محسن نصر پور در اختتامیه تولیدات رادیویی رادیو زیارت گفت: اختتامیه این جشنواره چند سال به دلیل شیوع کرونا به تاخیر افتاد تا اینکه امسال همزمان با جسارت عنکبوت صفتان به حریم رضوی توانستیم اختتامیه جشنواره رادیو زیارت را برگزار کنیم، در سالهای شیوع کرونا آستانهای مقدس حرم ائمه اجازه ندادند زیارت در این مدت به محاق برود.
او گفت: امیدواریم با اجرای موفق جشنواره رادیو زیارت و تداوم آن در سالهای آینده علاوه بر شناساندن ظرفیتهای غنی زیارت در معرفی شبکه زیارت گام برداریم.
انحصار تولید پیام شکسته شده است
مدیر کل صدا و سیمای خراسان رضوی گفت: به واسطه دسترسی مردم به تکنولوژیهای ارتباطی انحصار تولید پیام شکسته شده است.
نصر پور گفت: اکنون مردم می توانند با توجه به نوع نگرش و تفکر خود محتوای منحصر به فرد خود را تولید و توزیع کنند برای همین باید به مفهوم زیارت در فضای مجازی توجه شود.
بیشتر بخوانید
او گفت: این جشنواره سعی کرده است جزو آن دسته از جشنوارههایی باشد که «مردم و تولیدات مردمی» از ارکان اصلی آن بوده؛ بهگونهای که میتوان آثار تولیدیشان را در چرخه داوری و چهبسا، حائز رتبه و جایزه شدن نیز مشاهده کنند. این رویکردِ تازه یعنی همنشینی و همافزایی «حرفهایها» و «تجربیها» در بخشهای مختلف یک جشنواره، رویکرد مبارکی است که نهتنها به گسترش میدان انتشار پیامهای محوری این حرکت یعنی «فرهنگ زیارت» منجر خواهد شد بلکه با حمایت از مردمیسازی تولیدات دینی، بر ضریب تعمیق و نفوذ غایی آن پیامها در افکار عمومی نیز تأثیری شگرف، خواهد گذاشت.
زیارت باید در بطن زندگی مردم معنا داشته باشد
استاندار خراسان رضوی گفت: مردم باید بتوانند از طریق ابزار رسانه ارتباط مستمر با امام رضا را داشته باشند.
نظری گفت: زیارت باید در بطن زندگی مردم معنا داشته باشد و همانطور که زندگی معمول خود را دارند از طریق ابزار رسانه بتوانند ارتباط مستمر با امام رضا داشته باشند.
او گفت: در واقع ما باید بتوانیم موضوع زیارت را از راه دور و نزدیک برای مردم نهادینه کنیم.
استاندار خراسان رضوی گفت: مهمترین افتخار ما خدمت به زائران است و اگر بتوانیم زمینه زیارت را به صورت کمی و کیفی فراهم کنیم اثرپذیری اجتماعی فرهنگی و روانی آن بیشتر خواهد شد.
نظری گفت: رویکرد ما در موضوع زیارت ایجاد امکان زیارت آسان است.
رادیو زیارت در مدت کوتاهی مسیر موفقیت را طی کرده است
علی بخشی زاده گفت: رادیو زیارت مدت کوتاهی فعالیت داشته است اما در این مدت آن چنان موفق بوده است که اکنون فعالیت هایش را در این جشنواره داوری می کند.
معاون صدای رسانه ملی گفت: مولفه های موفقیت در عرصه رسانه شامل بحث مدیریت، نیروی انسانی، آموزش مستمر نیروی انسانی است.
او گفت: استفاده از تکنولوژی ها و فناوری های روز در یک رسانه و بسته بندی پیام بخش دیگری از شاخص های موفقیت یک رسانه است.
معاون صدا و سیما گفت: یکی از وظایف معاونت صدا رصد کردن رادیوهای مختلف است و طبق ارزیابی های ما رادیو زیارت موارد مثبت زیادی دارد که می توانیم این توانایی ها را با مصداق های آن در رادیو زیارت بیان کنیم.
میزان زیاد مخاطبان رادیو زیارت یک دستاورد است
مهدی رحمتی گفت: طبق بررسی های مرکز پژوهش های صدا و سیما میزان شنوندگان رادیو زیارت از رادیوهای ملی بیشتر است و این نشان دهنده موفقیت این رادیو است.
سرپرست معاونت امور استانهای صدا و سیما گفت: در دیداری که رئیس رسانه ملی با مقام معظم رهبری داشت رهبر انقلاب بر معرفت افزایی از طریق زیارت تاکید داشتند و اگر بتوانیم از طریق رسانه به این هدف دست پیدا کنیم می توانیم بگوییم موفق هستیم.
خواستار گسترش رادیو زیارت در سطح بین الملل هستیم
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: شیعیان بسیاری در گوشه و کنار دنیا از زیارت امام رضا محروم هستند و اگر رادیو زیارت در سطح بین الملل گسترش یابد این مسلمانان هم می توانند از راه دور حرم رضوی را زیارت کنند.
آیت الله علم الهدی گفت: تقاضایی که از مسئولان رسانه ملی دارم گسترش آنتن و امواج رسانی رادیو زیارت است و این حداقل حق امام رضا بر گردن شماست.
او گفت: ۸۰ درصد زائران حرم مطهر رضوی از طریق اتومبیل یا وسایل حمل و نقل عمومی زمینی عازم مشهد می شوند. این میزان از زائران به واسطه نوع سفر خود از رادیو در طول راه استفاده می کنند.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: اگر جمعیت زائران رضوی ۳۵ میلیون نفر باشند می توان گفت ۲۸ میلیون زائر در مسیر مشهد از رادیو زیارت استفاده می کنند که این تعداد شنونده بسیار قابل توجه است.
آیت الله علم الهدی گفت: راه اندازی رادیو زیارت مقدمه ای بر ایجاد شبکه تلویزیونی زیارت خواهد بود.با راه اندازی رادیو زیارت مردم ارتباط قوی تری از طریق رسانه با امام رضا خواهند داشت.