کنند.
او گفت: سود این تسهیلات ۴ درصد و مدت بازپرداخت بین ۳ تا ۵ سال است که این تسهیلات در دو قالب تسهیلات مستقل و پشتیبان پرداخت میشود که سقف وام برای افرادی که به صورت مستقل اقدام به ثبتنام کرده باشند، پس از تأیید ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان و به متقاضیان پشتیبان مشاغل خانگی که بهصورت گروهی اقدام به اجرای طرحهای مشاغل خانگی کنند تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان است.
مدیر اشتغال و کارآفرینی ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس با تأکید بر اینکه بر روند اجرای طرح مشاغل خانگی، نظارت کامل وجود دارد، گفت: نظارتها توسط دستگاه اجرایی متولی و نیز توسط ادارات تعاون، کار و رفاه شهرستانها انجام میشود.