آقامیری در پاسخ به این سوال که آیا صنایع تمایلشان به واردات کالای خارجی بیشتر است یا خیر، گفت: متاسفانه دلار نفتی همه کشور را خراب کرده است و مسیر را به این سمت برده که واردات انجام شود. ما در کشور واردات انجام میدهیم به جای این که تولید کنیم. این مسائل بحرانی است که صنایع ما با آن درگیر هستند.
به گفته وی مقاومت صنایع برای بومی سازی به دلیل تایید و اطمینان مواد وارداتی است که این بخش از بیرون از مرزها خریداری میکنند؛ یعنی به نظر میرسد به تولید داخل اعتماد ندارند.
او گفت: با توجه به قوانینی که برای حمایت از تولیدات بومی وجود دارد، باید صنایع برای استفاده از محصولات داخل تشویق و در عین حال با همین قوانین باید برای استفاده از محصولات وارداتی نیز بازخواست شوند که این اتفاق نمیافتد.
به گفته وی بخش قابل توجهی از محصولات مورد نیاز صنایع در حال حاضر در داخل کشور تولید میشوند؛ به ویژه در یک دهه اخیر، حجم محصولات فناورانه که عمدتا توسط شرکتهای دانش بنیان تولید شده رو به افزایش است.
او گفت: با این حال، همچنان در برخی از محصولات وابستگیهایی داریم.
آقامیری گفت: بسیاری از شرکت های دانش بنیان تولید مطمئنی دارند؛ اما صنایع ترجیح میدهند از مسیری که قبلا امتحانش را پس داده استفاده کنند.
به گفته وی این مسئله چالش عمده صنایع برای استفاده از محصولات داخلی است که نه فقط در کشور ما بلکه در تمام دنیا این مقاومتها وجود دارد.
او گفت: وقتی تولید کنندگان داخل تصمیم می گیرند در این عرصه قدم بگذارند، بهره برداران و واحدهای عملیاتی قطعا مقاومت نشان میدهند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد گفت: برای کاهش این مقاومت راههایی وجود دارند. بهترین راه کاهش این مقاومت ها، ارائه ضمانتهایی برای تایید عملکرد یک محصولات فناورانه تولید داخل است. منظور از این ضمانت ها، وجود مرجعی برای تایید کیفیت این محصولات است. این گونه که آزمونهای استانداردی را انجام و در نهایت یک گواهینامه کیفیت و تائیدیه به آن محصولات ارائه دهند.